Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Δέκα θεατρικές παραστάσεις που θα αγαπήσουν τα παιδιά

Δέκα θεατρικές παραστάσεις που θα αγαπήσουν τα παιδιά

Αυτός ο μήνας είναι μία πολύ καλή ευκαιρία να γνωρίσουν τα παιδιά τη μαγεία του θεάτρου.

Η καλλιτεχνική παιδεία είναι πρωτευούσης σημασίας αν θέλουμε το μικρό μας ανθρωπάκι μεγαλώνοντας να γίνει ένας πιο ενδιαφέρον και σύνθετος ενήλικας. Ένα από τα βασικά εργαλεία για αυτό είναι η θεατρική παιδεία, που σημαίνει πάμε τα παιδιά μας θέατρο. Ιδανικά, αν κάνει θεατρικό παιχνίδι ή συμμετέχει σε μία θεατρική ομάδα θα του είναι πιο εύκολο, σε κάθε περίπτωση μία θεατρική παράσταση είναι ένα ευχάριστο γεγονός για όλους. Αν την παρακολουθήσετε και εσείς, στη συνέχεια μπορείτε να έχετε μία πολύ εποικοδομητική κουβέντα συνοδεία μίας ζεστής σοκολάτας, μία όμορφη στιγμή που φέρνει τα μέγιστα αποτελέσματα στη σύνδεση της οικογένειας. Ειδικότερα στις γιορτές, που ο χρόνος που περνάμε είναι περισσότερος και σίγουρα πιο διασκεδαστικός.

Ψάχνοντας τις παιδικές θεατρικές παραστάσεις έμεινα εντυπωσιασμένη με την ποικιλία και τις επιλογές που υπάρχουν. Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε δέκα προτάσεις από τα πολλά περισσότερα που παίζονται αυτόν τον καιρό. Για αυτό, ας είναι η παρακάτω λίστα μία ευκαιρία για να ανακαλύψετε και άλλες πολλές που παίζονται στην Αθήνα.

 «Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα» Στο Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου

Το αγαπημένο αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα  μεταφέρεται στη σκηνή, σε θεατρική διασκευή Σίσσυς Αλατά και σκηνοθεσία Αναστάση Δεληγιάννη. Το έργο παρουσιάζει τον πόθο του φτωχού Μέλιου, να μάθει γράμματα καθώς και την προσπάθεια του να επιτύχει το στόχο του παρά τις αντίξοες κοινωνικέκ\+ς συνθήκες και ένα δύστροπο αφεντικό. Η αποδοχή της διαφορετικότητας, η ελευθερία της γνώμης, το δικαίωμα των παιδιών για ίση ευκαιρία στην εκπαίδευση, είναι μερικά από τα μηνύματα του έργου. Μία συναρπαστική  ιστορία, με αναπάντεχα επίκαιρα μηνύματα, που επιτρέπει στην ελπίδα να ανθίσει.

Παίζουν: Βογιατζάκης  Γιάννης , Ζαχαρίου Φωτεινή, Κατσανέας Μάκης, Μάγειρος Βαγγέλης, Μιχαλάκη Έλενα κ.α.
Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή στις 15:00 και κάθε δεύτερη Κυριακή στις 11:30.

Προπώληση: more.com.

«Η ιστορία του σπασμένου καθρέφτη» στο Θέατρο Τέχνης – Σκηνή Φρυνίχου (5-12 ετών).

Ο βραβευμένος θεατρικός συγγραφέας Ανδρέας Φλουράκης, μετά την επιτυχία του «Ο Ρομπέν των Δασών» (2017), επιστρέφει με ένα έργο που έγραψε ειδικά για το Θέατρο Τέχνης και που είναι ελεύθερα εμπνευσμένο από την «Βασίλισσα του Χιονιού» του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Πρόκειται για μια παραμυθένια περιπέτεια, σε σκηνοθεσία Τάσου Πυργιέρη, που με σύγχρονη γλώσσα και αναφορές, γρήγορους ρυθμούς, χιούμορ και φαντασία, επιθυμεί να μιλήσει στις καρδιές των παιδιών τόσο για τις διαχρονικές αξίες της αγάπης και της φιλίας, όσο και για φλέγοντα περιβαλλοντικά αλλά και κοινωνικά ζητήματα που μας απασχολούν σήμερα. Μια εννεαμελή ομάδα ηθοποιών του Θεάτρου Τέχνης, που ερμηνεύει ρόλους ανθρώπων και ζώων, ακόμα και αντικειμένων, χορεύουν, παίζουν και τραγουδούν ζωντανά σε πρωτότυπη μουσική του Παναγιώτη Μανουηλίδη (Panú), για να μεταφέρουν όλοι μαζί τα παιδιά στον μαγικό κόσμο της φαντασίας. Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι φτιαγμένα κατά το 85% από ανακυκλώσιμα υλικά.

Παίζουν: Ρένα Κυπριώτη, Λευτέρης Βασιλάκης, Μαριλένα Μόσχου, Χρήστος Σταθούσης κ.α.
Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή στις 12μμ.

Προπώληση: more.com

Κοντά στις Ράγιες, της Άλκης Ζέη στην Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Άλφα

Ένα συναρπαστικό θεατρικό ταξίδι στο μακρινό Βορρά, με οδηγό τα όνειρα που κάνουν τα παιδιά και όσοι νιώθουν παιδιά για έναν κόσμο πιο δίκαιο, ξεκινά στην παιδική σκηνή του θεάτρου Άλφα – Ληναίος-Φωτίου κάθε Σάββατο στις 15.00 για το κοινό και καθημερινές για σχολεία, παρουσιάζοντας το έργο «Κοντά στις Ράγιες» με αφορμή το Λογοτεχνικό Έτος Άλκης Ζέη. Το έργο ανεβαίνει για πρώτη φορά στη θεατρική σκηνή σε διασκευή και σκηνοθεσία Γιώργου Τζαβάρα. Η ιστορία του έργου μας μιλάει για την δεκάχρονη Σάσα που κοιτάει κάθε μέρα από το παράθυρό της τις ράγιες που «οδηγούν» σε μια καινούρια ζωή. Η ηρωίδα μας, που μεγαλώνει στην τσαρική προεπαναστατική Ρωσία, θέλει να υψώσει το ανάστημά της στην αδικία και να μάθει τι σημαίνει να είσαι αληθινός ήρωας. Ένα έργο που θέτει στο επίκεντρο το παιδί ως ισότιμο πολίτη, θίγοντας παράλληλα θέματα που παραμένουν επίκαιρα, όπως η κοινωνική ανισότητα, τα ανθρώπινα δικαιώματα, η ξενοφοβία, η σχολική ζωή, η αξία της φιλίας και οι σχέσεις μέσα στην οικογένεια.

Παίζουν: Αλέξανδρος Βαμβούκος, Τάσος Θεοφιλάτος, Γιώργος Κυδωνάκης, Μαρία Κυρώζη, Βασιλική Χρυσικού, Τσαμπίκα Φεσάκη.
Παραστάσεις: Κάθε Σάββατο στις 15.00.

Προπώληση: more.com. 

«Οι Άθλιοι» στο Θέατρον του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Η Κωνσταντίνα Νικολαΐδη μετά την επιτυχία του «ΟΛΙΒΕΡ ΤΟΥΙΣΤ» υπογράφει τη θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία του δημοφιλούς μυθιστορήματος του 19ου αιώνα «ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ».  «ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ» του Βίκτορος Ουγκό με ένα θίασο 22 καταξιωμένων και ταλαντούχων ηθοποιών βρίσκεται επί σκηνής σε μια υπερπαραγωγή για μικρούς και μεγάλους. Μέσα από τις ζωές των ηρώων του έργου και τη ζωή του κεντρικού ήρωα Γιάννη Αγιάννη, ο Βίκτορ Ουγκό αποκαλύπτει με έναν μοναδικό τρόπο την αγωνιώδη πορεία του ανθρώπου από το σκοτάδι στο φως. Τον Γιάννη Αγιάννη ενσαρκώνει ο Ιβάν Σβιτάιλο και τον Ιαβέρη ο Μιχάλης Μαρκάτης.

Παίζουν: Τάσο Χαλκιά, Βασιλική Ανδρίτσου, Νίκη Παλληκαράκη, Ορέστη Τρίκα, Κωνσταντίνο Μουταφτσή, Ελευθερία Πάλλα, Φιλίππα Κουτούπα, Ειρήνη Αγγελοπούλου κ.α.
Παραστάσεις: Από 22 Οκτωβρίου 2023. Κάθε Σάββατο στις 14:30 και Κυριακή στις 11:30.

Προπώληση: more.com.

«Η φάρμα των ζώων» στη Μουσική Βιβλιοθήκη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Για παιδιά 3 έως 9 ετών)

Η Φάρμα των ζώων του Τζωρτζ Όργουελ, ένα από τα σημαντικότερα μυθιστορήματα του 20ού αιώνα, διασκευάζεται για παιδιά, με ζωντανή μουσική σε σκηνοθεσία Μιχάλη Κοιλάκου. Ο κύριος Τζόουνς, ο ιδιοκτήτης της φάρμας, αγαπάει την εξουσία, μα πιο πολύ από όλα αγαπάει τα λεφτά! Καταφέρνει να μετατρέψει τη φάρμα του σε τσίρκο, μόνο και μόνο για να κερδίζει ακόμα περισσότερα χρήματα ο ίδιος. Όταν τα ζώα καταλαβαίνουν την αλήθεια, επαναστατούν και διώχνουν το αφεντικό τους. Πρέπει όμως να οργανώσουν μια καινούργια παράσταση για να παραμείνει η φάρμα, που είναι το σπίτι τους, ανοιχτή. Ποιο από όλα τα ζώα της φάρμας είναι το πιο κατάλληλο να γίνει ο νέος διευθυντής; Τα παιδιά μαθαίνουν, διασκεδάζοντας, για τη δημοκρατία, την αλληλεγγύη, την ενσυναίσθηση και τη σημασία του διαλόγου και των κανόνων, καθώς συναποφασίζουν με τους ηθοποιούς για την εξέλιξη της ιστορίας.
Παίζουν: Αγγελική Τόμπρου, Τάσος Αντωνίου και Γιάννης Πλιάκης.

Προπώληση: ticketservices.gr

 

«Τζέλα, Λέλα, Κόρνας και… ο Κλεομένης» στο Σύγχρονο Θέατρο (Παιδιά 6+)

Η Συντεχνία του Γέλιου αναβιώνει τον εμβληματικό παιδικό αστικό μύθο «Τζέλα, Λέλα, Κόρνας και … ο Κλεομένης», με τα μοναδικά τραγούδια του Φοίβου Δεληβοριά «Ένας ίσον κανένας» και «Αγόρια – Κορίτσια». Μια ιστορία που υμνεί την αξία για ελεύθερο παιχνίδι, ανέμελη περιπλάνηση καθώς τονίζει παράλληλα την παντοδυναμία της παρέας.  Πού είναι σήμερα οι περιπέτειες με τους φίλους που μας πηγαίνουν παραπέρα; Πώς τα παιδιά μαθαίνουν σήμερα με βάση την καρδιά και όχι τον εγκέφαλο, με βάση το συναίσθημα και όχι τη λογική; Τέσσερα φιλαράκια μεταμορφώνουν το αφιλόξενο για το παιχνίδι τους αστικό τοπίο σε ένα απέραντο φανταστικό παιχνιδότοπο.

Παίζουν: Μικές Γλύκας, Μαριέλα Δουμπού, Φώτης Λαζάρου, Χριστίνα Μαριάνου, Γιώργος Χιώτης, Αντώνης Χρήστου.
Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή στις 11:30.

Προπώληση: more.com. 

«Το νησί των θησαυρών» στο Θέατρο Πόρτα (Παιδιά 5+)

Η Μικρή Πόρτα παρουσιάζει φέτος μία μεγάλη και εντυπωσιακή παραγωγή για όλη την οικογένεια σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου. Το μυθιστόρημα του Ρόμπερτ Λούις Στίβενσον, Το νησί των θησαυρών, που πριν μερικά χρόνια ανέβηκε με τεράστια επιτυχία για δύο συνεχόμενες χρονιές στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, αυτή τη φορά παρουσιάζεται μία εντελώς νέα βερσιόν, με πολλά και θεαματικά κοστούμια και σκηνικά και έναν θίασο- ορχήστρα 10 ηθοποιών που ερμηνεύει ζωντανά την ξεσηκωτική μουσική του έργου. Κεντρικός ήρωας ο νεαρός Τζιμ, ο οποίος ανακαλύπτει τυχαία ένα χάρτη ο οποίος δείχνει τον δρόμο για τον μεγάλο θησαυρό του θρυλικού πειρατή Κάπτεν Φλιντ, σε ένα μακρινό νησί. Μέσα από τις δοκιμασίες του Τζιμ, των φίλων και των αντιπάλων του, μικροί και μεγάλοι θα ανακαλύψουν πως τελικά τα όρια μεταξύ καλού και κακού δεν είναι πάντα τόσο ευδιάκριτα, τα ωραία λόγια και οι υποσχέσεις δεν είναι πάντα και τόσο ειλικρινή, ενώ ο πραγματικός θησαυρός δεν βρίσκεται στα πλούτη, αλλά στην ίδια τη ζωή και τις εμπειρίες που αυτή προσφέρει. Κεντρικό σημείο της παράστασης είναι η μουσική του Κορνήλιου Σελαμσή, βασισμένη σε ναυτικούς σκοπούς και πειρατικά τραγούδια του 17ου και 18ου αιώνα, σε νέες ενορχηστρώσεις και επεξεργασία. Οι ηθοποιοί ερμηνεύουν τη μουσική και τα τραγούδια (σε στίχους Θωμά Μοσχόπουλου), παίζοντας κιθάρες, μπάντζο, μαντολίνο, φλάουτο, κλαρινέτο, σαξόφωνο, κόντρα μπάσο, κρουστά, βιολί, ακορντεόν και πιάνο.

Παίζουν: Αλέξανδρος Γιαγκούσης, Στέλιος Θεοδώρου Γκλίναβος, Θεοφάνης Κοσμάς, Δημήτρης Κουρούμπαλης κ.α.

Η παράσταση απευθύνεται σε όλη την οικογένεια και είναι κατάλληλη για παιδιά από 5 ετών.

Προπώληση: more.com.

«Ο Μάγκας» στον Νέο Ακάδημο

Μετά την επιτυχία του «Θησαυρού της Βαγίας», το Kids Theater – Αθανασία Καλογιάννη ανεβάζει το κορυφαίο έργο παιδικής λογοτεχνίας της Πηνελόπης Δέλτα, «Ο Μάγκας» σε διασκευή Μαρίας Σούμπερτ και σκηνοθεσία Αθανασίας Καλογιάννη και Βαγγέλη Πιτσιλού. Είναι η ιστορία ενός μικρού σκύλου που μέσα από κωμικά επεισόδια και περιπετειώδεις ανατροπές, θα βρεθεί στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου αντιμέτωπος με την αλήθεια και το ψέμα, την αξία της φιλίας και της συντροφικότητας και θα αποφασίσει να αντιμετωπίσει την αδικία μαζί με τους αγαπημένους του ανθρώπους. Ερμηνεύει και τραγουδά ζωντανά στη σκηνή ο Βασίλης Λέκκας.

Παίζουν: Βλάσσης Χρυσικόπουλος,Γιώργος Μπανταδάκης, Κωνσταντίνος Ρόδης, Εύα Βάρσου κ.α. Τον ρόλο – κλειδί του κηπουρού στον «Μάγκα» κρατά ο Βασίλης Λέκκας.
Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή στις 12:00.

Προπώληση: more.com. 

«Το Δεντρόπαιδο» στο Θέατρο Τζένη Καρέζη

Όταν ο Έιβερι, ένα δεκάχρονο αγόρι, μαθαίνει ότι ο πατέρας του σκοπεύει να κόψει το δέντρο στην πίσω αυλή, επαναστατεί. Πώς; Κάνοντας το δέντρο σπίτι του και πείθοντας την καλύτερή του φίλη Σαμ να τον συντροφεύσει στον αγώνα του. Το Δεντρόπαιδο της βραβευμένης θεατρικής συγγραφέως Μισέλ Ριμλ διαπραγματεύεται θέματα όπως η προστασία του περιβάλλοντος, η κλιματική αλλαγή, ο υπερκαταναλωτισμός, οι οικογενειακές και φιλικές σχέσεις, η πίστη στις αξίες και η αντιμετώπιση των προσωπικών μας φόβων. Άραγε στο τέλος, η επιμονή του, θα πείσει τον πατέρα του;

Παίζουν: Ηλέκτρα Καζάκου Αργύρης Λάμπρου Θανάσης Λανάρης Αναστασία Μοναστηρίδου κ.α.
Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή στις 12:00.

Προπώληση: more.com. 

Τα κάλαντα του Γιάννη Μαρκόπουλου – Να τα πούμε;

Τα κάλαντα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς κλείνουν μέσα στους στίχους και τη μουσική τους το γιορτινό πνεύμα και γίνονται οι μαγικές, μελωδικές φράσεις που ανοίγουν το πέρασμα στην πιο μεγάλη γιορτή του χρόνου. Στις βραδιές με τα Κάλαντα του Γιάννη Μαρκόπουλου με τίτλο “Να τα πούμε”, οικοδεσπότες είναι δύο κωμικοί με αστείρευτη εξυπνάδα και αποθέματα ενέργειας, ο Λάμπρος Φισφής και ο Δημήτρης Μακαλιάς, ενώ συμμετέχει ενδεκαμελής ορχήστρα και οι Μικροί Μουσικοί του Ωδείου Αθηνών.

23, 24, 26 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι στο θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών.

Προπώληση: more.com. 

Φωτιά στη Μέση Ανατολή

Περισσότερους από 220 στόχους της Χεζμπολάχ ισχυρίζονται ότι έπληξαν οι IDF το τελευταίο 24ωρο

Μεταξύ των στόχων που επλήγησαν ήταν υποδομές, εκτοξευτές ρουκετών που είχαν χρησιμοποιήσει σε πρόσφατες επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ και αποθήκες όπλων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024