Μητσοτάκης: Στόχος να γίνουμε παγκόσμιο κέντρο στην ηθική και τον κώδικα δεοντολογίας τεχνητής νοημοσύνης
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρευρέθηκε στην εκδήλωση για τα 15 χρόνια της Google στην Ελλάδα και συζήτησε με τον αντιπρόεδρο Engineering & Research της Google, Γιόσι Ματίας
- Ειδήσεις από την Γάζα: Πώς η Meta περιόρισε τα μέσα από τα παλαιστινιακά εδάφη
- Το ύστατο μήνυμα του Κώστα Χαρδαβέλλα στους θεατές του: Μέσα μας υπάρχει μία βόμβα χιλίων μεγατόνων, η ψυχή
- Πρόστιμα 5,5 εκατ. για αισχροκέρδεια σε 8 πολυεθνικές - Για ποιες εταιρείες χτυπάει η καμπάνα
- O Έλον Μασκ στο μικροσκόπιο για διαρροή κρατικών μυστικών
Mε τον Γιόσι Ματίας, aντιπρόεδρο Engineering & Research της Google, στην επετειακή εκδήλωση για τα 15 χρόνια παρουσίας της Google στην Ελλάδα, συζήτησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο πρωθυπουργός, στην συνομιλία του με τον Γιόσι Ματίας, αναφέρθηκε στις προκλήσεις, αλλά και τις ευκαιρίες που δημιουργεί η Τεχνητή Νοημοσύνη σήμερα για την Ελλάδα και τον κόσμο.
«Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε τη συνεργασία με τη Google»
Να σημειωθεί, επίσης, πως τα στελέχη της Google, σε συνάντηση που είχαν με δημοσιογράφους, επιβεβαίωσαν εκ νέου την επένδυση που ανακοινώθηκε 14 μήνες πριν, για τη δημιουργία data center στη χώρα μας σε ορίζοντα τριετίας. Το κέντρο, όπως είπαν, θα γίνει στην Αθήνα.
«Πρέπει να γίνουμε παραγωγοί, όχι μόνο καταναλωτές τεχνολογίας», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη διάρκεια της συζήτησής του με τον Γιόσι Ματίας, ενώ μιλώντας για τις ευρύτερες διαστάσεις της τεχνητής νοημοσύνης, υπογράμμισε ότι θα πρέπει να βρισκόμαστε σε ρόλο ρυθμιστή.
«Στόχος να γίνουμε ένα παγκόσμιο κέντρο όσον αφορά την ηθική και τον κώδικα δεοντολογίας τεχνητής νοημοσύνης», ανέφερε εστιάζοντας σε ζητήματα που αφορούν στα ανθρώπινα δικαιώματα.
Οι δημόσιοι τομείς εφαρμογής της τεχνητής νοημοσύνης στην Ελλάδα
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στους τρεις τομείς στη δημόσια σφαίρα, όπου η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να έχει άμεση εφαρμογή, με σαφείς ωφέλειες για το κοινωνικό σύνολο.
Συγκεκριμένα, μίλησε για τα πιο εξελιγμένα μοντέλα πρόβλεψης των ακραίων καιρικών φαινομένων, για πιο ακριβείς εκτιμήσεις και πολύ πιο γρήγορα από ό,τι είναι εφικτό σήμερα.
Επίσης, υπογράμμισε πως στον τομέα της Υγείας παρουσιάζονται μεγάλες ευκαιρίες, με πάρα πολλά νέα εργαλεία για την έρευνα που ήδη έχουν αποτελέσματα, όπως για παράδειγμα στον καρκίνο του δέρματος και τα οποία «λύνουν τα χέρια» στους ειδικούς.
Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην εκπαίδευση, όπου τόνισε πως υπάρχουν και προκλήσεις, οι οποίες σε αυτή την περίπτωση είναι «πιο μεγάλες», καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να υποκατασταθεί ο άνθρωπος στην παραγωγή κειμένων και ομιλίας.
Γι’ αυτό, όπως σημείωσε, παράλληλα με τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στην εκπαίδευση, είναι ανάγκη να αναπτυχθούν και εργαλεία, τα οποία θα μπορούν να αναγνωρίσουν αν ένα κείμενο είναι γραμμένο από αλγόριθμο ή από άνθρωπο.
«Ποτέ δεν διστάσαμε να συνεργαστούμε με μεγάλες εταιρείες για να λύσουμε προβλήματα», δήλωσε και τόνισε καταληκτικά πως «ανυπομονούμε να συνεχίσουμε τη συνεργασία με τη Google».
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις