Κυριακή 18 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Ολλανδία: «Στον αέρα» η προσπάθεια συγκρότησης συνασπισμού υπό τον Βίλντερς

Ολλανδία: «Στον αέρα» η προσπάθεια συγκρότησης συνασπισμού υπό τον Βίλντερς

Ο πολιτικός που είχε πάρει εντολή από τον Γκέερτ Βϊλντερς για τον σχεδιασμό του νέου κυβερνητικού συνασπισμού, παραιτήθηκε λόγω καταγγελιών για απάτη.

Το άτομο που είχε αναλάβει τον σχεδιασμό της ολλανδικής κυβέρνησης υπό τον Γκέερτ Βίλντερς παραιτήθηκε τη Δευτέρα από το ρόλο του στη συγκρότηση του κυβερνητικού συνασπισμού λόγω καταγγελιών για απάτη, γεγονός που έφερε πάλι στο μηδέν όλες τις συνομιλίες για σχηματισμό κυβέρνησης.

Ο Γκομ βαν Στρίεν, γερουσιαστής του Κόμματος για την Ελευθερία του Βίλντερς, είχε διοριστεί την περασμένη εβδομάδα ως υπεύθυνος των διερευνητικών επαφών για να συζητήσει πιθανούς συνασπισμούς.

«Δεν είναι η αρχή των ονείρων μου», δήλωσε ο Γκέερτ Βίλντερς στους δημοσιογράφους στο ολλανδικό κοινοβούλιο

Ήταν προγραμματισμένο να συναντηθεί με τον Βίλντερς και άλλους ηγέτες του κόμματος τη Δευτέρα, αλλά οι συναντήσεις αυτές ακυρώθηκαν στην σκιά του σκανδάλου.

«Ήταν πολύ κοντά στην πολιτική!»

Σχολιάζοντας ο ακροδεξιός πολιτικός ανέφερε ότι βολιδοσκοπούσε έναν πιθανό αντικαταστάτη που να είναι «πιο αποστασιοποιημένος από την πολιτική».

Η Βέρα Μπέργκαμπ πρόεδρος της κάτω βουλής του ολλανδικού κοινοβουλίου που διορίζει επίσημα τον αξιωματούχο που κάνει τις διερευνητικές επαφές, χαρακτήρισε την αποχώρηση του βαν Στρίεν «ενοχλητική για την έναρξη της φάσης διερεύνησης».

H στιγμή που η αρμόδια για την παράδοσης της διερευνητικής εντολής πρόεδρος της Κάτω Βουλής Βέρα Μπέργκαμπ, αναθέτει το δύσκολο έργο στον βαν Στρίεν.

Πρόσθεσε ότι «είναι πλέον σημαντικό να διοριστεί γρήγορα ένας νέος «ανιχνευτής» που θα μπορεί να ξεκινήσει αμέσως τη δουλειά του». Η λέξη «ανιχνευτής» στην ολλανδική πολιτική ορολογία, περιγράφει το πρόσωπο που παίρνει την διερευνητική εντολή εκ μέρους του νικητή των εκλογών, εφόσον δεν έχει την πλειοψηφία, για την δημιουργία κυβερνητικού συνασπισμού.

Ο Βαν Στράιεν αρνήθηκε ότι έχει διαπράξει αδίκημα, αφού ολλανδικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι εμπλέκεται σε υπόθεση απάτης. Αλλά το πρωί της Δευτέρας, εξέδωσε δήλωση στην οποία ανέφερε ότι «τόσο η αναταραχή που έχει προκύψει σχετικά με αυτό όσο και η προετοιμασία μιας απάντησης σε αυτό» εμπόδιζαν το έργο του στις διερευνητικές επαφές για έναν κυβερνητικό συνασπισμό.

Sports in

«Τούρμπο» το δέκα το καλό

Ο Ζέλσον βρίσκεται σε σούπερ κατάσταση και είναι αποφασισμένος για μεγάλα πράγματα την φετινή σεζόν

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 18 Αυγούστου 2024