ΗΠΑ: Νέα επίσκεψη Μπλίνκεν σε Ισραήλ, Δυτική Οχθη και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Ο Αντονι Μπλίνκεν ταξιδεύει και πάλι στη Μέση Ανατολή όπου θα επισκεφθεί το Ισραήλ, τη Δυτική Οχθη και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προκειμένου να συζητήσει τις εξελίξεις για το Παλαιστινιακό.
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Αντονι Μπλίνκεν (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters/Saul Loeb) θα επισκεφθεί αυτήν την εβδομάδα το Ισραήλ, τη Δυτική Οχθη και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, δήλωσε σήμερα Τρίτη αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Στην ατζέντα το μέλλον της Γάζας και η ανάγκη ίδρυσης ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους
«Θα υπογραμμίσει την ανάγκη να συνεχιστεί η αυξημένη ροή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα, να εξασφαλιστεί η απελευθέρωση όλων των ομήρων και να διασφαλιστεί η προστασία των αμάχων της Γάζας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, θέλοντας να διατηρήσει την ανωνυμία του.
Ο Αντονι Μπλίνκεν θα συζητήσει με τους εταίρους τις θέσεις της Ουάσιγκτον για το μέλλον της Γάζας και την ανάγκη ίδρυσης ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, ανέφερε ο αμερικανός αξιωματούχος.
Γνωστοποίησε επίσης ότι ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας θα παραστεί στην 28η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (COP 28) που θα διεξαχθεί στο Ντουμπάι από τις 30 Νοεμβρίου έως τις 12 Δεκεμβρίου.
Παράταση εκεχειρίας
Νωρίτερα χθες Δευτέρα, το υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ είχε ανακοινώσει πως η εκεχειρία στη Γάζα παρατείνεται για δύο ακόμη ημέρες.
«Μια συμφωνία επιτεύχθηκε για την παράταση της ανθρωπιστικής εκεχειρίας για επιπλέον δύο ημέρες στη Λωρίδα της Γάζας», έγινε γνωστό από εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών, σε ανάρτηση στην πλατφόρμα Χ.
Από την πλευρά της η Χαμάς ανέφερε πως συμφώνησε με το Κατάρ και την Αίγυπτο για διήμερη παράταση της εκεχειρίας με το Ισραήλ, υπό τους ίδιους όρους με την προηγούμενη τετραήμερη κατάπαυση του πυρός.
«Μια συμφωνία επιτεύχθηκε με τους αδελφούς στο Κατάρ και την Αίγυπτο για την παράταση της προσωρινής ανθρωπιστικής εκεχειρίας κατά δύο ακόμη ημέρες, υπό τις ίδιες προϋποθέσεις με την προηγούμενη εκεχειρία», ανέφερε αξιωματούχος της Χαμάς σε τηλεφωνική επικοινωνία με το Reuters.
- Σαντορίνη: Αυξημένη εδαφική παραμόρφωση – Νέα εκτίμηση της επιτροπής για την προέλευση των σεισμών
- Ολυμπιακός: Βασικός ο Πάλμα – Αυτή είναι η ενδεκάδα κόντρα στον Πανσερραϊκό
- Έλβις Πρίσλεϊ: Το νέο βιβλίο που κυκλοφόρησε τον περιγράφει ως «τον μεγαλύτερο μάγο»
- Νετανιάχου – Ρούμπιο: «Κόλαση» στη Γάζα και απειλές στο Ιράν – Οι δηλώσεις μετά τη συνάντησή τους στο Ισραήλ
- LIVE: Λίβερπουλ – Γουλβς
- Αποκάλυψη in: Το ταχίνι που σκοτώνει, η …γνωμάτευση σε άφαντη σορό κι η ομάδα «σοφών» με την σωρεία λαθών ή παραλείψεων