Tron: Ποιο είναι το νέο κρυπτονόμισμα που φέρεται να προτιμά η Χαμάς
Ταχύτερο και φθηνότερο στη χρήση από το γνωστότερο Bitcoin, το Tron είναι πλέον το κρυπτονόμισμα που προτιμούν ένοπλες ομάδες όπως η Χαμάς,
Σε ένα νέο μέτωπο επεκτείνεται η προσπάθεια του Ισραήλ να ανακόψει τη χρηματοδότηση ένοπλων ομάδων όπως η Χαμάς και η Χεζμπολάχ: ένα ταχέως αναπτυσσόμενο κρυπτονόμισμα που ονομάζεται Tron.
Ταχύτερο και φθηνότερο στη χρήση από το γνωστότερο Bitcoin, το Tron είναι πλέον το κρυπτονόμισμα που προτιμούν ένοπλες ομάδες όπως η Χαμάς, αναφέρει το Reuters επικαλούμενο ειδικούς στο οικονομικό έγκλημα και τις συναλλαγές blockchain.
Το πρακτορείο εξέτασε επίσης τις κατασχέσεις ψηφιακών πορτοφολιών από τις ισραηλινές αρχές από το 2021 ως σήμερα, καταγράφοντας για πρώτη φορά αύξηση στις κατασχέσεις Tron και μείωση στις κατασχέσεις Bitcoin,
«Πρώτα ήταν το Bitcoin και τώρα τα δεδομένα μας δείχνουν ότι αυτές οι τρομοκρατικές οργανώσεις προτιμούν όλο και περισσότερο το Tron» δήλωσε ο Μιγκράνκα Πάτναϊκ, διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής εταιρείας αναλύσεων Merkle Science.
Το Tron προσφέρει ταχύτερες συναλλαγές, μικρότερες χρεώσεις και ικανοποιητική σταθερότητα, εξήγησε.
Κατασχέσεις
Σύμφωνα με την ανάλυση του Reuters, από τον Ιούλιο του 2021 έως τον Οκτώβριο του 2023 η ισραηλινή υπηρεσία NBCTF για την πρόληψη της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας δέσμευσε 143 ψηφιακά πορτοφόλια Tron που φέρονται να συνδέονταν με «τρομοκρατικές οργανώσεις».
Το Ισραήλ ενίσχυσε τις προσπάθειες να μπλοκάρει τη χρηματοδότηση της Χαμάς μετά την πρωτοφανή επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, στην οποία μαχητές της παλαιστινιακής οργάνωσης εισέβαλαν στο νότιο Ισραήλ και σκότωσαν περίπου 1.200 άτομα.
Μετά την επίθεση το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι δέσμευσε 600 ψηφιακά πορτοφόλια που συνδέονταν με το ανταλλακτήριο Dubai Co., με έδρα τη Γάζα, το οποίο σύμφωνα με το Ισραήλ μεσολαβεί για συναλλαγές της Χαμάς.
Το Ισραήλ είχε προηγουμένως ανακοινώσει την κατάσχεση 56 ψηφιακών πορτοφολιών Tron που φέρονται να συνδέονται με τη Χαμάς, 39 που φέρονται να ανήκουν στην Χεζμποχάλ και 26 που φέρονται να συνδέονται με την παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ.
Απαντώντας σε ερώτημα του Reuters, εκπρόσωπος του Trοn, το οποίο έχει έδρα στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους, δήλωσε πως θεωρητικά οποιαδήποτε τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για παράνομες δραστηριότητες.
Τόνισε ότι το Tron δεν συνδέεται με τις παλαιστινιακές οργανώσεις που κατονομάζει το Ισραήλ και πως δεν ελέγχει όσους χρησιμοποιούν την τεχνολογία του.
Πέρυσι, το Reuters είχε αναφέρει ότι το Ιράν, το οποίο κατηγορείται από το Ισραήλ για χρηματοδότηση της Χαμάς, χρησιμοποίησε το Tron για να παρακάμψει τις αμερικανικές κυρώσεις και να πραγματοποιήσει συναλλαγές 8 δισ. δολαρίων το διάστημα 2018-22.
- Τραμπ και ελληνοτουρκικά – Τι πιστεύουν οι Έλληνες, ένας πρώην διπλωμάτης των ΗΠΑ και ένας πανεπιστημιακός
- Masdar: Με όχημα την ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ σχεδιάζει off shore αιολικά και φωτοβολταϊκά 6 GW σε Ελλάδα και Ισπανία
- Διαγραφή Σαμαρά: Κάνει ζυμώσεις για κόμμα – Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά
- Μέσω ΑΣΕΠ οι προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία
- Ο Φουκώ διαβάζει Χέγκελ
- Βατικανό: Μπορείτε να περιηγηθείτε ψηφιακά στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη