Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ελεονώρα Γεώργα: Ξεκινάμε από μηδενική βάση την ψηφιοποίηση του Δήμου Λήμνου

Ελεονώρα Γεώργα: Ξεκινάμε από μηδενική βάση την ψηφιοποίηση του Δήμου Λήμνου

Αποφασισμένη να καλύψει το έδαφος στις ψηφιακές υπηρεσίες του Δήμου εμφανίζεται η νέα Δήμαρχος του νησιού.

Η ψηφιοποίηση του δήμου Λήμνου χρειάζεται να ξεκινήσει από μηδενική βάση, λέει η νέα δήμαρχος του νησιού Ελεονώρα Γεώργα. «Θα προσπαθήσουμε να ψηφιοποιήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες υπηρεσίες, σε επίπεδο πιστοποιητικών, βεβαιώσεων και ό,τι άλλο χρειάζεται ο δημότης».

 

Τι θα περιλαμβάνει ο ψηφιακός ανασχηματισμός του δήμου Λήμνου;

Δυστυχώς, και χωρίς να θέλω να μηδενίσω όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα, ο δήμος μας πάσχει στην ψηφιακή επικοινωνία του δημότη με τη δημοτική αρχή.

Υπάρχει ένα site του δήμου, το οποίο, όμως, δεν δίνει μεγάλα περιθώρια αλληλεπίδρασης ενώ η μόνη πραγματικά ψηφιακή υπηρεσία που προσφέρεται είναι η δυνατότητα ηλεκτρονικής εξόφλησης του λογαριασμού της ύδρευσης.

Χρειάζεται λοιπόν να ξεκινήσουμε από μηδενική βάση και να προσπαθήσουμε να ψηφιοποιήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες υπηρεσίες, σε επίπεδο πιστοποιητικών, βεβαιώσεων και ό,τι άλλο χρειάζεται ο δημότης, ούτως ώστε να καλύψουμε και το μειονέκτημα της μεγάλης απόστασης πολλών οικισμών από το κέντρο του δήμου.

Εδώ να τονίσουμε ότι λόγω της πληθυσμιακής σύνθεσης του δήμου μας και της περιορισμένης δυνατότητας πολλών κατοίκων να εκμεταλλευτούν τις ψηφιακές υπηρεσίες, η υπηρεσία τους θα υπάρχει δυνατότητα να παρέχεται μέσα από τα τέσσερα λειτουργούντα ΚΕΠ.

Ποια «έξυπνη» πόλη σε Ελλάδα ή εξωτερικό θα μπορούσε να αποτελέσει πρότυπο για τη Λήμνο;

Σίγουρα όλοι έχουμε ακούσει για τα άλματα που έχει κάνει σε αυτόν τον τομέα ο δήμος Τρικκαίων και πιστεύω ότι αυτό το πρότυπο θα μπορούσε να βρει εφαρμογή και σε άλλες περιοχές, χωρίς όμως να ξεχνάμε και άλλους δήμους, οι οποίοι έχουν προχωρήσει πραγματικά σε μεγάλο βαθμό την ηλεκτρονική εξυπηρέτηση των δημοτών. Είμαστε διατεθειμένοι να υιοθετήσουμε καλές αυτοδιοικητικές πρακτικές επενδύοντας στην εξωστρέφεια και τη συνεργασία και με άλλους πρωτοβάθμιους ΟΤΑ.

Προγραμματισμός θεμάτων

Ποια είναι τα βασικά θέματα που θα ακουστούν στο πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο του Ιανουαρίου;

Πέρα από όσα προβλέπονται στη νομοθεσία για το πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο, δηλαδή την εκλογή του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και την εκλογή της Δημοτικής Επιτροπής, είθισται στο πρώτο δημοτικό συμβούλιο να γίνονται κάποιες εντός παρενθέσεως «προγραμματικές δηλώσεις».

Δεν θέλουμε να πούμε πολλά λόγια και αυτές θα είναι ιδιαίτερα σύντομες. Θα επικεντρωθούμε στα σημεία που έχουμε τονίσει και στο πρόγραμμά μας με το οποίο κερδίσαμε την εμπιστοσύνη των δημοτών: Ισότιμη αντιμετώπιση και αποτελεσματική εξυπηρέτηση των δημοτών στη βάση της δημιουργίας σχέσεων εμπιστοσύνης, αναβάθμιση του ρόλου των Προέδρων και των Τοπικών Συμβουλίων με τακτική και θεσμοθετημένη επαφή με τη Δημοτική Αρχή, στενή συνεργασία με την Περιφερειακή Αρχή για την προώθηση των υπό ένταξη έργων και το συντονισμό θεμάτων Πολιτικής Προστασίας και Κοινωνικής Μέριμνας και τέλος αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων στις υποδομές.

*Συνέντευξη της Εύης Σαλτού για το cityhub της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ

Sports in

Το συγκινητικό μήνυμα του Βαγγέλη Μαρινάκη στον Κώστα Φορτούνη: «Πάντα μια θέση στο λιμάνι της καρδιάς μας»

Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης αποχαιρέτησε τον Κώστα Φορτούνη με συγκινητικό τρόπο μέσα από τον επίσημο λογαριασμό των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024