Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: «Αταλάντευτα υπέρ του Ισραήλ που αντιμετωπίζει υπαρξιακό κίνδυνο» δηλώνει ο Γερμανός πρόεδρος

Ισραήλ: «Αταλάντευτα υπέρ του Ισραήλ που αντιμετωπίζει υπαρξιακό κίνδυνο» δηλώνει ο Γερμανός πρόεδρος

Από την Ιερουσαλήμ ο πρόεδρος της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ υποσχέθηκε την αμέριστη υποστήριξη της Γερμανίας στο Ισραήλ, υποστηρίζοντας πως αντιμετωπίζει υπαρξιακό κίνδυνο.

Ο πρόεδρος της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ υποσχέθηκε την αμέριστη υποστήριξη της Γερμανίας στο Ισραήλ στον πόλεμο στη Γάζα κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον ισραηλινό πρόεδρο Ισαάκ Χέρτζογκ στην Ιερουσαλήμ την Κυριακή.

«Δεν είναι μόνο με το Ισραήλ ως θύμα της τρομοκρατίας. Η αλληλεγγύη μας είναι επίσης με το Ισραήλ που υπερασπίζεται τον εαυτό του, που μάχεται ενάντια σε μια υπαρξιακή απειλή».

«Στεκόμαστε αλληλέγγυοι με το Ισραήλ», δήλωσε ο Σταϊνμάγερ

Ο Σταϊνμάιερ έκανε τη δήλωση αυτή υπό το φως της αυξανόμενης κριτικής για τη συμπεριφορά του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία έχει σκοτώσει χιλιάδες αμάχους, όπως γράφει χαρακτηριστικά η Haaretz.

«Το Ισραήλ έχει κάθε δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του και να διασφαλίσει την ύπαρξή του»

Οι δύο πρόεδροι συναντήθηκαν σε πολύ θερμό κλίμα.

Ο επικεφαλής του γερμανικού κράτους δήλωσε επίσης ότι είναι απαραίτητο να προστατευθούν οι άμαχοι στη Λωρίδα της Γάζας και να τους παρασχεθούν τα βασικά αγαθά της ζωής. «Αυτό απαιτείται από το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο». Επομένως, είναι καλό ότι οι συμφωνηθείσες εκεχειρίες χρησιμοποιούνται τώρα για τον σκοπό αυτό.

Ο Σταϊνμάγερ δήλωσε ότι «το Ισραήλ έμεινε να μάχεται για την ύπαρξή του από τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου υπό την ηγεσία της Χαμάς, οι οποίες άφησαν τη χώρα βαθιά πληγωμένη όπως ποτέ άλλοτε».

«Το Ισραήλ έχει κάθε δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του και να διασφαλίσει την ύπαρξή του», δήλωσε ο Σταϊνμάγερ. «Δεν πρέπει ποτέ να επιτραπεί στην τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς να επιτύχει τον διακηρυγμένο στόχο της, δηλαδή την εξόντωση του Ισραήλ».

Sports in

Επίσημο: Φιλικό με την Σερβία για την Εθνική Ελλάδος πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Επισημοποιήθηκε το φιλικό της Εθνικής Ελλάδος με την Σερβία, στις 22 Ιουλίου στο Βελιγράδι, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024