Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
live
Ισραήλ - Χαμάς: Καμία συμφωνία μέχρι τώρα για την παράταση της εκεχειρίας, συνεχίζονται οι συνομιλίες

Ισραήλ – Χαμάς: Καμία συμφωνία μέχρι τώρα για την παράταση της εκεχειρίας, συνεχίζονται οι συνομιλίες

Δείτε live τις εξελίξεις στο in - Την Τρίτη απελευθερώθηκαν 12 όμηροι από τη Χαμάς και 30 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι από το Ισραήλ

Συνεχίζεται για έκτη ημέρα η εκεχειρία στη Γάζα μετά τη συμφωνία Ισραήλ και Χαμάς, με τις εκκλήσεις αυτή να συνεχιστεί να πληθαίνουν.

Την Τρίτη απελευθερώθηκαν 12 όμηροι από τη Χαμάς και 30 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι από το Ισραήλ.

Οι Παλαιστίνιοι στη Γάζα ελπίζουν ότι θα συνεχιστεί η εκεχειρία

Το Ισραήλ συνεχίζει τις επιδρομές στη Δυτική Όχθη, βάζοντας ιδιαίτερα στο στόχαστρό του την Τζενίν όπου περικύκλωσε νοσοκομεία.

Δείτε live

Δείτε live τις εξελίξεις στο in

06:15 Ώρες αγωνίας, θα παραταθεί ή όχι η εκεχειρία;

Διαβάστε για όλες τις νεότερες εξελίξεις εδώ

04:10 Ελεύθερη η Παλαιστίνια ακτιβίστρια Αχέντ Ταμίμι που φυλακίστηκε για σχόλιο σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

04:00 Παλαιστίνια δημοσιογράφος: «Απείλησαν πως θα με βιάσουν και θα κάψουν τα παιδιά μου ζωντανά»

Η δημοσιογράφος και συγγραφέας Λάμα Χάτερ, η οποία απελευθερώθηκε από την ισραηλινή φυλακή Damon πριν λίγες ώρες, κατέθεσε στις κάμερες πως Ισραηλινοί δεσμοφύλακες την απείλησαν με βιασμό και ότι θα κλειδώσουν τα παιδιά της και θα τα κάψουν ζωντανά.

Ένας Ισραηλινός αξιωματικός της Shin Bet της είπε ότι τίποτα δεν θα τον έκανε να νιώσει καλύτερα μέχρι να σκοτώσουν 50.000 παιδιά στη Γάζα.

Οι ισραηλινές δυνάμεις απήγαγαν τουλάχιστον 10 μητέρες από τη βόρεια Γάζα ενώ εκκένωναν προς τα νότια. Βασανίστηκαν και απομονώθηκαν από άλλες γυναίκες κρατούμενες.

03:50 O εκπρόσωπος τύπου των Ανσάρ Αλλάχ (Χούθι) ανακοίνωσε πως το «ισραηλινό πλοίο είναι στην διάθεση της Παλαιστινιακής αντίστασης»

Ο Μοχάμεντ Αμπντουλσαλάμ τόνισε ότι οι Ναυτικές Δυνάμεις της Υεμένης δεσμεύτηκαν να προστατεύσουν τα χωρικά ύδατα της Υεμένης σύμφωνα με την κυρίαρχη δικαιοδοσία της.

«Το πλοίο και το πλήρωμά του αιχμαλωτίστηκαν σε ένδειξη αλληλεγγύης με τον παλαιστινιακό λαό και για την υποστήριξη της γενναίας αντίστασης στη Γάζα». Η μοίρα του πλοίου που συνδέεται με το Ισραήλ, είπε ο εκπρόσωπος των Ανσάρ Αλλάχ, «συνδέεται με τις επιλογές της Παλαιστινιακής Αντίστασης και με το τι εξυπηρετεί τους στόχους της στη μάχη κατά της ισραηλινής επιθετικότητας».

«Το πλήρωμα αντιμετωπίστηκε σύμφωνα με τα ισλαμικά ήθη και τους ανθρωπιστικούς νόμους», πρόσθεσε ο Αμπντουλσαλάμ, σημειώνοντας ότι τους επιτρέπεται να επικοινωνούν με τις οικογένειές τους.

03:25 Μιλώντας στο πρακτορείο MEHR του Ιράν, ο εκπρόσωπος της Ισλαμικής Τζιχάντ αποκάλυψε πως βρήκαν τις ταυτότητες πληροφοριοδοτών του Ισραήλ

Ο εκπρόσωπος του παλαιστινιακού κινήματος αντίστασης Ισλαμικής Τζιχάντ στην Τεχεράνη ανακοίνωσε ότι κατά τη διάρκεια της επιχείρησης Al-Aqsa Storm, τα παλαιστινιακά κινήματα αντίστασης κατάφεραν να καταλάβουν ισραηλινούς διακομιστές πληροφοριών (σ.σ. Σέρβερς) που είχαν αποθηκευμένα πολλά ονόματα κατασκόπων για το Ισραήλ, όπως πράκτορες στη Λωρίδα της Γάζας και ακόμη και στο Ιράν.

Ο Νασέρ Αμπού Σαρίφ δήλωσε την Τετάρτη ότι τα επιτεύγματα της παλαιστινιακής επιχείρησης είναι πέρα ​​από κάθε φαντασία, γιατί όλες οι υπηρεσίες πληροφοριών στον κόσμο δεν μπορούσαν να πιστέψουν πως 50 ισραηλινές βάσεις ασφαλείας καταλήφθηκαν από την Παλαιστινιακή αντίσταση και πολλοί ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν.

Κατά τη διάρκεια της Επιχείρησης Al-Aqsa Storm, οι παλαιστίνιοι μαχητές κατάφεραν να φέρουν ισραηλινούς διακομιστές πληροφοριών στη Λωρίδα της Γάζας. Έτσι, μπορούσαν να φτάσουν στα ονόματα πολλών κατασκόπων, ακόμη και αυτών που δραστηριοποιούνταν στο Ιράν, είπε ο Παλαιστίνιος απεσταλμένος στο MEHR.

03:00 Ρώσος πρεσβευτής στο Ισραήλ: Είχαμε απευθείας επικοινωνία με όσους κρατούσαν πολίτες μας στη Γάζα

Ο Ρώσος πρεσβευτής στο Ισραήλ, Ανατόλυ Βικτώροφ , δημοσίευσε ένα ασυνήθιστο ηχογραφημένο μήνυμα το βράδυ της Τετάρτης, τονίζοντας τον ρόλο της Μόσχας στην απελευθέρωση της Έλενα Τρουπάνοβα, 50 ετών και της μητέρας της Ιρένα Τάτι , 73 ετών, από την αιχμαλωσία της Χαμάς.

Ο Βικτώροφ σημείωσε ότι η επιστροφή της Τρουπάνοβα και της μητέρας της Τάτι, στο Ισραήλ «κατέστη δυνατή, ίσως όχι αποκλειστικά, αλλά χάρη σε πραγματικά μεγάλες προσπάθειες από Ρώσους διπλωμάτες και εκπροσώπους του ρωσικού υπουργείου Άμυνας». Σύμφωνα με τον ίδιο, «ήμασταν σε άμεση επαφή με αυτούς από τους οποίους εξαρτιόταν η μοίρα της Έλενα και της Ιρίνα και στο τέλος πετύχαμε την απελευθέρωσή τους».

Σύμφωνα με την Haaretz από το γεγονός πως η Χαμάς δεν πάτησε στο Ισραηλινό τους διαβατήριο για να τις συγκαταλέξει στις Ισραηλινές ομήρους, αλλά τις απελευθέρωσε άμεσα στους Ρώσους, συνάδει το συμπέρασμα πως πιθανώς υπάρχουν άτομα σε ανταλλάξιμη ηλικία, χωρίς στρατιωτική ιδιότητα για να συνεχιστούν οι ανταλλαγές αιχμαλώτων.

02: 35 Αναφέρθηκαν συγκρούσεις με τις ισραηλινές δυνάμεις κοντά στη φυλακή Οφέρ στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη

Βίντεο και αναφορές από την Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνο ότι ένας νεαρός άνδρας τραυματίστηκε από ισραηλινά πυρά κοντά στη στρατιωτική φυλακή Οφέρ, δυτικά της Ραμάλα στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, όπου έχουν αναφερθεί συγκρούσεις πριν από την απελευθέρωση κρατουμένων στο πλαίσιο της εκεχειρίας στη Γάζα συμφωνία.

Η παλαιστινιακή πλευρά ανακοίνωσε 5 θύματα πυροβολισμών.

02:30 Ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας κακοποιούν μέλη της οικογένειας κρατουμένων

Λίγο πριν οι Νιχάντ και Μοχάμεντ Τζαμπαλά αφεθούν ελεύθεροι, ΙΣραηλινές δυνάμεις ασφαλείας κάνουν επιδρομή στο σπίτι τους και χτυπούν μέλη της οικογένειάς τους.

Οι δύο έφηβοι αναμένεται να αφεθούν ελεύθεροι εντός των επομένων λεπτών ή ωρών, ως άτομα που συμμετέχουν στην ανταλλαγή κρατουμένων με το Ισραήλ.

02:05 Η Ερυθρά Ημισέληνος βοηθά μητέρα και κόρη να απομακρυνθούν προς τη νότια Γάζα

Η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος μοιράστηκε ένα χαρακτιριστικό βίντεο που δείχνει μια από τις ομάδες της να βοηθά μια μητέρα και την κόρη της να φύγουν προς τα νότια του θύλακα τη Δευτέρα. Με τα πόδια.

01:40 Ο Μπάιντεν επιβεβαίωσε την πληροφορία πως Αμερικανίδα πολίτης αφέθηκε ελεύθερος από τη Γάζα

Μιλώντας σε δημοσιογράφους πριν από λίγα λεπτά, ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε ότι η Λιάτ Μπεϊνίν Ατζίλι – Αμερικανή-Ισραηλινή υπήκοος – ήταν μεταξύ εκείνων που απελευθερώθηκαν από τη Γάζα.

«Η Λιάτ Μπεϊνίν είναι ασφαλής στην Αίγυπτο, έχει περάσει τα σύνορα», είπε ο Μπάιντεν. «Μίλησα με τη μητέρα και τον πατέρα της και είναι πολύ ευγνώμονες και τα πράγματα πάνε καλά. Σύντομα θα είναι σπίτι με τα τρία της παιδιά».

Η Ουάσιγκτον δήλωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι πιστεύει ότι οκτώ έως εννέα Αμερικανοί κρατούνται στη Γάζα.

01:15 ΥΠΕΞ Σ.Αραβίας: «Η Σαουδική Αραβία «δεν πρόκειται να συνεργαστεί με κανέναν» που επιδιώκει να ενθαρρύνει τους Παλαιστίνιους να εγκαταλείψουν τη γη τους»

Μιλώντας στα Ηνωμένα Έθνη στη Νέα Υόρκη την Τετάρτη, ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας πρίγκιπας Φαϊζάλ μπιν Φαρχάν είπε ότι η Σαουδική Αραβία «δεν πρόκειται να συνεργαστεί με κανέναν» που επιδιώκει να ενθαρρύνει τους Παλαιστίνιους να εγκαταλείψουν τη γη τους.

«Οι Παλαιστίνιοι δεν θέλουν να εγκαταλείψουν τη γη τους και δεν πρόκειται να τους ενθαρρύνουμε ή να τους αναγκάσουμε να εγκαταλείψουν τη γη τους και δεν πρόκειται να συνεργαστούμε με κανέναν που έχει αυτή την ατζέντα. Οι Παλαιστίνιοι έχουν δικαίωμα στη γη τους και έχουν δικαίωμα να ζουν με ασφάλεια και αξιοπρέπεια στη γη τους. Αυτό θα πιέσουμε και για αυτό θα εργαστούμε», είπε ο Μπιν Φαρχάν.

00:50 Η ακτιβίστρια Αχέντ Ταμίμι μεταξύ αυτών που αναμένεται να αποφυλακιστούν απόψε

Το πιο σημαντικό όνομα μεταξύ των Παλαιστινίων που πρόκειται να απελευθερωθούν είναι αυτό της 22χρονης Αχέντ Ταμίμι από τη Δυτική Όχθη. Όταν ήταν μόλις 16 ετών, κρατήθηκε για οκτώ μήνες, επειδή οι Ισραηλινοί στρατιώτες είδαν ένα βίντεο της, το οποίο είχε γίνει viral, να χαστουκίζει έναν Ισραηλινό στρατιώτη.

Ως αποτέλεσμα, πέρασε οκτώ μήνες στη φυλακή του Ισραήλ. Η υπόθεσή της τράβηξε την προσοχή της διεθνούς κοινότητας στην κράτηση Παλαιστινίων ανηλίκων, παραπέμποντάς τους σε στρατιωτικά δικαστήρια.

Η Αχέντ συνελήφθη εκ νέου από το σπίτι της. Ο επίσης ακτιβιστής πατέρας της έχει συλληφθεί, ενώ πήγαινε στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη από την Ιορδανία.

Περισσότερα στο σχετικό άρθρο που επιβεβαιώθηκε.

00:25 Ο Ολλανδός πρωθυπουργός ευχαριστεί το Κατάρ, την Αίγυπτο και τις ΗΠΑ για τη βοήθεια στην απελευθέρωση Ολλανδού

«Είμαι χαρούμενος και ανακουφισμένος που ο Οφίρ Ένγκελ αφέθηκε ελεύθερος από τη Χαμάς», είπε ο Μαρκ Ρούτε στο X.

Νωρίτερα, αναφέραμε ότι ένας Ισραηλινός-Ολλανδός διπλός υπήκοος αφέθηκε ελεύθερος στο πλαίσιο της έκτης ανταλλαγής μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Κατάρ, την Αίγυπτο και τις ΗΠΑ για τον κρίσιμο ρόλο που έπαιξαν. Είναι ζωτικής σημασίας όλοι οι όμηροι να απελευθερωθούν το συντομότερο δυνατό», είπε ο Ρούτε.

00:05 Συνθήματα κατά της Χίλαρι Κλίντον στο πανεπιστήμιο Κολούμπια – «Ντροπή σου» φώναζαν φοιτητές για τη στάση της για την Παλαιστίνη

23:50 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι λίγο πριν αφεθούν ελεύθεροι

Το βίντεο καταγράφει έναν νεαρό άνδρα έξω από το λεωφορείο να δείχνει μια φωτογραφία του μέλους της οικογένειάς του σε έναν Παλαιστίνιο κρατούμενο για να επιβεβαιώσει την παρουσία του μεταξύ των απελευθερωμένων.

Το Ισραήλ καθυστερεί τη δημοσιοποίηση των ονομάτων, δημιουργώντας ανησυχία στις οικογένειες.

23:36 Αυτοί είναι οι ισραηλινοί όμηροι που απελευθέρωσε η Χαμάς

H ομάδα Ισραηλινών ομήρων που απελευθέρωσε η Χαμάς – Ανάμεσά τους και οι δύο με ρωσική υπηκοότητα που η οργάνωση άφησε ελεύθερες ως απάντηση στις ενέργειες του Πούτιν

23:25 Ανεξάρτητη έρευνα για τον θάνατο πέντε νεογέννητων μωρών στη Γάζα ζητά το Euro-Med Human Rights Monitor

Η Euro-Med Human Rights Monitor ζητά τη σύσταση ανεξάρτητης διεθνούς επιτροπής έρευνας για να εξετάσει το θάνατο πέντε νεογέννητων Παλαιστινίων παιδιών που έμειναν μόνα τους μετά τη βίαιη απομάκρυνση του ιατρικού προσωπικού από τον ισραηλινό στρατό από το νοσοκομείο Al-Nasr για παιδιά στη Γάζα.

Σύμφωνα με την τεκμηρίωση της Euro-Med Monitor, τα πέντε βρέφη εγκαταλείφθηκαν επί τρεις εβδομάδες πριν βρεθούν νεκρά. Τα σώματά τους ανακαλύφθηκαν σε αποσυντεθειμένη κατάσταση στο βρεφοκομείο του νοσοκομείου Al-Nasr, γεγονός που συνιστά φρικτή εκτέλεση και έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

23:20 Η Χαμάς απελευθέρωσε ακόμα 14 ομήρους – Δέκα Ισραηλινούς και τέσσερις Ταϊλανδούς

Ο εκπρόσωπος ΥΠΕΞ του Κατάρ, Majed Al Ansari, δήλωσε σε ανάρτηση στο X ότι 30 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι θα απελευθερωθούν σε αντάλλαγμα για 10 αιχμαλώτους στη Γάζα.

Η απελευθέρωση δύο Ρώσων και τεσσάρων Ταϊλανδών υπηκόων από τη Γάζα σήμερα, πρόσθεσε, πραγματοποιείται «εκτός του πλαισίου της συμφωνίας».

Όλοι οι αιχμάλωτοι παραδόθηκαν στον Ερυθρό Σταυρό, είπε.

23:04 Ο Μπάιντεν χαιρετίζει την εκεχειρία στη Γάζα σε συνομιλίες με τον ομόλογό του από τα ΗΑΕ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ συνομίλησε σήμερα με τον πρόεδρο των Εμιράτων Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ, αναφέρει ο Λευκός Οίκος.

Οι δυο τους συζήτησαν «την κατάσταση στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και χαιρέτισε την πρόσφατη συμφωνία για τους ομήρους και την ανθρωπιστική παύση, η οποία επέτρεψε την αύξηση της βοήθειας προς τον λαό της Γάζας», ανέφερε ο Λευκός Οίκος σε μια αναφορά των συνομιλιών.

«Ο Πρόεδρος Μπάιντεν επανέλαβε τη σταθερή δέσμευση των ΗΠΑ για ειρήνη και ασφάλεια στην περιοχή της Μέσης Ανατολής»

22:56 Η καθυστέρηση της απελευθέρωσης των 10 Ισραηλινών καθυστερεί για «τεχνικούς λόγους»

Η καθυστέρηση στην απελευθέρωση των 10 ισραηλινών αιχμαλώτων είναι αποτέλεσμα «τεχνικών προβλημάτων», αναφέρει η Haaretz, επικαλούμενη ισραηλινές πηγές με γνώση των διαπραγματεύσεων.

Τα προβλήματα «αναμένεται να επιλυθούν», αναφέρουν οι πηγές.

22:38 Φωτογραφίες από την απελευθέρωση των δύο Ισραηλινών ομήρων με ρωσική υπηκοότητα

Οι δύο Ισραηλινές έχουν και ρωσική υπηκοότητα

Πλήθος κόσμου στην απελευθέρωση

22:20 Χαμάς: Δεν θα συζητήσουμε για ανταλλαγή στρατιωτών μέχρι να σταματήσει η Ισραηλινή επίθεση στη Γάζα

22:03 Ο Νετανιάχου επισκέπτεται τις συνοριακές κοινότητες της Γάζας, εκπρόσωποι πολλών Κιμπούτζ αρνούνται να τον συναντήσουν

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου συναντήθηκε την Τετάρτη με επικεφαλής αρκετών από τις συνοριακές κοινότητες της Γάζας. Στη συνάντηση συμμετείχαν περίπου 15 εκπρόσωποι από τη νότια πόλη Σντερότ και από τα κιμπούτζ Saad, Alumim, Zikim, Karmia, Yad Mordechai, Netiv HaAsara και Mefalsim.

Ωστόσο, οι εκπρόσωποι των συνοριακών κιμπούτζ της Γάζας Kfar Azza, Be’eri, Nir Oz, Nahal Oz, Re’im, Or Hanar, Ein Hashlosha και Kerem Shalom δεν συμμετείχαν στη συνάντηση.

Ο επικεφαλής του Περιφερειακού Συμβουλίου του Άσκελον, Itamar Ravivo, δήλωσε στο τέλος της συνάντησης ότι «είναι αδύνατο να σταματήσει η στρατιωτική δυναμική» και ότι η διακοπή των μαχών στη Γάζα θα θεωρηθεί ως μια ακόμη νίκη της Χαμάς. Η διακοπή της χερσαίας επιχείρησης του στρατού, είπε ο Ravivo, θα έβλαπτε την άμυνα του Ισραήλ για τα επόμενα χρόνια.

«Μας υποσχέθηκαν μια αλλαγή στην κατάσταση στη Μέση Ανατολή και μια αλλαγή στην πραγματικότητα στη Γάζα», πρόσθεσε.

«Χωρίς πλήρη ασφάλεια και χωρίς αίσθηση ασφάλειας, δεν θα υπάρξουν ισραηλινές κοινότητες κατά μήκος των συνόρων της Γάζας».

21:42 Ακόμη ένα μέλος του αμερικανικού Κογκρέσου καλεί σε κατάπαυση του πυρός

Η βουλευτής Debbie Dingell, Δημοκρατική του Μίσιγκαν, προστίθεται στις δεκάδες Αμερικανούς νομοθέτες που έχουν ζητήσει τον τερματισμό του πολέμου.

«Τις τελευταίες ημέρες, είδαμε επιτυχημένες διπλωματικές προσπάθειες για την παύση των μαχών και την απελευθέρωση των ομήρων και πρέπει να βασιστούμε σε αυτές τις προσπάθειες με μια διαρκή κατάπαυση του πυρός που θα διασφαλίζει την άμεση απελευθέρωση όλων των υπόλοιπων ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς και θα δρομολογεί μια σταθερή και ουσιαστική ροή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα», ανέφερε η Dingell σε ανακοίνωσή της.

«Η κατάπαυση του πυρός πρέπει να θέσει το πλαίσιο για το Ισραήλ, την Παλαιστίνη, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους δημοκρατικούς συμμάχους μας να εργαστούν προς την κατεύθυνση μιας βιώσιμης λύσης δύο κρατών που θα επιτύχει διαρκή ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της απομάκρυνσης της Χαμάς από τον επιχειρησιακό έλεγχο της Γάζας».

Η Dingell, η οποία προηγουμένως εκπροσωπούσε μια μεγάλη αραβοαμερικανική κοινότητα στο προάστιο Dearborn του Ντιτρόιτ, κατήγγειλε επίσης αυτό που αποκάλεσε «αυξανόμενο μίσος» – συμπεριλαμβανομένου του αντισημιτισμού και της ισλαμοφοβίας – στις ΗΠΑ.

21:20 Αξιωματούχος του Κατάρ καλεί τα κράτη να συνταχθούν με τη διαρκή κατάπαυση του πυρός και να σταματήσουν την «ισραηλινή πολεμική μηχανή»

Η Sheikha Hessa bint Khalifa bin Ahmed Al-Thani, ειδική απεσταλμένη του γενικού γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου για ανθρωπιστικά θέματα, δήλωσε ότι η «επίθεση» στη Γάζα πρέπει να σταματήσει.

«Πρέπει να προχωρήσουμε αμέσως, υπό διεθνή αιγίδα, προς μια συνολική λύση», ανέφερε σε ανάρτησή της στο X.

Οι εκκλήσεις για μια διαρκή κατάπαυση του πυρός και το σταμάτημα της «ισραηλινής πολεμικής μηχανής» έχουν γίνει «παγκόσμιο αίτημα», είπε. «Όλες οι χώρες οφείλουν να πάρουν ηθική και ανθρωπιστική στάση για να σταματήσει αυτός ο βάρβαρος πόλεμος σήμερα, όχι αύριο».

21:00 Ερυθρά Ημισέληνος: Εξαιρετικά δύσκολη η παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στη βόρεια Γάζα

Η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος λέει ότι είναι εξαιρετικά δύσκολη η διαδικασία μεταφοράς της βοήθειας καθώς από το πέρασμα της Ράφα μπορούν να εισέλθουν λίγα φορτηγά και ο διαμοιρασμός των προμηθειών καθυστερεί επίσης όπως και η μεταφορά τους.

«Η διαδικασία είναι χρονοβόρα και οι καθυστερήσεις μπορεί να αναγκάσουν το προσωπικό και τους εθελοντές να εργαστούν μέχρι το ξημέρωμα για να ολοκληρώσουν τη μεταφορά και την εκφόρτωση στο βορρά και να επιστρέψουν στο νότο για να εργαστούν σε νέα φορτηγά», ανέφερε.

Ο οργανισμός ανέφερε ότι από τις 28 Νοεμβρίου μπόρεσε να παραδώσει 233 φορτηγά στη βόρεια Γάζα, αλλά τα φορτηγά δεν περιείχαν καύσιμα.

Οι σχεδόν 500.000 Παλαιστίνιοι στο βόρειο τμήμα του θύλακα έχουν «απόλυτη ανάγκη» από περισσότερη βοήθεια, πρόσθεσε η PRCS, καλώντας τη διεθνή κοινότητα να διευκολύνει την είσοδο περισσότερης βοήθειας και να «ανοίξει άλλα σημεία διέλευσης».

20:44 Οι δύσκολες ημέρες για τις διαπραγματεύσεις είναι από εδώ και πέρα

«Μέχρι τώρα υπάρχει συναίνεση στο να παραταθεί η εκεχειρία θα παραταθεί» για λίγες ακόμη ημέρες, δήλωσε ο Hashem Ahelbarra ανταποκριτής του Al Jazeera.

Αλλά «το πιο περίπλοκο και δύσκολο μέρος των διαπραγματεύσεων» για να τερματιστεί οριστικά αυτός ο πόλεμος παραμένει, είπε.

Η μεγαλύτερη δυσκολία θα είναι όταν θα παραμείνουν μόνο Ισραηλινοί στρατιώτες μεταξύ των αιχμαλώτων στη Γάζα, και θα μπορούσε να υπάρξει μια προσφορά από τη Χαμάς και την Ισλαμική Τζιχάντ για την ανταλλαγή όλων αυτών με όλους τους Παλαιστίνιους που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.

«Οι Ισραηλινοί έχουν καταστήσει σαφές ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να δεχθούν κάτι τέτοιο», δήλωσε ο Ahelbarra.

Η Χαμάς από την άλλη πλευρά αναζητά εγγυήσεις από τα βασικά μέρη αυτής της συμφωνίας, το Κατάρ και τους Αιγύπτιους, ότι αν συνεχίσουν αυτή την ανταλλαγή κρατουμένων, το Ισραήλ θα σταματήσει τους βομβαρδισμούς της Γάζας.

Ο Ahelbarra δήλωσε ότι ενώ η σταθερή στάση του Ισραήλ υπέρ της συνέχισης του πολέμου στη Γάζα του ασκεί πίεση στις διαπραγματεύσεις, οι δηλώσεις όλων των ηγετών της περιοχής για την ανάγκη συνολικής διευθέτησης έχουν θέσει επίσης το Ισραήλ υπό πίεση.

20:29  Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ κατέρριψε drone που εκτόξευσαν οι Χούθι

Ένα πολεμικό πλοίο του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού που έπλεε κοντά στο στενό Μπαμπ ελ Μαντέμπ κατέρριψε ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος που εκτοξεύθηκε από την Υεμένη, δήλωσε την Τετάρτη Αμερικανός αξιωματούχος, στην τελευταία από μια σειρά απειλών από αντάρτες Χούθι.

20:15 Επικοινωνία Νετανιάχου με συγγενείς της οικογένειας Μπίμπας – «Δεν ξέρουμε αν είναι αλήθεια ή όχι»

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου μίλησε με εκπροσώπους της οικογένειας Μπίμπας μετά την αναφορά της Χαμάς ότι δύο παιδιά – το ένα δέκα μηνών – και η μητέρα τους σκοτώθηκαν από ισραηλινούς βομβαρδισμούς, και τους είπε ότι το θέμα εξετάζεται από όλες τις δυνάμεις ασφαλείας και ότι θα τους δοθεί οποιαδήποτε πληροφορία προκύψει.

Ο υπουργός Μπένι Γκαντζ ασχολήθηκε επίσης με την αναφορά κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου και δήλωσε ότι δεν έχει καμία επαλήθευση. «Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια ή όχι, αλλά είναι μέρος ενός ψυχολογικού πολέμου που διεξάγουν οι εχθροί μας», πρόσθεσε.

20:07 Ποιες είναι οι δύο Ισραηλινές με ρωσική υπηκοότητα που απελευθερώθηκαν σήμερα

Η Έλενα Τρουπανόφ, 50 ετών, και η μητέρα της Ιρένα Τάτι, 73 ετών, είναι οι δύο Ισραηλινές όμηροι με ρωσική υπηκοότητα που απελευθερώθηκαν από τη Χαμάς την Τετάρτη. Οι δύο γυναίκες αφέθηκαν ελεύθερες ως «φόρος τιμής στον Πούτιν».

Η Τρουπανόφ και η Τάτι είχαν απαχθεί από το Kibbutz Nir Oz μαζί με τον γιο της Tatti, Sasha, και τη φίλη του Sapir Cohen. Ο σύζυγος της Τρουπανόφ, Βιτάλι, δολοφονήθηκε από τη Χαμάς

20:01 Ο ισραηλινός στρατός λέει ότι δύο όμηροι παραδόθηκαν στον Ερυθρό Σταυρό και βρίσκονται στον δρόμο για Ισραήλ

19:44 Σοκαριστικά βίντεο από την εν ψυχρώ δολοφονία 9χρονου και 15χρονου στην Τζενίν

Ανάμεσα στα θύματα – της μεγαλύτερης από τις 7 Οκτώβρη – ισραηλινής επιδρομής στην Τζενίν στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη είναι ο 9χρονος  Adam al-Ghoul και o 15χρονος Basel Abulwafa. O ισραηλινός στρατός παραδέχτηκε ότι σκότωσε δύο ανήλικους αλλά υποστήριξε ότι τα παιδιά επιτέθηκαν στις δυνάμεις του με εκρηκτικά.

Σε βίντεο από κάμερα ασφαλείας φαίνεται η στιγμή θανάτου του 9χρονου και του 15χρονου την ώρα που μαζί με άλλα παιδιά τρέχουν να φύγουν.

Οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν εντείνει τις επιθέσεις τους στη Δυτική Όχθη από τις 7 Οκτώβρη με τους νεκρούς Παλαιστίνιους να ξεπερνούν τους 240 και τους τραυματίες τους 2.700. Οι επιδρομές του ισραηλινού στρατού σε περιοχές της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης που κυβερνάται από την Παλαιστινιακή Αρχή ήταν συχνό φαινόμενο και πριν τις 7 Οκτώβρη ενώ κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων δεκάδες έφηβοι έχουν χάσει τη ζωή τους από ισραηλινά πυρά.

19:36 Γκάλαντ: Έτοιμος ο ισραηλινός στρατός να επιστρέψει αμέσως στη μάχη

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ ανέφερε σε ανάρτησή του στο Χ ότι οι ισραηλινές δυνάμεις «στον αέρα, στην ξηρά και στη θάλασσα είναι έτοιμες να συνεχίσουν τη μάχη».

Είπε επίσης ότι το Ισραήλ καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να χρησιμοποιήσει την τρέχουσα εκεχειρία για να εξασφαλίσει την επιστροφή όλων των αιχμαλώτων που κρατούνται στη Γάζα.

19:31 Πέντε πρόωρα βρέφη βρέθηκαν νεκρά σε νοσοκομείο

Πέντε πρόωρα βρέφη βρέθηκαν νεκρά σε ένα νοσοκομείο της πόλης της Γάζας, που βρισκόταν στην καρδιά των εχθροπραξιών πριν από την κατάπαυση του πυρός μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, ανακοίνωσε την Τετάρτη στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Υγείας της Χαμάς.

«Οι δυνάμεις κατοχής άφησαν πέντε πρόωρα βρέφη στη μονάδα εντατικής παρακολούθησης του νοσοκομείου Αλ Νασρ», ενός από τα μεγαλύτερα παιδιατρικά νοσοκομεία της Γάζας, δήλωσε ο γιατρός, Άσραφ αλ Κίντρε.

«Οι στρατιώτες απαγόρευαν στους γιατρούς και τις οικογένειες να τα προσεγγίσουν και όταν οι γιατροί μπόρεσαν να μπουν στη ΜΕΘ χθες το βράδυ, βρήκαν τα πτώματά τους σε μερική αποσύνθεση», κατήγγειλε.

Σε επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο, ο ισραηλινός στρατός είπε ότι δεν μπορεί να σχολιάσει σχετικά.

Διαβάστε περισσότερα εδώ 

19:18 Ο ισραηλινός στρατός λέει ότι είναι έτοιμα τα επιχειρησιακά σχέδια για την επανέναρξη του πολέμου στη Γάζα

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σε ανάρτηση στο Χ ότι ο αρχηγός του επιτελείου του ενέκρινε τα σχέδια για τη «συνέχιση των μαχών».

Η ανάρτηση δεν παρείχε πρόσθετες λεπτομέρειες σχετικά με το τι ακριβώς περιλαμβάνουν τα σχέδια ή πότε θα συνεχιστούν οι μάχες.

Αυτή είναι η τελευταία ημέρα της τρέχουσας παύσης στον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα, αλλά οι διαπραγματεύσεις για την παράταση της εκεχειρίας συνεχίζονται.

19:15 Αιγυπτιακές πηγές: Ισραηλινοί όμηροι παραδόθηκαν στον Ερυθρό Σταυρό

19:12 Αμπάς: Ζητά διεθνή διάσκεψη για την επίλυση της σύγκρουσης

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς ζητά διεθνή διάσκεψη για την επίλυση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή.

Ο Αμπάς δήλωσε την Τετάρτη ότι οι Παλαιστίνιοι είναι έτοιμοι να συνεργαστούν με τη διεθνή κοινότητα για μια «σοβαρή πολιτική διαδικασία» που θα οδηγήσει σε ένα ανεξάρτητο κράτος στη Δυτική Όχθη, τη Γάζα και την ανατολική Ιερουσαλήμ, εδάφη που κατέλαβε το Ισραήλ στον πόλεμο του 1967 στη Μέση Ανατολή.

Ο Αμπάς δήλωσε ακόμη ότι ζητεί να σταματήσει ο συνεχιζόμενος πόλεμος στη Γάζα

19:02 Κίνα σε ΟΗΕ: Η επανέναρξη των συγκρούσεων μπορεί να οδηγήσει στον «στραγγαλισμό» της περιοχής

Η επανάληψη των μαχών μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς θα υπήρχε κίνδυνος να προκληθεί «μια καταστροφή που θα μπορούσε να στραγγαλίσει την περιοχή», προειδοποίησε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας, εκφράζοντας την ελπίδα η κατάπαυση του πυρός να οδηγήσει σε μια «βιώσιμη» ανακωχή.

«Η επανέναρξη των συγκρούσεων θα οδηγούσε πιθανότατα σε μια καταστροφή που θα μπορούσε να στραγγαλίσει την περιοχή», είπε ο Ουάνγκ Γι που προεδρεύει στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Η Κίνα στήριζε ανέκαθεν τη λύση των δύο κρατών για το Μεσανατολικό.

18:49 Συγγενείς της οικογένειας στο Τελ Αβίβ περιμένουν ακόμα την επιβεβαίωση του θανάτου του αιχμάλωτου βρέφους

Ο Τζίμι Μίλερ, ξάδελφος της Σίρι Μπίμπας, της Ισραηλινής ομήρου που κρατείται μαζί με τους 10 μηνών και 4 ετών γιους της, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Κανάλι 12 ότι τα μέλη της οικογένειας δεν γνωρίζουν άλλες δημοσιεύσεις σχετικά με την κατάσταση της απαχθείσας οικογένειας, πέραν της ανακοίνωσης που δημοσίευσε η Χαμάς.

Υπενθυμίζουμε ότι η Χαμάς είπε ότι και οι τρεις σκοτώθηκαν από ισραηλινούς βομβαρδισμούς, ενώ οι IDF ανακοίνωσαν ότι ερευνούν τις αναφορές.

Σε επίσημη ανακοίνωση που δημοσίευσαν οι συγγενείς της οικογένειας, αναφέρεται ότι «περιμένουν να επαληθευτεί ή ελπίζουμε να διαψευστεί η είδηση το συντομότερο δυνατό από στρατιωτικούς αξιωματούχους».

Σύμφωνα με τον Μίλερ, ο ίδιος «δεν έχει την παραμικρή αμφιβολία ότι (η οικογένεια Μπίμπας) έφτασε στη Λωρίδα της Γάζας ζωντανή». Η Χαμάς τους απήγαγε και είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για την υγεία τους και είναι υπεύθυνη να τους φέρει πίσω ζωντανούς».

18:42 ΗΠΑ σε ΟΗΕ: Παράταση της εκεχειρίας στη Γάζα για να απελευθερωθούν περισσότεροι αιχμάλωτοι

«Δεν θα ησυχάσουμε μέχρι να απελευθερωθούν όλοι οι όμηροι που κρατούνται από τη Χαμάς και άλλες ομάδες «, δήλωσε η Λίντα Τόμας-Γκρίνφιλντ στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

«Για το σκοπό αυτό, θέλουμε να δούμε αυτή την ανθρωπιστική παύση να παρατείνεται. Το Ισραήλ έχει καταστήσει σαφές ότι είναι διατεθειμένο να συνεχίσει την παύση των μαχών για κάθε ημέρα που η Χαμάς απελευθερώνει επιπλέον 10 ομήρους», δήλωσε η ίδια.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει αντιμετωπίσει πιέσεις για να πείσει το Ισραήλ να συμφωνήσει σε μια μακροπρόθεσμη κατάπαυση του πυρός στη Γάζα. Μέχρι στιγμής, η Ουάσιγκτον δεν έχει ζητήσει κατάπαυση του πυρός, λέγοντας ότι ο τερματισμός του πολέμου θα ωφελούσε τη Χαμάς.

18:38 Ο πρεσβευτής του Ισραήλ στον ΟΗΕ λέει ότι ο πόλεμος στη Γάζα μπορεί να «τελειώσει αύριο, ακόμη και σήμερα, αν η Χαμάς επιστρέψει όλους τους ομήρους και παραδώσει όλους τους τρομοκράτες

Ο πρεσβευτής του Ισραήλ στον ΟΗΕ Γκιλάντ Ερντάν δήλωσε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ότι ο πόλεμος στη Γάζα μπορεί «να τελειώσει αύριο, ακόμη και σήμερα, αν η Χαμάς επιστρέψει όλους τους ομήρους και παραδώσει όλους τους τρομοκράτες που συμμετείχαν στη σφαγή» ή στις 7 Οκτωβρίου. Πρόσθεσε ότι είναι δυνατόν «να επιτευχθεί μια πραγματική κατάπαυση του πυρός που θα μπορούσε να διαρκέσει δεκαετίες».

Ο Ερντάν κατηγόρησε τους Άραβες ηγέτες ότι υποστηρίζουν «μια τρομοκρατική οργάνωση που στοχεύει στην εξόντωση του Ισραήλ».

«Όποιος υποστηρίζει την κατάπαυση του πυρός ουσιαστικά υποστηρίζει τη συνέχιση της τρομοκρατίας της Χαμάς στη Γάζα. Η Χαμάς είναι μια γενοκτονική τρομοκρατική οργάνωση – δεν το κρύβει – δεν είναι αξιόπιστος εταίρος για την ειρήνη», δήλωσε ο Erdan στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

18:30 Ανοιχτό σε διαπραγματεύσεις το Ισραήλ για απελευθέρωση ανδρών και στρατιωτών

Δημοσιεύματα του Reuters και της Wall Street Journal αναφέρουν ότι το Ισραήλ είναι ανοιχτό σε νέες διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση ανδρών και στρατιωτών και στην παράταση της τρέχουσας εκεχειρίας.

Το Reuters επικαλείται ανώνυμο ισραηλινό αξιωματούχο που συμμετέχει στη διαπραγματευτική διαδικασία, ο οποίος δήλωσε ότι η χώρα του πιστεύει ότι υπάρχουν αρκετές γυναίκες και παιδιά μεταξύ των αιχμαλώτων «για τουλάχιστον δύο ακόμη ημέρες, ενδεχομένως τρεις ημέρες» εκεχειρίας.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, ένας «ανώτερος ισραηλινός αξιωματούχος» δήλωσε ότι το Ισραήλ είναι «ανοιχτό σε ένα νέο γύρο διαπραγματεύσεων σχετικά με τους άνδρες και τους στρατιώτες που κρατούνται από τη Χαμάς, μόλις απελευθερωθούν όλα τα παιδιά και οι γυναίκες».

«Η τρέχουσα εκεχειρία μπορεί να επεκταθεί πέραν αυτής της εβδομάδας», συνέχισε ο αξιωματούχος που επικαλείται η WSJ.

18:16 Σύνοψη των τελευταίων εξελίξεων

  • Η Χαμάς λέει ότι δύο Ρώσοι αιχμάλωτοι παραδόθηκαν στον Ερυθρό Σταυρό «ως απάντηση στις προσπάθειες του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν».
  • Η παλαιστινιακή ομάδα λέει επίσης ότι 30 γυναίκες και παιδιά θα απελευθερωθούν από τις ισραηλινές φυλακές την τελευταία ημέρα της εκεχειρίας.
  • Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου εξέδωσε μια δήλωση με βίντεο στην οποία επιμένει ότι οι ισραηλινές δυνάμεις θα επιστρέψουν στις μάχες στη Γάζα μετά τη λήξη της εκεχειρίας.
  • Ο δήμαρχος της πόλης της Γάζας Yahya al-Sarraj λέει ότι οι ισραηλινές δυνάμεις εμποδίζουν την είσοδο καυσίμων, προσθέτοντας ότι η βοήθεια που έρχεται «δεν είναι αρκετή ούτε ποσοτικά ούτε ποιοτικά».
  • Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συζητά την κατάσταση στη Γάζα, με τον Γενικό Γραμματέα Αντόνιο Γκουτέρες να έχει προχωρήσει στην εισαγωγική του τοποθέτηση.

18:03 Γιατρός του Αλ Σίφα: Από την εκεχειρία καμιά ουσιαστική βοήθεια δεν έχει έρθει στο νοσοκομείο – Προετοιμαζόμαστε για να υποδεχτούμε ασθενείς

Ο Marwan Abu Sada, επικεφαλής χειρουργός του νοσοκομείου Αλ Σίφα στην πόλη της Γάζας, λέει ότι ένας μεγάλος αριθμός ασθενών εξακολουθεί να μην μπορεί να έχει πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη, παρά την εκεχειρία.

Μιλώντας στο Al Jazeera, ο γιατρός τόνισε ότι η μεγαλύτερη ανάγκη είναι τα καύσιμα.

«Μετά την κατάπαυση του πυρός, τίποτα δεν έρχεται στο νοσοκομείο», είπε. «Νομίζω ότι το μεγαλύτερο μέρος της ιατρικής βοήθειας πηγαίνει στα νοσοκομεία του νότου, αλλά τίποτα δεν έρχεται στις βόρειες περιοχές, μόνο τρόφιμα και νερό και άλλα πράγματα».

Παρά τα προβλήματα, ο Abu Sada δήλωσε ότι οι γιατροί είναι αποφασισμένοι να βοηθήσουν τους ασθενείς.

«Τα χειρουργεία δεν είναι ακόμα έτοιμα και όλα τα τμήματα δεν είναι έτοιμα να δεχτούν νεοεισερχόμενους, αλλά παρόλα αυτά προετοιμάζουμε το έδαφος για να δεχτούμε όλο και περισσότερους ασθενείς».

Ο Abu Sada πρόσθεσε ότι χρειάζονται επισκευές για τις γεννήτριες οξυγόνου που υπέστησαν ζημιές κατά την επιδρομή του ισραηλινού στρατού στο νοσοκομείο Αλ Σίφα στις αρχές του μήνα.

17:56 Σαουδική Αραβία στον ΟΗΕ: Η πρόσκαιρη εκεχειρία «δεν είναι αρκετή», απαιτείται διαρκής κατάπαυση του πυρός

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας Φαϊζάλ μπιν Φαρχάν Αλ Σαούντ κάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να «ανταποκριθεί στις ευθύνες του» και να επιβάλει μια μόνιμη κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.

Είπε ότι η βοήθεια που εισρέει σήμερα στον θύλακα είναι «κατά πολύ λιγότερη από ό,τι χρειάζεται».

«Ο κίνδυνος είναι ότι αν αυτή η εκεχειρία λήξει, θα επιστρέψουμε στις δολοφονίες στην κλίμακα που είδαμε, η οποία είναι αφόρητη», δήλωσε στους δημοσιογράφους στην έδρα του ΟΗΕ.

«Είμαστε εδώ για να κάνουμε μια σαφή δήλωση – ότι η πρόσκαιρη εκεχειρία δεν είναι αρκετή. Αυτό που χρειάζεται είναι κατάπαυση του πυρός», είπε.

17:45 Οι IDF ερευνούν τις αναφορές της Χαμάς για τον θάνατο οικογένειας ισραηλινών ομήρων από βομβαρδισμούς του στρατού

17:36 Σοκαρισμένοι οι Παλαιστίνιοι από την επίθεση στην Τζενίν – Η μεγαλύτερη από τις 7 Οκτώβρη

Στον προσφυγικό καταυλισμό μέσα στην πόλη Τζενίν, οι άνθρωποι είναι πολύ σοκαρισμένοι από την τεράστια κλίμακα της επιδρομής του ισραηλινού στρατού. Την περιέγραψαν στο Al Jazeera ως τη μεγαλύτερη επιδρομή από τις 7 Οκτωβρίου.

H Τζενίν δέχεται επιδρομές από τον ισραηλινό στρατό σχεδόν κάθε βράδυ, αλλά αυτή η επίδειξη δύναμης και αυτοπεποίθησης από τον ισραηλινό στρατό είναι κάτι που οι κάτοικοι λένε ότι δεν έχουν ξαναδεί.

Στο στόχαστρο έχουν μπει επίσης νοσοκομεία με γιατρούς να καταγγέλλουν ότι οι ισραηλινές δυνάμεις δεν τους άφηναν να προσεγγίσουν τους ασθενείς τους.

17:31 Ισραηλινός αξιωματούχος: Η Χαμάς έχει αρκετούς ομήρους για να καλύψει παράταση εκεχειρίας 2-3 ημερών

Το Ισραήλ πιστεύει ότι η Χαμάς έχει αρκετές γυναίκες και παιδιά ως ομήρους για να επιτρέψει την παράταση της τρέχουσας παύσης των μαχών στη Γάζα για άλλες δύο με τρεις ημέρες, δήλωσε την Τετάρτη αξιωματούχος που συμμετέχει στη διαπραγματευτική διαδικασία.

«Γνωρίζουμε με βεβαιότητα ότι υπάρχουν επιπλέον όμηροι στα χέρια της Χαμάς για τουλάχιστον δύο ακόμη ημέρες, ενδεχομένως τρεις ημέρες από τον κατάλογο των γυναικών και των παιδιών», δήλωσε ο αξιωματούχος, ο οποίος μίλησε στη Haaretz υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

17:20 Ομιλία του Γκουτέρες στο ΣΑ του ΟΗΕ

Ο επικεφαλής του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες απευθύνει ομιλία στο ΣΑ του ΟΗΕ. Όπως είπε χρειάζεται μία πραγματική ανθρωπιστική εκεχειρία ενώ έκανε λόγο για «επική» καταστροφή στη Γάζα.

Πουθενά δεν υπάρχει ασφαλές μέρος στον παλαιστιναικό θύλακα είπε και εκτίμησε ότι το 80% των κατοίκων έχει αναγκαστεί να αφήσει τα σπίτια του.

«Από την αρχή της σύγκρουσης 111 μέλη του ΟΗΕ έχουν σκοτωθεί, αριθμός ρεκόρ στην ιστορία του οργανισμού» σημείωσε και πρόσθεσε πως οι άμαχοι, οι υπηρεσίες του ΟΗΕ πρέπει να προστατεύονται και το διεθνές δίκαιο να γίνεται σεβαστό από όλα τα μέρη.

«Μέσα σε λίγες εβδομάδες, ένας μεγάλος αριθμός παιδιών έχει σκοτωθεί από τις ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα, μεγαλύτερος από τον συνολικό αριθμό παιδιών που σκοτώθηκαν οποιαδήποτε χρονιά από οποιοδήποτε μέρος σε μια σύγκρουση από τότε που είμαι Γενικός Γραμματέας», τόνισε ο Γκουτέρες.

«Τις τελευταίες ημέρες, οι άνθρωποι στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη και στο Ισραήλ είδαν επιτέλους μια αχτίδα ελπίδας και ανθρωπιάς μέσα σε τόσο σκοτάδι.

Είναι βαθιά συγκινητικό να βλέπουμε τους αμάχους να έχουν επιτέλους ανάπαυλα από τους βομβαρδισμούς, οικογένειες να επανενώνονται και να αυξάνεται η σωτήρια βοήθεια», είπε και ζήτησε να ανοίξουν και άλλα ανθρωπιστικά περάσματα στη Λωρίδα της Γάζας.

Στο βήμα της συνεδρίασης του ΣΑ του ΟΗΕ

17:10 Χαμάς: Απελευθερώσαμε δύο γυναίκες με ρωσική υπηκοότητα

16:59 Γιατροί Χωρίς Σύνορα: «Αποκλεισμένοι στο νοσοκομείο της Τζενίν» – Τι λέει ο επικεφαλής Έλληνας γιατρός Χρήστος Χρήστου

Το BBC επικοινώνησε με τον επικεφαλής της Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF), Χρήστο Χρήστου.

Βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην Τζενίν της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, όπου το Ισραήλ λέει ότι πραγματοποίησε ευρείας κλίμακας στρατιωτική επιχείρηση.

Ο Χρήστου λέει ότι ο ίδιος και η ομάδα του δεν μπορούν να φύγουν από το νοσοκομείο Khalil Suleiman στην Τζενίν για περισσότερες από δύο ώρες, ματαιώνοντας τις προσπάθειές τους να βοηθήσουν τους τραυματίες.

«Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο για έναν γιατρό να ξέρει ότι υπάρχουν άνθρωποι εκεί που χρειάζονται τη φροντίδα μας και δεν μπορούν να την πάρουν», προσθέτει.

Το Ισραήλ δεν έχει σχολιάσει την κατάσταση στο νοσοκομείο.’

Ο επικεφαλής των ΓΧΣ, Χρήστος Χρήστου, ανέβασε στο twitter βίντεο με τις δραματικές στιγμές κατά την ισραηλινή επιδρομή στη Δ. Όχθη.

16:49 Αιγυπτιακές πηγές: Η εκεχειρία μπορεί να παραταθεί για δύο ημέρες

Σύμφωνα με αιγυπτιακές πηγές ασφαλείας που επικαλείται το Reuters, οι διαπραγματεύσεις πάνε καλά, ο αριθμός των ομήρων που θα απελευθερωθούν συζητείται ακόμη ενώ μπορεί η εκεχειρία να παραταθεί για άλλες δύο ημέρες.

16:42 Νετανιάχου: Δεν υπάρχει περίπτωση να μην επιστρέψουμε τις μάχες μέχρι τέλους

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου σε ομιλία του την Τετάρτη ξεκαθάρισε ότι το Ισραήλ θα επιστρέψει στις μάχες μετά το πέρας της εκεχειρίας.

«Από την αρχή του πολέμου, έθεσα τρεις στόχους – την εξάλειψη της Χαμάς, την επιστροφή όλων των απαχθέντων μας και να διασφαλίσουμε ότι η Γάζα δεν θα αποτελέσει ποτέ ξανά απειλή για το Ισραήλ. Αυτοί οι τρεις στόχοι παραμένουν στη θέση τους.

Την τελευταία εβδομάδα πετύχαμε ένα πολύ μεγάλο επίτευγμα – την επιστροφή πολλών δεκάδων απαχθέντων μας. Πριν από μια εβδομάδα θα ακουγόταν απίστευτο, αλλά το πετύχαμε.

Αλλά τις τελευταίες ημέρες ακούω ένα ερώτημα: αφού τελειώσει αυτή η φάση της επιστροφής των απαχθέντων μας, θα επιστρέψει το Ισραήλ στις μάχες; Η απάντησή μου είναι ένα ξεκάθαρο ναι.

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην επιστρέψουμε στις μάχες μέχρι το τέλος. Αυτή είναι η πολιτική μου, ολόκληρο το υπουργικό συμβούλιο στέκεται πίσω από αυτήν, ολόκληρη η κυβέρνηση στέκεται πίσω από αυτήν, οι στρατιώτες στέκονται πίσω από αυτήν, ο λαός στέκεται πίσω από αυτήν – αυτό ακριβώς θα κάνουμε».

16:30 «Μας επιτέθηκαν» λένε οι IDF για τον θάνατο του 8χρονου και του 15χρονου στη Δυτική Όχθη

16:25 Παλαιστινιακό υπ. Υγείας: Νεκρός ένας 8χρονος και ένας 15χρονος από ισραηλινά πυρά στην Τζενίν

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας επιβεβαίωσε τη δολοφονία δύο παιδιών στην Τζενίν από τις ισραηλινές δυνάμεις. Όπως ανέφερε πρόκειται για τον 8χρονο Adam Samer al-Ghoul και τον 15χρονο Basil Suleiman Abu al-Wafa.

16:15 Ο κόσμος πρέπει να κινηθεί «αποφασιστικά» προς τη λύση των δύο κρατών, λέει ο ΟΗΕ

Τα Ηνωμένα Έθνη κάλεσαν τη διεθνή κοινότητα να προχωρήσει προς την κατεύθυνση μιας λύσης δύο κρατών για τη σύγκρουση Ισραήλ-Παλαιστίνης, τονίζοντας ότι η Ιερουσαλήμ πρέπει να είναι η πρωτεύουσα και για τα δύο κράτη.

«Είναι επιτακτική ανάγκη να προχωρήσουμε αποφασιστικά και αμετάκλητα προς μια λύση δύο κρατών με βάση τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και το διεθνές δίκαιο», δήλωσε η Τατιάνα Βαλοβάγια, γενική διευθύντρια του γραφείου του ΟΗΕ στη Γενεύη, εκφωνώντας ομιλία που συνέταξε ο επικεφαλής του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

«Το Ισραήλ και η Παλαιστίνη να ζουν δίπλα-δίπλα σε ειρήνη και ασφάλεια με την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα και των δύο κρατών», πρόσθεσε.

16:04 IDF: Νεκροί «τρομοκράτες» σε επιχείρηση στη Δυτική Όχθη

Από πυρά των IDF έπεσαν νεκροί δύο ανώτεροι αξιωματικοί της Ισλαμικής Τζιχάντ, σύμφωνα με τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις.

Η κοινή ανακοίνωση των IDF, Shin Bet και MGB αναφέρει ότι σκοτώθηκε στην Τζενίν ο πράκτορας Muhammad Zubeidi, ο οποίος βρισκόταν πίσω από αρκετές επιθέσεις με πυροβολισμούς στην περιοχή, και ο Hussam Hanoun, επίσης πράκτορας.

15:53 Έλον Μασκ: Επικίνδυνη μία επίσκεψη στη Γάζα αυτή τη στιγμή

Ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μάσκ απέρριψε πρόσκληση αξιωματούχου της Χαμάς να επισκεφθεί τη Λωρίδα της Γάζας και να δει το μέγεθος της βίας και της καταστροφής που έχει προκαλέσει το Ισραήλ.

«Φαίνεται να λίγο επικίνδυνη μία επίσκεψη εκεί αυτή τη στιγμή, αλλά πιστεύω ότι μια μακροπρόθεσμη ευημερία στη Γάζα είναι καλή για όλες τις πλευρές», δήλωσε ο Elon Musk στην πλατφόρμα Χ.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου ο Έλον Μασκ επισκέφθηκε το Ισραήλ, περιηγήθηκε στις κατεστραμμένες κοινότητες με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπενιαμίν Νετανιάχου και ενημερώθηκε από τον υπουργό Εξωτερικών και αξιωματούχους του ισραηλινού στρατού.

15:44 Τίμησαν τους νεκρούς από την επίθεση της Χαμάς στο φεστιβάλ Supernova

Σε μια από τις τοποθεσίες του φεστιβάλ Supernova, όπου η Χαμάς σκόρπισε τον θάνατο στο νότιο Ισραήλ, μουσική τρανς ακούστηκε και πάλι στη μνήμη των 400 και πλέον ανθρώπων που είτε έχασαν τη ζωή τους είτε απήχθησαν.

«Είναι περίεργο να βλέπεις όλους αυτούς τους ανθρώπους, όλες αυτές τις φωτογραφίες, είναι φωτογραφίες ανθρώπων που όντως πέθαναν εδώ», δήλωσε ο Γιαχέλ Αϊρόνι, 18 ετών, που επιβίωσε από την επίθεση όταν κρύφτηκε σε κοντινό καταφύγιο. «Αυτοί οι άνθρωποι χόρεψαν μαζί μου και δεν επέζησαν».

Οι διοργανωτές ονόμασαν την εκδήλωση αυτή που έγινε χθες «The Set for the Angels» (Σκηνή για τους Αγγέλους).

Διαβάστε περισσότερα εδώ

15:35 Νεκροί τρεις Ισραηλινοί αιχμάλωτοι από βομβαρδισμό των IDF στη Γάζα

Τον θάνατο τριών Ισραηλινών αιχμαλώτων από βομβαρδισμό των IDF στη Λωρίδα της Γάζας ανακοίνωσε η Al Qassam. Πρόκειται για τα αδέρφια Kfir και Ariel Bebas και την μητέρα τους Shiri Silverman Beba.

Ο μόλις 10 μηνών Kfir και ο 4χρονος Ariel απήχθησαν από τους μαχητές στις 7 Οκτωβρίου και έκτοτε δεν υπήρξαν νέα τους.

Η φωτογραφία της τρομοκρατημένης μητέρας τους, που κρατούσε τα δύο παιδιά στην αγκαλιά της, έκανε τον γύρο των social media.

Η μαμά και τα «αδέρφια με τα κόκκινα μαλλιά»

15:27 Ουρές για λίγο αλεύρι και νερό

Στο Deir al-Balah, στην κεντρική Γάζα, εκατοντάδες άνθρωποι περιμένουν στην ουρά για να γεμίσουν αέριο προκειμένου να μαγειρέψουν.

«Χθες, οι άνθρωποι μοιράζονταν ψωμί ενώ κοιμόντουσαν στο δρόμο», περιγράφει ένας άντρας στο BBC Arabic.

Ένας άλλος αναφέρει ότι περιμένει στην ουρά εδώ και τρεις ημέρες. «Ήρθαμε εδώ πριν από δύο νύχτες και από τις 03:00 μέχρι τώρα δεν έχουμε καταφέρει να γεμίσουμε. Δεν μπορούμε να βρούμε καύσιμα, αλεύρι ή οτιδήποτε άλλο. Πρέπει να σταθείς στην ουρά για τα πάντα και δυσκολεύεσαι να τα βρεις».

Ίδια είναι η κατάσταση και στη νότια Γάζα, με ανθρωπιστικές οργανώσεις να παραδίδουν τρόφιμα και νερό στους εκτοπισμένους Παλαιστίνιους.

Παλαιστίνιοι κουβαλούν αλεύρι για να φτιάξουν ψωμί

15:13 «Πόρτα» στον Νετανιάχου από ηγέτες των κοινοτήτων

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, πρόκειται να συναντηθεί με τους ηγέτες των κοινοτήτων που βρίσκονται κοντά στη Λωρίδα της Γάζας και καταστράφηκαν στις σφαγές της 7ης Οκτωβρίου, αλλά τουλάχιστον δύο από τα προσκεκλημένα κιμπούτς, το Be’eri και το Nir Oz, αρνούνται να στείλουν εκπροσώπους.

Οι κοινότητες επικρίνουν τον Νετανιάχου ότι ζητά συνάντηση δύο μήνες μετά την καταστροφική επίθεση.

Το κιμπούτς Be’eri λέει ότι δεν μποϊκοτάρει τη συνάντηση, αλλά αντί να δώσει το «παρών» σε αυτή, καλεί τον πρωθυπουργό να επισκεφθεί το κιμπούτς.

«Προτείνουμε στον πρωθυπουργό να συναντηθεί με τους κατοίκους του κιμπούτς, με όλους. Με τα παιδιά, τους γονείς, τις οικογένειες που επέζησαν από τη φοβερή σφαγή της 7ης Οκτωβρίου», αναφέρει από την πλευρά της η Osnat Peri, γραμματέας του κιμπούτς Nir Oz.

Νωπές είναι οι μνήμες στα κιμπούτς από τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου

15:05 Το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι η Χαμάς κακοποιούσε παιδιά ομήρους

Ο εκπρόσωπος της ισραηλινής κυβέρνησης, Eylon Levy, δήλωσε ότι οι οικογένειες των ομήρων μοιράστηκαν «ανατριχιαστικά» στοιχεία για τις συνθήκες κράτησής τους.

«Τα παιδιά κακοποιούνταν κατά συρροή», ανέφερε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης το μεσημέρι της Τετάρτης.

Ο ίδιος επικαλέστηκε τη μαρτυρία της θείας ενός 12χρονου αγοριού, η οποία που είπε ότι ο ανιψιός της απειλήθηκε με όπλο όταν έκλαιγε και αναγκάστηκε να «παρακολουθήσει ταινίες με φρικαλεότητες της Χαμάς».

«Οι απαγωγείς απείλησαν να σκοτώσουν δύο παιδιά, ηλικίας 8 και 15 ετών, και τους είπαν ότι κανείς δεν τα ήθελε πίσω στο σπίτι τους στο Ισραήλ, σύμφωνα με τη γιαγιά τους. Δεν μπορώ να φανταστώ το μέγεθος της ψυχολογικής φρίκης και του τρόμου που υπέστησαν», είπε ο Levy.

14:58 Χαμάς: Δύο Ρώσοι όμηροι θα απελευθερωθούν

Ομήρους με ρωσική υπηκοότητα ανακοίνωσε, νωρίτερα σήμερα, ότι θα απελευθερώσει η Χαμάς «από σεβασμό προς τον Βλαντίμιρ Πούτιν».

Σε νεότερη ενημέρωσή της η ισλαμιστική οργάνωση έκανε γνωστό ότι πρόκειται για δύο άτομα, τα οποία θα αφεθούν ελεύθερα μαζί με τους 10 Ισραηλινούς.

14:46 30 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι θα απελευθερωθούν την έκτη ημέρα της εκεχειρίας

Το Ισραήλ θα απελευθερώσει σήμερα 30 κρατούμενους, μεταξύ των οποίων, την 22χρονη Παλαιστίνια ακτιβίστρια Αχέντ Ταμίμι, ανακοίνωσε η Χαμάς στο κανάλι της στο Telegram.

Οι κρατούμενοι, που θα απελευθερωθούν κατά την έκτη ημέρα της εκεχειρίας, προέρχονται από διάφορες πόλεις της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, τη Χεβρώνα, τη Ραμάλα και την Ιερουσαλήμ.

Οι κρατούμενοι απελευθερώνονται στο πλαίσιο της συμφωνίας μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς

14:36 Μη κατοικήσιμες πολλές περιοχές στη βόρεια Γάζα

«Ήταν αρκετά ανατριχιαστικό να περνάς μέσα από μια πόλη που κανονικά σφύζει από κόσμο. Οι δρόμοι ήταν καλυμμένοι με συντρίμμια», δήλωσε στην εκπομπή Today του BBC Radio 4, ο Τόμας Γουάιτ, επικεφαλής της UNRWA στη Γάζα, μετά την επίσκεψή του στο βόρειο τμήμα του θύλακα.

Παράλληλα, τόνισε ότι πολλές περιοχές είναι μη κατοικήσιμες. «Περνάς μέσα από τα προάστια, που τα κτήρια έχουν υποστεί ζημιές και δεν υπάρχει πραγματικά κανείς στους δρόμους», περιέγραψε.

Άλλες περιοχές, σύμφωνα με τον Γουάιτ, έχουν υποστεί λιγότερες ζημιές, ωστόσο εξακολουθούν να είναι «τρομακτικές ήσυχες».

14:30 Νεκρά δύο παιδία στη Δυτική Όχθη από ισραηλινά πυρά

Δύο παιδιά πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις στην Τζενίν της Δυτικής Όχθης, σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Το πρακτορείο ειδήσεων Wafa αναφέρει ότι οι IDF ανάγκασαν τους κατοίκους της γειτονιάς Damj να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους υπό την απειλή όπλων. «Ο στρατός βομβάρδισε επίσης ένα σπίτι με μη επανδρωμένο αεροσκάφος», τονίζει το πρακτορείο και αποκαλύπτει ότι οι ισραηλινές δυνάμεις απήγαγαν έναν τραυματία από ασθενοφόρο ενώ μεταφερόταν στο νοσοκομείο.

14:21 Άντονι Μπλίνκεν: «Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να παρατείνουμε την παύση στη Γάζα»

Σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες, μετά από συνάντηση του ΝΑΤΟ, ο Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε ότι η συνέχιση των παύσεων στη Γάζα θα σήμαινε απελευθέρωση περισσότερων ομήρων και έκανε γνωστό ότι  θα επισκεφθεί αυτήν την εβδομάδα το Ισραήλ και τη Δυτική Όχθη.

«Σαφώς, αυτό είναι κάτι που θέλουμε. Πιστεύω ότι είναι επίσης κάτι που θέλει και το Ισραήλ», τόνισε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

Και πρόσθεσε: «Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να παρατείνουμε την παύση, ώστε να συνεχίσουμε να απελευθερώνουμε περισσότερους ομήρους και να φέρουμε περισσότερη ανθρωπιστική βοήθεια».

«Θα συζητήσουμε με το Ισραήλ πώς μπορεί να επιτύχει τους στόχους του, να διασφαλίσει ότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου δεν θα επαναληφθούν ποτέ, διατηρώντας παράλληλα αυξημένες τις αποστολές ανθρωπιστικών προμηθειών και ελαχιστοποιώντας περαιτέρω τις απώλειες μεταξύ των αμάχων Παλαιστινίων», εξήγησε ο Άντονι Μπλίνκεν.

Επίσης, ανέφερε ότι «Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες να αποτρέψουμε εξάπλωση της σύγκρουσης και θα παραμείνουμε επικεντρωμένοι στο να επιτρέψουμε την ασφαλή αναχώρηση των Αμερικανών πολιτών και άλλων ξένων υπηκόων από τη Γάζα».

14:10 Διεθνή διάσκεψη για τη Μέση Ανατολή και την επίλυση της σύγκρουσης ζήτησε ο Αμπάς

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς ζητά διεθνή διάσκεψη για την επίλυση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή.

Το Associated Press ανέφερε την Τετάρτη ότι οι Παλαιστίνιοι είναι έτοιμοι να συνεργαστούν με τη διεθνή κοινότητα για μια «σοβαρή πολιτική διαδικασία» που θα οδηγήσει σε ένα ανεξάρτητο κράτος στη Δυτική Όχθη, τη Γάζα και την ανατολική Ιερουσαλήμ.

Ζήτησε επίσης εκ νέου να σταματήσει ο πόλεμος στη Γάζα.

14:01 Νεκρό από ισραηλινά πυρά ένα εννιάχρονο αγόρι στην Τζενίν

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε τον θάνατο ενός εννιάχρονου αγοριού, δηλώνοντας ότι σκοτώθηκε στην Τζενίν της Δυτικής Όχθης από πυρά των IDF.

Ένα άλλο άτομο τραυματίστηκε σοβαρά από το περιστατικό.

Υπενθυμίζεται ότι οι ισραηλινές δυνάμεις επιχειρούν από τη νύχτα της Τρίτης στην Τζενίν.

13:52 Παλαιστίνιοι προμηθεύονται αλεύρι στη νότια Γάζα

Παλαιστίνιοι προμηθεύονται αλεύρι από την UNRWA στη Χαν Γιουνίς στη νότια Γάζα.

Πηγή φωτογραφίας: REUTERS/Ibraheem Abu Mustafa

Πηγή φωτογραφίας: REUTERS/Ibraheem Abu Mustafa

13:42 Γραφείο Νετανιάχου: «Τουλάχιστον 161 όμηροι στη Γάζα»

Σύμφωνα με την ισραηλινή κυβέρνηση, τουλάχιστον 161 όμηροι κρατούνται στη Γάζα.

Από τους 161 απαχθέντες, οι 146 είναι Ισραηλινοί (ορισμένοι από τους οποίους έχουν διπλή υπηκοότητα) και οι 15 είναι πολίτες άλλων χωρών.

Από αυτούς που παραμένουν όμηροι:

  • 4 είναι παιδιά κάτω των 18 ετών
  • 4 είναι σε ηλικία 18-19 ετών
  • 10 είναι σε ηλικία 75 ετών και άνω

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με το γραφείο του Νετανιάχου, έχουν απελευθερωθεί 86 συνολικά όμηροι (Ισραηλινοί και πολίτες με άλλα διαβατήρια ή διπλή υπηκοότητα), ανάμεσά τους και τέσσερις γυναίκες πριν από τη συμφωνία Ισραήλ – Χαμάς.

13:32 Reuters: Καμία συμφωνία μέχρι τώρα για την παράταση της εκεχειρίας, συνεχίζονται οι συνομιλίες

Παλαιστίνιος αξιωματούχος δήλωσε στο Reuters ότι παρά την προθυμία και των δύο πλευρών να παρατείνουν την εκεχειρία, δεν έχει επιτευχθεί ακόμη συμφωνία. Οι συζητήσεις βρίσκονταν ακόμη σε εξέλιξη με τους διαμεσολαβητές Αίγυπτο και Κατάρ, δήλωσε ο αξιωματούχος.

Το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου αρνήθηκε να σχολιάσει στο Reuters πού βρίσκονται οι όποιες συνομιλίες, αλλά σημείωσε ότι την Τρίτη προστέθηκαν επιπλέον 50 Παλαιστίνιες γυναίκες κρατούμενες σε έναν κατάλογο που έχει εγκριθεί σε περίπτωση που υπάρξει νέα συμφωνία.

13:29 Κάτοικοι του Μπε΄έρι: «Θα συναντήσουμε τον Νετανιάχου αν έρθει στο κιμπούτς»

Οι κάτοικοι του κιμπούτς Μπε΄έρι ανακοίνωσαν ότι θα συμφωνήσουν να συναντηθούν με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου «εάν θελήσει να έρθει στο κιμπούτς για να δει τις φρικαλεότητες που διαπράχθηκαν στις 7 Οκτωβρίου».

Την Τρίτη ο εκπρόσωπος του κιμπούτς απέρριψε πρόσκληση για συνάντηση που είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη μεταξύ του Νετανιάχου και των κατοίκων των συνοριακών κοινοτήτων της Γάζας.

«Το κιμπούτς Μπε’έρι δεν μποϊκοτάρει τον πρωθυπουργό του Ισραήλ και δεν θα το κάνει», τονίζεται στην ανακοίνωση, «θα είμαστε πάντα ευτυχείς να τον φιλοξενήσουμε κατόπιν προηγούμενης συμφωνίας και χωρίς ομάδες ΜΜΕ και να έχουμε μια συζήτηση για τις προσπάθειες αποκατάστασης του Μπε’έρι».

13:20 Ξάδερφος της οικογένειας Μπίμπας: «Δεν βρίσκονται στη λίστα όσων θα απελευθερωθούν σήμερα»

Ο Γιόσι Σνάιντερ, ξάδελφος της Σίρι Ρίμπας, η οποία έχει απαχθεί μαζί με τον σύζυγό της Γιάρντεν και τα δύο μικρά παιδιά Αριέλ και Κφιρ, δήλωσε στο Channel 12 News ότι η οικογένεια δεν περιλαμβάνεται στον κατάλογο των ομήρων που θα απελευθερωθούμ αργότερα σήμερα Τετάρτη.

«Εκατοντάδες άνθρωποι επικοινωνούν μαζί μου κάθε μέρα για να με ρωτήσουν αν βρίσκονται στη λίστα. Μέχρι πριν από πέντε λεπτά, δεν ήταν ούτε στη σημερινή λίστα», δήλωσε ο Σνάιντερ.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η οικογένεια δεν γνώριζε ότι η Χαμάς είχε παραδώσει τους τέσσερις σε άλλες οργανώσεις μέχρι που το ανακοίνωσαν οι IDF.

«Αν το γνωρίζαμε, ίσως αυτό να μας διευκόλυνε και να μας γλίτωνε από μεγάλη στενοχώρια, καθώς περιμέναμε κάθε μέρα τη λίστα», επισήμανε ο Σνάιντερ.

Το 10 μηνών μωράκι Κφιρ Μπίμπας είναι ο νεαρότερος όμηρος στη Γάζα.

13:10 Ο Γκάζι Χαμάντ επιβεβαιώνει ότι η Χαμάς εξετάζει να απελευθερώσει στρατιώτες ομήρους

Το ηγετικό μέλος της Χαμάς, Γκάζι Χαμάντ επιβεβαίωσε ότι η Χαμάς εξετάζει να απελευθερώσει και στρατιώτες αφού αυτό έχει μπει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Υπενθυμίζεται ότι η Washington Post έχει αναφερθεί σε αυτό το ζήτημα, κάτι που έχει αναμεταδώσει το in.

Ο Χαμάντ δήλωσε στο Al Jazeera ότι στο επίκεντρο είναι τώρα η παράταση της εκεχειρίας, αλλά πρόσθεσε ότι η ηγεσία της Χαμάς είναι έτοιμη να εισέλθει σε βαθύτερες διαπραγματεύσεις για «μια συνολική συμφωνία» που θα προβλέπει την απελευθέρωση όλων των Παλαιστινίων κρατουμένων για όλους τους αιχμαλώτους στη Γάζα.

«Μας ενδιαφέρει να απελευθερωθούν όλοι οι Παλαιστίνιοι κρατούμενοι από τις ισραηλινές φυλακές… Και θέλουμε επίσης να έχουμε εγγυήσεις ότι δεν θα συλληφθούν ξανά», είπε.

13:01 Ηγετικό μέλος Χαμάς: «Εργαζόμαστε πολύ σκληρά για την παράταση της εκεχειρίας»

Ο Γκάζι Χαμάντ, μέλος του πολιτικού συμβουλίου της Χαμάς, δήλωσε στο Al Jazeera ότι η παλαιστινιακή οργάνωση εργάζεται «πολύ σκληρά» με τις μεσολαβήτριες χώρες «για να φτάσουμε σε έναν συμβιβασμό» και «να παραταθεί η κατάπαυση του πυρός».

Αν και «η κατάσταση δεν είναι εύκολη» και «αλλάζει από στιγμή σε στιγμή», ο Χαμάντ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα παραταθεί.

«Είμαστε έτοιμοι να απελευθερώσουμε περισσότερους ομήρους για την παράταση της εκεχειρίας. Βρισκόμαστε σε επικοινωνία με τους αδελφούς μας στο Κατάρ και την Αίγυπτο προκειμένου να δούμε πώς μπορούμε να διαχειριστούμε αυτή την επιχείρηση», δήλωσε.

«Ελπίζω ότι μπορεί να υλοποιηθεί σήμερα και να δούμε περισσότερες ημέρες για την παράταση», πρόσθεσε.

12:53 Οι ισραηλινές δυνάμεις βγάζουν έξω από τα σπίτια τους Παλαιστινίους στην Τζενίν

Συνεχίζεται από τη νύχτα της Τρίτης η επιδρομή των ισραηλινών δυνάμεων στην Τζενίν στη Δυτική Όχθη.

Μάλιστα, οι ισραηλινές δυνάμεις βγάζουν έξω από τα σπίτια τους Παλαιστινίους.

Δείτε σχετική φωτογραφία:

Πηγή φωτογραφίας: Quds News Network

12:44 Συγκινητικές φωτογραφίες από επανένωση οικογένειας στο Ισραήλ

Η αδελφή της Ριμόν Κιρστ Μπούστσαβ, 36 ετών, η οποία απελευθερώθηκε χθες από τη Γάζα μετά την απαγωγή της από το κιμπούτς Νιρίμ στις 7 Οκτωβρίου, δημοσιεύει φωτογραφίες στο Facebook από τη στιγμή που την είδαν ξανά.

Η 36χρονη κρατήθηκε όμηρος στη Γάζα για 53 ημέρες.

Δείτε τη σχετική ανάρτηση:

12:35 Νέες αποκαλύψεις από τον πατέρα της 9χρονης ομήρου της Χαμάς – Πώς κατάφερε να επιβιώσει

Μιλώντας στο CNN, ο πατέρας της Έμιλι αναφέρει πως βλέπει το παιδί του να κλαίει σχεδόν κάθε βράδυ.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

12:26 Χαμενεΐ: «Πετάξτε τους Εβραίους ή τους Ισραηλινούς στη θάλασσα; Ποτέ δεν είπαμε κάτι τέτοιο»

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αλί Χαμενεΐ απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι η Τεχεράνη θέλει να καταστρέψει το Ισραήλ ή τους Εβραίους.

«Παράγοντες σε όλο τον κόσμο λένε ψέματα και λένε ότι θέλουμε να ρίξουμε τους Εβραίους ή τους Σιωνιστές στη θάλασσα. Αυτό μπορεί να είναι κάτι που κάποιοι Άραβες έχουν πει στο παρελθόν, αλλά εμείς δεν το έχουμε πει ποτέ», υποστήριξε.

Ο ίδιος κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι «απέτυχαν στα σχέδιά τους για μια νέα Μέση Ανατολή. Ήθελαν να εξαλείψουν τη Χεζμπολάχ, αλλά αυτή είναι δέκα φορές ισχυρότερη. Ήθελαν η Συρία να είναι στα χέρια του Daesh (σ.σ. το ISIS), αλλά απέτυχαν. Τώρα σχεδιάζουν να εξαφανίσουν την Παλαιστίνη υπέρ του Ισραήλ, αλλά δεν θα τα καταφέρουν», τόνισε.

12:17 Πόση ανθρωπιστική βοήθεια έχει περάσει στη Γάζα κατά την εκεχειρία

Τουλάχιστον 750 φορτηγά έχουν περάσει από τη συνοριακή διάβαση της Ράφα της Αιγύπτου στη Γάζα από την Παρασκευή, σύμφωνα με το Al Jazeera. Αυτό αντιστοιχεί σε περίπου 150 φορτηγά την ημέρα.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, αξιωματούχοι της UNRWA δήλωσαν στο γνωστό Μέσο ότι θα χρειάζονταν 200 φορτηγά με βοήθεια καθημερινά για δύο μήνες για να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες του πληθυσμού.

12:07 Η ισραηλινή Αστυνομία διέλυσε έξω από την Κνεσέτ διαμαρτυρία οικογενειών που πενθούν

Ισραηλινοί αστυνομικοί διέλυσαν τη συγκέντρωση μελών οικογενειών που πενθούν έξω από την Κνεσέτ, ενώ κατάσχεσαν πλακάτ που είχαν μαζί τους.

«Γιατί κανείς δεν προστάτευσε τους γονείς μου;», έλεγε διαδηλωτής σε αστυνομικό που προσπαθούσε να τον απομακρύνει.

Σύμφωνα με το ynet, διαδηλωτές συνελήφθησαν.

11:48 Δύο θα είναι οι όμηροι με ρωσική υπηκοότητα που θα απελευθερωθούν σήμερα

Η Χαμάς ανακοίνωσε ότι θα απελευθερώσει δύο ομήρους με ρωσική υπηκοότητα «από σεβασμό στον Βλαντίμιρ Πούτιν» και τη στάση που έχει πάρει για τον πόλεμο στη Γάζα.

Σύμφωνα με το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο του Ισραήλ Kan, την ανακοίνωση έκανε ο Μούσα Αμπού Μαρζούκ, ηγετικό στέλεχος του πολιτικού τμήματος της Χαμάς.

Παραμένει άγνωστο αν οι δύο όμηροι που θα απελευθερωθούν έχουν και ισραηλινό διαβατήριο, ενώ ελεύθεροι θα αφεθούν και δέκα Ισραηλινοί στο πλαίσιο της συμφωνίας Ισραήλ – Χαμάς.

11:38 Ερντογάν: «Ο Νετανιάχου θα μείνει στην ιστορία ως ο χασάπης της Λωρίδας της Γάζας»

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε νέα επίθεση στον Μπενιαμίν Νετανιάχου σχετικά με τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός έχει διαπράξει τις «μεγαλύτερες φρικαλεότητες» του αιώνα και θα «θα μείνει στην ιστορία ως ο χασάπης της Λωρίδας της Γάζας»

Διαβάστε περισσότερα εδώ

11:32 Οι ισραηλινές δυνάμεις περιορίζουν τους δημοσιογράφους που καλύπτουν όσα γίνονται στην Τζενίν

Σύμφωνα με το Quds News Network, που δημοσιεύει και σχετικό βίντεο, oι ισραηλινές δυνάμεις περιορίζουν τους δημοσιογράφους που καλύπτουν όσα γίνονται στην Τζενίν.

Υπενθυμίζεται ότι οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν εισβάλει στην πόλη της Δυτικής Όχθης εδώ και πολλές ώρες.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

11:23 Ο «ακήρυχτος πόλεμος» του Ισραήλ στη Δυτική Όχθη

Καθώς οι ισραηλινές επιδρομές συνεχίζονται στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, τουλάχιστον 242 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και περισσότεροι από 3.000 έχουν τραυματιστεί από τις 7 Οκτωβρίου.

Μεταξύ των νεκρών περιλαμβάνονται 57 παιδιά, μια γυναίκα και έξι κρατούμενοι που πέθαναν υπό ισραηλινή κράτηση.

Δείτε το σχετικό γράφημα:

11:14 Ο Πάπας ζητάει τη συνέχιση της εκεχειρίας στη Γάζα και την απελευθέρωση όλων των ομήρων

Ο Πάπας Φραγκίσκος ζήτησε τη συνέχιση της εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας, την απελευθέρωση όλων των ομήρων και τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στην περιοχή.

«Ζητάμε ειρήνη», είπε κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας ακρόασής του την Τετάρτη, λέγοντας ότι ανησυχεί για την έλλειψη νερού, ψωμιού και για τον πόνο των απλών ανθρώπων στη Γάζα.

11:04 Η Χαμάς ανακοίνωσε ότι θα απελευθερώσει κι άλλους ομήρους με ρωσική υπηκοότητα

Η Χαμάς ανακοίνωσε ότι θα απελευθερώσει κι άλλους ομήρους με ρωσική υπηκοότητα «από σεβασμό προς τον Βλαντίμιρ Πούτιν».

10:56 Επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Ισραήλ: «Δεν κάνουμε πολιτική σε καιρό πολέμου!»

Την έντονη αντίδρασή του για την υπερψήφιση του τροποποιημένου προϋπολογισμού εξέφρασε ο Γιαΐρ Λάπιντ, επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Ισραήλ.

«Δεν κάνουμε πολιτική σε καιρό πολέμου!», έγραψε, ανάμεσα σε άλλα, στο Χ.

10:46 «Τα νοσοκομεία εκστρατείας δεν είναι ακόμη λειτουργικά» στη Γάζα

Ο Μοχάμαντ Ζακούτ, γενικός διευθυντής των νοσοκομείων στη Γάζα, ενημέρωσε για την υγειονομική κατάσταση στον πολιορκημένο θύλακα:

  • Τα νοσοκομεία εκστρατείας στη Γάζα δεν είναι αυτή τη στιγμή λειτουργικά παρά τις μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν
  • Στο Αλ Σίφα, στο Καμάλ Αντουάν και στο Αλ Αχλί δεν έχουν φτάσει μέχρι στιγμής καύσιμα
  • Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για επιδημίες λόγω έλλειψης νερού και υλικών σχετικά με την υγιεινή

10:36 Έκτη μέρα εκεχειρίας – Το δράμα των Παλαιστινίων συνεχίζεται

«Ο ισραηλινός στρατός είναι έτοιμος να ξαναρχίσει τις μάχες – Προετοιμαζόμαστε κατά τις ημέρες παύσης», δήλωσε ο αρχηγός του ισραηλινού επιτελείου Χέρζι Χαλέβι.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

10:28 AFP: Η Χαμάς ενημέρωσε τους διαμεσολαβητές ότι θα συμφωνούσε για ακόμη τέσσερις ημέρες εκεχειρίας

Σύμφωνα με το AFP που επικαλείται πηγή του, η Χαμάς ενημέρωσε τους διαμεσολαβητές (κατά βάση το Κατάρ) ότι θα συμφωνούσε για ακόμη τέσσερις ημέρες εκεχειρίας.

10:23 Νέο βίντεο από την επιδρομή των ισραηλινών δυνάμεων στην Τζενίν

Ισραηλινή μπουλντόζα καταστρέφει καλώδια και στύλους ηλεκτρικού ρεύματος στην Τζενίν στη Δυτική Όχθη, όπως καταγγέλλουν οι Παλαιστίνιοι.

10:14 Σε καλή γενικά κατάσταση οι όμηροι που απελευθερώθηκαν την Τρίτη

Οι Times of Israel αναφέρουν ότι οι γιατροί εξέτασαν μερικούς από τους ομήρους που επέστρεψαν κατά τη διάρκεια της νύχτας από τη Γάζα και τους βρήκαν σε γενικά καλή ιατρική κατάσταση.

Ο καθηγητής Δαυίδ Ζέλτσερ, αναπληρωτής διευθυντής επείγουσας ιατρικής στο Ιτσίλοφ είπε ότι δύο γυναίκες που μεταφέρθηκαν σε αυτή τη μονάδα ήταν καλά, ενώ ο καθηγητής Ιτάι Πέσατς από τη μονάδα στη Σέμπα που υποδέχτηκε οκτώ απελευθερωμένες ομήρους δήλωσε ότι ήταν «μια ομάδα εξαιρετικών γυναικών που υπέμειναν τις κακουχίες της αιχμαλωσίας τους με αξιοσημείωτο τρόπο».

«Η ιατρική τους κατάσταση είναι περίπλοκη και θα χρειαστούν συνεχή ιατρική περίθαλψη και φροντίδα, αλλά δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος για καμία από αυτές», πρόσθεσε.

10:05 Οι Παλαιστίνιοι ζητούν παρέμβαση του ΟΗΕ για μόνιμη κατάπαυση του πυρός

Ο Παλαιστίνιος πρεσβευτής στον ΟΗΕ Ριγιάντ Μανσούρ, κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να μετατρέψει την εκεχειρία στη Γάζα σε μόνιμη κατάπαυση του πυρός.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στον ΟΗΕ, ο Μανσούρ επέκρινε τον οργανισμό για την αποτυχία του να εξασφαλίσει ειρήνη στην Παλαιστίνη.

09:56 Τέσσερις Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν από έκρηξη στην Τζενίν

Όπως αναφέρει η Haaretz, έκρηξη σημειώθηκε στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζενίν στη Δυτική Όχθη μετά από επιχειρήσεις των IDF στην περιοχή.

Τέσσερις τραυματισμένοι Παλαιστίνιοι έφτασαν σε νοσοκομείο της πόλης σε μέτρια προς σοβαρή κατάσταση, σύμφωνα με τον διευθυντή του νοσοκομείου Ραζί, Ταΐρ Αμπού Μπακρ.

Ισραηλινή στρατιωτική πηγή δήλωσε ότι υπήρξε ανταλλαγή πυρών μεταξύ των ισραηλινών δυνάμεων και ενόπλων, οι οποίοι πέταξαν εκρηκτικά.

Ένα ισραηλινό αεροσκάφος φέρεται επίσης να επιτέθηκε σε μια ένοπλη ομάδα, ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις προχώρησαν σε συλλήψεις επί τόπου.

09:47 Μικροί Παλαιστίνιοι μαγειρεύουν στα χαλάσματα

Μικροί Παλαιστίνιοι εκμεταλλεύονται την εκεχειρία που είναι σε ισχύ και μαγειρεύουν στα χαλάσματα στη Γάζα.

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο:

09:38 «Οι συνθήκες στη Γάζα ήταν τόσο κακές που ούτε ένας νέος ήταν εγγυημένο ότι θα επιβιώσει»

Ο Γκιντεόν Χέιμαν, γιος της 84χρονης Ντίτζα που απελευθερώθηκε από τη Γάζα την Τρίτη, δήλωσε ότι «οι συνθήκες στη Γάζα ήταν τόσο κακές που ούτε ένας νέος ήταν εγγυημένο ότι θα επιβιώσει».

«Η μητέρα μου δεν έλαβε καμία ιατρική περίθαλψη όλες αυτές τις ημέρες. Οι συνθήκες ήταν άσχημες, τέτοιες που ακόμη και ένας νέος άνθρωπος δεν θα ήταν σίγουρο ότι θα επιβίωνε, ούτε σωματικά ούτε ψυχικά», είπε στο ραδιόφωνο του ισραηλινού στρατού ο Χέιμαν.

Η Ντίτζα Χέιμαν ζούσε μόνη της στο κιμπούτς Νιρ Οζ και ήταν στο δωμάτιο ασφαλείας της όταν έγινε η επίθεση της Χαμάς.

Όταν απελευθερώθηκε από τους μαχητές της παλαιστινιακής οργάνωσης, η ίδια ήταν σε καροτσάκι.

Πηγή φωτογραφίας: AFP

09:29 Αγωνία για εάν θα υπάρξει παράταση στην εκεχειρία

Το MEGA αναφέρεται στις συζητήσεις που γίνονται σχετικά με την παράταση ή όχι της εκεχειρίας στη Γάζα.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ:

09:20 Στη σύνοδο COP28 για το κλίμα θα μιλήσουν Χέρτσογκ και Αμπάς

Ο Ισραηλινός πρόεδρος Ισαάκ Χέρτσογκ και ο Παλαιστίνιος ομόλογός του Μαχμούντ Αμπάς θα μιλήσουν στη σύνοδο για το κλίμα COP28 του ΟΗΕ στο Ντουμπάι, επτά εβδομάδες μετά την έναρξη του πολέμου στη Γάζα.

09:13 Βομβαρδισμό σπιτιού στη Δυτική Όχθη καταγγέλλουν οι Παλαιστίνιοι

Συνεχίζεται η επιδρομή των ισραηλινών δυνάμεων στην Τζενίν στη Δυτική Όχθη, με τους Παλαιστίνιους να καταγγέλλουν ότι βομβαρδίστηκε σπίτι.

Δείτε σχετικό βίντεο:

09:05 Οι τελευταίες πληροφορίες από το Ισραήλ σχετικά με την εκεχειρία

Η ισραηλινή ραδιοτηλεόραση αναφέρει ότι το Ισραήλ εξετάζει το ενδεχόμενο μιας νέας παράτασης της εκεχειρίας, η οποία έχει εισέλθει σήμερα στην τελευταία της ημέρα.

«Εξαρτάται από τη συμπεριφορά της Χαμάς», ανέφερε ισραηλινός πολιτικός αξιωματούχος.

Η πηγή δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις για μια νέα συμφωνία θα συζητηθούν σύντομα από την πολιτική ηγεσία.

Οι επικεφαλής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ και της Μοσάντ του Ισραήλ συναντήθηκαν στο Κατάρ για να συζητήσουν την παράταση της εκεχειρίας καθώς και για τους αιχμαλώτους που κρατούνται από την παλαιστινιακή οργάνωση στη Γάζα.

08:56 Επιστρέφουν στη χώρα τους οι 17 Ταϊλανδοί που απελευθερώθηκαν από τη Χαμάς

Δεκαεπτά Ταϊλανδοί όμηροι που απήχθησαν και κρατούνταν επί εβδομάδες στη Λωρίδα της Γάζας από τη Χαμάς θα επιστρέψουν αύριο στην Μπανγκόκ, λένε αξιωματούχοι της χώρας.

Περίπου 13 Ταϊλανδοί παραμένουν μεταξύ των ομήρων που απήχθησαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης της Χαμάς στο Ισραήλ τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Ταϊλάνδης.

Το υπουργείο επιβεβαιώνει ότι οι 17 απελευθερωμένοι όμηροι θα επιστρέψουν αύριο Πέμπτη στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης λίγο μετά το μεσημέρι.

Οι πρώην όμηροι θα συνοδεύονται από τον υπουργό Εξωτερικών της Ταϊλάνδης Πάρνπρι Μπαχίντα-Νουκάρα, ο οποίος ταξίδεψε στο Ισραήλ για να τους συναντήσει νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

08:47 Υπέρ της παράτασης της εκεχειρίας τάσσεται η G7

Η G7 τάσσεται υπέρ της περαιτέρω παράτασης της «παύσης» των εχθροπραξιών στη Λωρίδα της Γάζας καθώς και νέων «παύσεων» στο μέλλον, για να διευκολυνθεί η απελευθέρωση «όλων» των ομήρων του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς και για να αυξηθεί η ανθρωπιστική βοήθεια που φθάνει στον παλαιστινιακό θύλακο, αναφέρει ανακοίνωση των ΥΠΕΞ της G7 που έδωσε στη δημοσιότητα η διπλωματία της Ιαπωνίας, της χώρας που ασκεί την εναλλασσόμενη προεδρία της.

«Πρέπει να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να εξασφαλιστεί η ανθρωπιστική υποστήριξη των αμάχων (…) Υποστηρίζουμε την περαιτέρω παράταση αυτής της παύσης και μελλοντικές παύσεις όπως απαιτείται προκειμένου να μπορέσει να αυξηθεί η βοήθεια και να διευκολυνθεί η απελευθέρωση όλων των ομήρων», αναφέρεται στο κείμενο.

Η ανακοίνωση της G7 χαιρετίζει την απελευθέρωση δεκάδων ομήρων της Χαμάς —χθες έφθασαν τους 81, σε αντάλλαγμα για την αποφυλάκιση 180 παλαιστινίων κρατουμένων, γυναικών και παιδιών, από την περασμένη Παρασκευή—, ωστόσο καλεί ταυτόχρονα «να απελευθερωθούν άμεσα και άνευ όρων όλοι» οι εναπομείναντες.

«Το δικαίωμα του Ισραήλ»

Το κείμενο υπογραμμίζει το «δικαίωμα του Ισραήλ να αμυνθεί και να υπερασπιστεί τον λαό του», θυμίζοντας ωστόσο τη «σημασία» που έχει «η προστασία των αμάχων και η συμμόρφωση προς το διεθνές δίκαιο». Οι ΥΠΕΞ της G7 προσθέτουν πως τάσσονται υπέρ της λύσης των δύο κρατών.

Η ανακοίνωση προειδοποιεί εναντίον της περαιτέρω κλιμάκωσης και εξάπλωσης του πολέμου κι αξιώνει ιδίως οι σιίτες αντάρτες Χούθι, που ελέγχουν μεγάλο μέρος της Υεμένης, να «σταματήσουν αμέσως» να απειλούν τις θαλάσσιες μεταφορές και να απελευθερώσουν το πλήρωμα φορτηγού πλοίου ισραηλινών συμφερόντων που συνέλαβαν πριν από δέκα ημέρες στην Ερυθρά Θάλασσα, σε αντίποινα για τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

08:37 Για πάνω από 13 ώρες συνεχίζεται η ισραηλινή επιδρομή στην Τζενίν

Σύμφωνα με το Quds News Netowork, για πάνω από 13 ώρες συνεχίζεται η ισραηλινή επιδρομή στην Τζενίν.

08:33 Οι ισραηλινές δυνάμεις άνοιξαν πυρ σε πλοίο

Ο Αμίρ Μπόμποτ, ανταποκριτής της ισραηλινής ειδησεογραφικής ιστοσελίδας Walla, μεταδίδει ότι υπήρξε δεύτερο περιστατικό με πυροβολισμούς στα ανοικτά των ακτών της Γάζας.

Οι ισραηλινές δυνάμεις «άνοιξαν πυρ εναντίον ενός παλαιστινιακού σκάφους που προσπαθούσε να βγει στην ανοιχτή θάλασσα από τις ακτές της Ντέιρ ελ Μπάλα. Το σκάφος επέστρεψε στην ακτή», έγραψε στο Χ.


Ανταποκριτής του Al Jazeera μετέδωσε νωρίτερα ότι ισραηλινά πλοία βομβάρδισαν τα ξημερώματα τις ακτές της Χαν Γιουνίς στη νότια Γάζα.

08:25 Ισραηλινές δυνάμεις μπλοκάρουν ασθενοφόρο στην Τζενίν

Όπως είχε καταγγείλει ο διεθνής πρόεδρος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, οι ισραηλινές δυνάμεις που έχουν εισβάλει στην Τζενίν στη Δυτική Όχθη παρεμπόδιζαν ασθενοφόρο που πήγαινε να παραλάβει τραυματίες.

Δείτε σχετικό βίντεο:

08:19 Washington Post: «Η Χαμάς θα συμπεριλάβει στρατιώτες και έφεδρους σε μελλοντικές απελευθερώσεις»

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post, στις συνομιλίες στο Κατάρ, όπου ο επικεφαλής της Μοσάντ και ο επικεφαλής της CIA συναντήθηκαν με τους διαμεσολαβητές του Κατάρ, συμφωνήθηκαν πέντε κατηγορίες ομήρων που θα απελευθερωθούν σε μελλοντικές συμφωνίες, αν και οι συμφωνίες αυτές δεν έχουν ακόμη καταληχθεί.

Οι πέντε κατηγορίες είναι οι εξής: άνδρες που είναι πολύ μεγάλοι για να υπηρετήσουν στον στρατό, γυναίκες στρατιώτες, άνδρες που είναι έφεδροι, άνδρες που υπηρετούν κανονικά και οι σοροί Ισραηλινών που δολοφονήθηκαν ακόμη και πριν από την αιχμαλωσία ή πέθαναν κατά τη διάρκειά της.

Σύμφωνα με την έκθεση, ο αριθμός των απαχθέντων που ταιριάζουν σε αυτές τις κατηγορίες είναι πολύ μεγαλύτερος από 100, αλλά η πηγή αρνήθηκε να δώσει ακριβή αριθμό.

08:10 Οι IDF προειδοποιούν και πάλι τους Παλαιστίνιους να μην επιστρέψουν στη βόρεια Γάζα

«Μην προσπαθήσετε να επιστρέψετε στη βόρεια Γάζα» καλούν και πάλι τους Παλαιστίνιους οι IDF.

08:01 Πόσοι έχουν αφεθεί ελεύθεροι στο πλαίσιο της συμφωνίας Ισραήλ – Χαμάς

Από την έναρξη της εκεχειρίας την περασμένη Παρασκευή και στο πλαίσιο της συμφωνίας Ισραήλ – Χαμάς έχουν αφεθεί ελεύθεροι:

  • 60 Ισραηλινοί πολίτες (πολλοί με διπλή υπηκοότητα)
  • 180 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι – γυναίκες και παιδιά
  • 19 Ταϊλανδοί υπήκοοι στο πλαίσιο ξεχωριστής συμφωνίας με τη μεσολάβηση Κατάρ και Αιγύπτου
  • Ένας Φιλιππινέζος (η Νόραλιν Μπαμπαντίλα που απελευθερώθηκε την Τρίτη έχει και ισραηλινό διαβατήριο)
  • Ένας Ρωσο – Ισραηλινός, με παρέμβαση Βλαντίμιρ Πούτιν και ως ένδειξη εκτίμησης της Χαμάς στη στάση της Μόσχας

07:56 Η τετράχρονη Αμπιγκέιλ πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο

Η Αμπιγκέιλ Ίνταν, η οποία έχει και αμερικανική υπηκοότητα, πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο. Η ίδια είχε απαχθεί από το κιμπούτς Κφαρ Αζά στις 7 Οκτωβρίου, ενώ αφέθηκε ελεύθερη από τη Χαμάς 52 ημέρες αργότερα.

Η τετράχρονη Αμπιγκέιλ πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο.

07:50 Κι άλλες ισραηλινές δυνάμεις κατευθύνονται στην Τζενίν

Οι Times of Israel κάνουν λόγο για μάχες μεταξύ των δυνάμεων των IDF και ενόπλων στην Τζενίν.

Την ίδια ώρα, κι άλλες ισραηλινές δυνάμεις κατευθύνονται στην Τζενίν.

Δείτε σχετικό βίντεο:

07:44 Δύο οι Φιλιππινέζοι όμηροι που έχουν απελευθερωθεί από τη Χαμάς

Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Φέρντιναντ Μάρκος δήλωσε ότι είναι «πολύ χαρούμενος» που ανακοίνωσε ότι η Νόραλιν Μπαμπαντίλα έχει επιστρέψει με ασφάλεια στο Ισραήλ, προσθέτοντας ότι «όλοι οι Φιλιππινέζοι που επλήγησαν από τον πόλεμο έχουν καταγραφεί».

Η Νόραλιν Μπαμπαντίλα, η οποία απελευθερώθηκε την Τρίτη, είναι η δεύτερη υπήκοος Φιλιππίνων που απελευθερώνεται από τη Χαμάς.

Ο Φιλιππινέζος φροντιστής Τζίμι Πατσέκο ήταν μεταξύ της ομάδας των ομήρων που απελευθερώθηκαν την πρώτη ημέρα της προσωρινής εκεχειρίας.

Ο Μάρκος ανέφερε σε δήλωσή του: «Εκφράζουμε την ειλικρινή μας ευγνωμοσύνη στις ισραηλινές αρχές για τη διευκόλυνση της απελευθέρωσης της Νόραλιν και για κάθε συνεχή βοήθεια προς τους Φιλιππινέζους στο Ισραήλ. Η ευγνωμοσύνη μας απευθύνεται επίσης στην Αίγυπτο και το κράτος του Κατάρ για τον κρίσιμο ρόλο τους σε αυτή τη διαδικασία κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων».

Σύμφωνα με τον Guardian, περίπου 30.000 Φιλιππινέζοι εργάζονται στο Ισραήλ, κυρίως στον τομέα της περίθαλψης. Οι περισσότεροι ζουν μακριά από τις περιοχές των συγκρούσεων.

Η Νόραλιν Μπαμπαντίλα που αφέθηκε ελεύθερη από τη Χαμάς.

07:39 Η G7 απαιτεί οι Χούθι της Υεμένης να πάψουν να απειλούν τις θαλάσσιες μεταφορές

Οι υπουργοί Εξωτερικών της G7 αξίωσαν σήμερα οι σιίτες αντάρτες Χούθι, που ελέγχουν μεγάλο μέρος της Υεμένης, να «σταματήσουν αμέσως» να απειλούν τις θαλάσσιες μεταφορές και να απελευθερώσουν το πλήρωμα φορτηγού που κυρίευσαν πριν από δέκα ημέρες στην Ερυθρά Θάλασσα.

«Καλούμε όλα τα μέρη να μην απειλούν ούτε να παρεμποδίζουν τη νόμιμη άσκηση του δικαιώματος της ελεύθερης ναυσιπλοΐας απ’ όλα τα πλοία», αναφέρει ανακοίνωση των ΥΠΕΞ της G7 την οποία έδωσε στη δημοσιότητα η διπλωματία της Ιαπωνίας, της χώρας που ασκεί την εναλλασσόμενη προεδρία της.

«Καλούμε ιδιαίτερα τους Χούθι να σταματήσουν αμέσως τις επιθέσεις εναντίον αμάχων και τις απειλές εναντίον των διεθνών θαλασσίων οδών και των εμπορικών πλοίων και να απελευθερώσουν το M/V Galaxy Leader και το πλήρωμά του, που κατέλαβαν παράνομα σε διεθνή ύδατα τη 19η Νοεμβρίου», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Οι Χούθι, που πρόσκεινται στο Ιράν, συνέλαβαν το εμπορικό πλοίο με 25μελές πλήρωμα σε αντίποινα για τον πόλεμο που διεξάγει το Ισραήλ εναντίον της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, έπειτα από την πολύνεκρη, άνευ προηγουμένου επίθεση μαχητών της σε νότιους τομείς της επικράτειάς του την 7η Οκτωβρίου.

Το Galaxy Leader διαχειρίζεται ιαπωνική ναυτιλιακή εταιρεία, όμως ανήκει σε βρετανική εταιρεία που με τη σειρά της αποτελεί ιδιοκτησία ισραηλινού επιχειρηματία.

Είχε γίνει απόπειρα να καταληφθεί και το Central Park

Εξάλλου, απόπειρα να καταληφθεί το Central Park, δεξαμενόπλοιο που ανήκει σε εταιρεία συνδεόμενη με το Ισραήλ, απετράπη την Κυριακή στον Κόλπο του Άντεν από αμερικανικό αντιτορπιλικό κλάσης Άρλι Μπερκ, το USS Mason, το οποίο αιχμαλώτισε τους πέντε φερόμενους ως δράστες, που πιστεύεται πως είναι Σομαλοί πειρατές.

Την Παρασκευή, άλλο σκάφος συνδεόμενο με το Ισραήλ υπέστη ελαφριές ζημιές στον Ινδικό Ωκεανό όταν χτυπήθηκε από drone-καμικάζι —τηλεκατευθυνόμενη ιπτάμενη βόμβα— τύπου Shahed, ιρανικής κατασκευής. Κανένα μέλος του πληρώματός του δεν υπέστη τραυματισμό.

07:29 Σαν σήμερα το 1947

Η 29η Νοεμβρίου είναι η ημερομηνία κατά την οποία η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ υιοθέτησε ψήφισμα σχετικά με τη διχοτόμηση της Παλαιστίνης το 1947.

Το ψήφισμα 181 ζητούσε τη δημιουργία ενός αραβικού και ενός εβραϊκού κράτους, αλλά δεν εφαρμόστηκε ποτέ επί του πεδίου.

Η 29η Νοεμβρίου είναι επίσης η Διεθνής Ημέρα Αλληλεγγύης με τον Παλαιστινιακό Λαό, μια επίσημη ημέρα που υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1978.

Η ημερομηνία επιλέχθηκε λόγω της σημασίας της για τον παλαιστινιακό λαό, ο οποίος εξακολουθεί να περιμένει τα αναφαίρετα δικαιώματά του, όπως αυτά ορίζονται από τη Γενική Συνέλευση.

Δείτε το σχετικό γράφημα από το Al Jazeera:

Πηγή: Al Jazeera

07:20 Αιγυπτιακή εφημερίδα: Έχει επιτευχθεί προκαταρκτική συμφωνία για την παράταση της εκεχειρίας

Η αιγυπτιακή εφημερίδα Al-Araby Al-Jadeed αναφέρει ότι έχει επιτευχθεί μια προκαταρκτική συμφωνία για την παράταση της εκεχειρίας για δύο ακόμη ημέρες, υπό τους ίδιους όρους που τηρούνται μέχρι σήμερα. Η εφημερίδα επικαλείται ως πηγή Αιγύπτιους αξιωματούχους.

Ισραηλινοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν στην εφημερίδα Haaretz ότι η πρόταση εξετάζεται, αλλά δεν έχει ακόμη εγκριθεί.

Η Haaretz επικαλείται ισραηλινή πηγή που δηλώνει ότι η συμφωνία για παράταση εξαρτάται από το αν η Χαμάς είναι σε θέση να απελευθερώνει 10 επιπλέον Ισραηλινούς ομήρους την ημέρα.

Με λιγότερες γυναίκες και παιδιά να παραμένουν υπό ομηρία, για να επιτευχθεί παράταση της εκεχειρίας μπορεί η Χαμάς να πρέπει να αρχίσει να απελευθερώνει – για πρώτη φορά – τουλάχιστον μερικούς Ισραηλινούς άνδρες.

Σύμφωνα με τον Guardian, η προσοχή στρέφεται τώρα στο Κατάρ, το οποίο διαμεσολάβησε στις έμμεσες συνομιλίες μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ που οδήγησαν στην κατάπαυση του πυρός.

Την Τρίτη, το Κατάρ φιλοξένησε επικεφαλής κατασκόπους από τη Μοσάντ του Ισραήλ και τη CIA των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η συνάντηση αποσκοπούσε στο να «αξιοποιηθεί η πρόοδος της συμφωνίας για την παρατεταμένη ανθρωπιστική παύση και να ξεκινήσουν περαιτέρω συζητήσεις για την επόμενη φάση μιας πιθανής συμφωνίας», δήλωσε στο Reuters πηγή ενημερωμένη για τις επισκέψεις.

Διαδηλωτές καλούν για μόνιμη κατάπαυση του πυρός στην Ουάσινγκτον των ΗΠΑ.

07:12 Οι ισραηλινές δυνάμεις καταστρέφουν δρόμους στην Τζενίν

Βίντεο που δημοσιεύει το Quds News Network, που σχετίζεται με τη Χαμάς, δείχνει ισραηλινή μπουλντόζα να καταστρέφει δρόμους στην Τζενίν στη Δυτική Όχθη.

07:07 Ερωτήματα προκαλεί η νέα ανάρτηση του Μπάιντεν

Νέα ανάρτηση για τον πόλεμο στη Γάζα έκανε ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δημοκρατικός πρόεδρος έχει πάρει το μέρος του Ισραήλ, δεν έχει καλέσει για κατάπαυση του πυρός, έχει ονομάσει την εκεχειρία «παύση» και έχει υπογραμμίσει ότι το Τελ Αβίβ έχει δικαίωμα να βάλει στο στόχαστρό του την ηγεσία της Χαμάς.

Τώρα, ο Αμερικανός πρόεδρος έγραψε:

«Η Χαμάς εξαπέλυσε μια τρομοκρατική επίθεση επειδή δεν φοβάται τίποτα περισσότερο από το να ζουν Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι δίπλα – δίπλα ειρηνικά.

Η συνέχιση του δρόμου της τρομοκρατίας, της βίας, των δολοφονιών και του πολέμου σημαίνει να δώσουμε στη Χαμάς αυτό που επιδιώκει.

Δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό».


Το Al Jazeera αναρωτιέται αν αυτή η τοποθέτηση είναι μια μετατόπιση προς το αίτημα του τερματισμού του πολέμου στη Γάζα.

07:00 Wafa: Συνέλαβαν 16χρονη σε στρατιωτικό σημείο ελέγχου στη Ραμάλα

Σύμφωνα με το Wafa, οι ισραηλινές δυνάμεις συνέλαβαν 16χρονη σε στρατιωτικό σημείο ελέγχου κοντά στη Ραμάλα, έδρα της Παλαιστινιακής Αρχής, στη Δυτική Όχθη.

Η 16χρονη που συνελήφθη ονομάζεται Λάρα Γιασέρ Φο’άντ Ζμπάιντι και η σύλληψή της έγινε κοντά στην κωμόπολη Σιντζίλ.

06:54 Ο διεθνής πρόεδρος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, Χρήστος Χρήστου περιγράφει τι συμβαίνει στην Τζενίν

Ο Χρήστος Χρήστου, διεθνής πρόεδρος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, γράφει στο Twitter: «Βρίσκομαι στην Τζενίν, στη Δυτική Όχθη, στην Παλαιστίνη, όπου μόλις επισκέφθηκα τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα στο νοσοκομείο Χαλίλ Σουλεϊμάν. Ενώ ήμασταν εκεί, ο ισραηλινός στρατός πραγματοποίησε εισβολή στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζενίν».

«Επί δύο ώρες, δεν μπορούσαμε να φύγουμε για να παράσχουμε φροντίδα και οι άνθρωποι δεν μπορούσαν να μας προσεγγίσουν, καθώς τα ισραηλινά στρατιωτικά οχήματα απέκλεισαν την είσοδο του νοσοκομείου και τον δρόμο, εμποδίζοντας τα ασθενοφόρα να φύγουν», προσθέτει.

«Δύο Παλαιστίνιοι υπέκυψαν στα τραύματά τους, ενώ τα ασθενοφόρα δεν μπορούσαν να τους προσεγγίσουν. Αυτό πρέπει να σταματήσει τώρα. Οι ασθενείς πρέπει να έχουν πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη ανά πάσα στιγμή», σημειώνει ο Χρήστος Χρήστου.

06:45 Παράταση της εκεχειρίας επιδιώκουν οι ΗΠΑ

Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας, Τζον Κέρμπι.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

06:40 Συλλήψεις Παλαιστινίων στην Τζενίν

Δείτε βίντεο από τις συλλήψεις Παλαιστινίων στην Τζενίν στη Δυτική Όχθη, όπου συνεχίζονται οι επιχειρήσεις του Ισραήλ, με τους Παλαιστίνιους να καταγγέλλουν τη νέα επιδρομή.

06:36 Συνεχίζεται η επιδρομή των ισραηλινών δυνάμεων στην Τζενίν – Δύο τραυματίες

Ακόμα και αυτή την ώρα, όπως μεταδίδει το Al Jazeera συνεχίζεται η επιδρομή των ισραηλινών δυνάμεων στην Τζενίν στη Δυτική Όχθη. Ακούγονται εκρήξεις, ενώ πετούν drones.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του AJ, αυτή είναι μια από τις μεγαλύτερες επιδρομές που έχουν γίνει στην Τζενίν.

Οι επιχειρήσεις των ισραηλινών δυνάμεων γίνονται σε τρία διαφορετικά μέρη, ένα χωρίο έξω από την Τζενίν, στον προσφυγικό καταυλισμό και στην πόλη της Τζενίν.

Περικυκλωμένο παραμένει το νοσοκομείο της περιοχής.

Το πρακτορείο ειδήσεων Wafa αναφέρει ότι υπάρχουν δύο τραυματίες, ανάμεσά τους ένα παιδί, από πραγματικά πυρά.

06:30 Οι IDF παραμένουν στη Γάζα

Νέες φωτογραφίες από τις περιπολίες των IDF στη Γάζα εν μέσω εκεχειρίας έδωσε στη δημοσιότητα ο ισραηλινός στρατός.

Δείτε τη σχετική ανάρτηση:

06:25 Το Ισραήλ έχει λάβει τη λίστα με τους ομήρους που θα απελευθερωθούν την Τετάρτη

Το γραφείο του Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι έλαβε τη λίστα των ομήρων που θα απελευθερωθούν την Τετάρτη, ενώ έχουν ειδοποιηθεί και οι οικογένειες τους.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

06:20 Ελπίδες ότι θα συνεχιστεί η εκεχειρία

Καλημέρα σας, μαζί θα παρακολουθήσουμε και σήμερα τις εξελίξεις σε Γάζα, Ισραήλ και Δυτική Όχθη. Η εκεχειρία συνεχίζεται με έκτη ημέρα, ενώ πληθαίνουν οι εκκλήσεις αυτή να συνεχιστεί με νέες απελευθερώσεις ομήρων και κρατουμένων.

Δείτε ό,τι προηγήθηκε εδώ 

Sports in

Τα δεδομένα για Ποκουσέφσκι: Η προτεραιότητα, η Euroleague και μία σημαντική απόφαση

Ο Αλεξέι Ποκουσέφσκι είναι ένας παίκτης που ακούγεται έντονα για επιστροφή στην Ευρώπη, όμως τα δεδομένα είναι συγκεκριμένα – Ποιες είναι οι σκέψεις του πρώην παίκτη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024