Έχουμε μπει για τα καλά στο γιορτινό κλίμα, με τους φίλους καθημερινά να ανεβάζουν φωτογραφίες από τα δέντρα που έχουν στολίσει, τα μαγαζιά που έχουν βάλει τα καλά τους και την πόλη να ετοιμάζεται σε λίγες ημέρες να υποδεχθεί το νέο έτος. Σε μία τέτοια εορταστική εικόνα, δεν θα μπορούσε να λείπει η μουσική, γιατί χωρίς μουσική η ζωή θα ήταν ένα λάθος όπως είχε πει ο αγαπημένος Νίτσε.

Κάθε χρόνο μέσα σε όλα τα στολίδια, ακόμα και τα ραδιόφωνα βάζουν τα γιορτινά τους και διάφοροι σταθμοί παίζουν μόνο χριστουγεννιάτικα τραγούδια, για να τιμήσουν την πιο αγαπημένη για πολλούς εποχή του χρόνου. Η γιορτή άλλωστε αφορά τη γέννηση του Θεανθρώπου και τον ερχομό του νέου έτους. Όλοι μας γιορτάζουμε μία νέα αρχή και αν δεν το κάνουμε, ευκαιρία να το ξανασκεφτούμε.

Σε αυτήν την όμορφη περίοδο που περνάμε αρκετή ώρα στο σπίτι, θα χρειαστεί να ανανεώσουμε τις μουσικές μας λίστες για να φτιάξουμε την τέλεια ατμόσφαιρα, πίνοντας το ζεστό μας ρόφημα, παρέα με φίλους. Και επειδή όλες οι ώρες δεν είναι οι ίδιες, μπορεί να μην θέλουμε να (ξαν)ακούσουμε την Μαράια Κάρεϊ και τους WHAM! αλλά κάτι διαφορετικό. Για αυτό βρήκαμε δέκα + 1 διαφορετικά χριστουγεννιάτικα τραγούδια, σε ακουστική βερσιόν που σημαίνει πιο ατμοσφαιρική κατάσταση, ένα ιδανικό μουσικό πλαίσιο για κάθε στιγμή που απλά θέλετε να απολαύσετε την ομορφιά της ηρεμίας.

I’ll Be Home for Christmas / Joy Williams

Baby, Its cold outside /  Lydia Liza, Josiah Lemanski

Old Fashioned Holiday / Andrea von Kampen

Holy Night / Ruston Kelly

Another Year / FINNEAS

Little Drummer Boy / Eddie Berman

Christmas dream / Old Sea Brigade

Have Yourself A Merry Little Christmas / Ben Abraham feat. Missy Higgins

Sister Winter / Joseph

Last Christmas /Stephanie Rainey 

Home for the Holidays / The Ballroom Thieves