Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Βέλγιο: Έκλεισαν 27 σχολεία λόγω συναγερμού για βόμβα

Βέλγιο: Έκλεισαν 27 σχολεία λόγω συναγερμού για βόμβα

Τα σχολεία επιθεωρούνται από την αστυνομία - Οι πρώτες πληροφορίες

Πολλά βελγικά σχολεία στις περιφέρειες των Βρυξελλών και του Μπραμπάντ θα παραμείνουν κλειστά για τους μαθητές, σήμερα Δευτέρα.

Συναγερμός σήμανε αργά το βράδυ της Κυριακής έπειτα από απειλές για βόμβα, ανέφερε μέσω της ιστοσελίδας της η διεύθυνση εκπαίδευσης Βαλονίας-Βρυξελλών.

Το ηλεκτρονικό μήνυμα που προειδοποιούσε τα σχολεία, περιλάμβανε επίσης αίτημα για λύτρα, ανακοίνωσε το δίκτυο WBE που διαχειρίζεται τα σχολεία.

Το κλείσιμο των σχολείων αφορά περίπου 10.000 μαθητές, σύμφωνα με εκτίμηση του WBE.

Αποφασίσθηκε να κλείσουν σχολεία, κολέγια και λύκεια των Βρυξελλών και της επαρχίας Μπραμπάντ της Βαλλονίας, νότια της πρωτεύουσας.

Πιθανή χρήση «εκρηκτικών αν δεν πληρώσουμε λύτρα»

«Χθες βράδυ ενημερωθήκαμε από επικεφαλής ιδρυμάτων μας ότι έλαβαν ένα απειλητικό ηλεκτρονικό μήνυμα», εξήγησε στο τηλεοπτικό δίκτυο RTBF ο Ζουλιάν Νικέζ, γενικός διευθυντής του WBE. Στο μήνυμα γινόταν λόγος για πιθανή χρήση «εκρηκτικών, αν δεν πληρώσουμε λύτρα».

Η δημόσια υπηρεσία της γαλλόφωνης εκπαίδευσης δικαιολόγησε το κλείσιμο επικαλούμενη «την αυστηρή συμμόρφωση με την αρχή της προφύλαξης».

Οι περισσότεροι γονείς ειδοποιήθηκαν από τα σχολικά ιδρύματα ότι θα πρέπει να κρατήσουν σήμερα τα παιδιά τους στο σπίτι.

Έχουν πολλαπλασιαστεί οι απειλές για βόμβα τις τελευταίες εβδομάδες

«Το WBE βρίσκεται σε επαφή με τις αρμόδιες αρχές, η κατάσταση αξιολογείται συνεχώς. Χώροι έχουν ήδη ελεγχθεί ή ελέγχονται. Η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί στη διάρκεια της ημέρας», ανέφερε το δίκτυο στον ιστότοπό του.

Στις αρχές Νοεμβρίου, κατά την επιστροφή από τις διακοπές των Αγίων Πάντων, δύο σχολεία είχαν εκκενωθεί στο Σαρλερουά και το Ντινάν στη Βαλλονία έπειτα από προειδοποιήσεις για βόμβα που είχαν ληφθεί με ηλεκτρονικό μήνυμα. Δεν είχε βρεθεί κανένας εκρηκτικός μηχανισμός.

Το δίκτυο WBE εξέφρασε σήμερα τη λύπη του για «τον πολλαπλασιασμό τις τελευταίες εβδομάδες αυτού του είδους των συναγερμών και για τις δυσκολίες που αυτοί επιφέρουν».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ισπανία – Ελλάδα 77-71: Μπλακ άουτ και αποκλεισμός

Η Εθνική Παίδων κόλλησε επιθετικά στα τελευταία λεπτά και έδωσε την ευκαιρία στην Ισπανία να φτάσει στην ανατροπή και στον τελικό του Eurobasket U16.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024