Ο Φρέντι Μπέλερης κατήγγειλε σχέδιο φτωχοποίησης της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία
«Δεν ξέρω αν η αλβανική κυβέρνηση θα αναγκαστεί να αλλάξει στάση από το ελληνικό βέτο», υποστήριξε ο Φρέντι Μπέλερης
Πυρά κατά της αλβανικής κυβέρνησης και του Έντι Ράμα εξαπέλυσε ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά», την ώρα που η Αθήνα κλιμακώνει τις αντιδράσεις της έναντι της συνεχιζόμενης φυλάκισης του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας.
Ο Φρέντι Μπέλερης βρίσκεται εν αναμονή της εξέτασης του αιτήματός του στις 4 Δεκεμβρίου να του δοθεί άδεια από τις φυλακές, προκειμένου να ορκιστεί δήμαρχος Χειμάρρας.
«Η φτωχοποίηση των περιουσιών τους θα τους εξαναγκάσει να φύγουν»
Ο Φρέντι Μπελέρης εκτόξευσε μύδρους κατά του Αλβανού πρωθυπουργού, Έντι Ράμα, κατηγορώντας τον ότι θέλει να αναπτύξει το παραλιακό μέτωπο του δήμου Χειμάρρας με τη συνεργασία πολιτικών του φίλων και οικονομικών παραγόντων, που θα του εξασφαλίσουν την παραμονή του στην εξουσία τα επόμενα χρόνια.
«Το παραλιακό μέτωπο του δήμου Χειμάρρας είναι στο μεγαλύτερο μέρος του ανεκμετάλλευτο, θέλει να το αναπτύξει με τους πολιτικούς του φίλους και οικονομικούς παράγοντες που θα του εξασφαλίσουν την παραμονή του στην εξουσία για τα επόμενα χρόνια και αυτό θέλει να το κάνει με απόλυτη μυστικότητα και χωρίς διαφάνεια. Αυτό έχει έναν διπλό στόχο, τον πλουτισμό των υποστηρικτών του και τη φτωχοποίηση των ντόπιων Ελλήνων κατοίκων. Η φτωχοποίηση των περιουσιών τους θα τους εξαναγκάσει να φύγουν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Φρέντι Μπέλερης.
«Δεν ξέρω αν η αλβανική κυβέρνηση θα αναγκαστεί να αλλάξει στάση από το ελληνικό βέτο»
Απώτερος σκοπός του Έντι Ράμα, υποστήριξε ο Φρέντι Μπελέρης, είναι «ο πλουτισμός των υποστηρικτών του και η φτωχοποίηση των ντόπιων Ελλήνων κατοίκων».
Ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας μίλησε ακόμη για το «μπλόκο» στην ενταξιακή διαδικασία της Αλβανίας στην ΕΕ.« Δεν ξέρω αν (σ.σ. η αλβανική κυβέρνηση) θα αναγκαστεί να αλλάξει στάση από το ελληνικό βέτο. Θα πρέπει σίγουρα στην Αλβανία να ανοίξει ένας διάλογος «τι είναι το ευρωπαϊκό κεκτημένο, τι είναι το κράτος δικαίου και η διάκριση των εξουσιών». Με την κουβέντα που ήδη γίνεται αρκετοί αναλυτές και νομικοί δικαιολογούν τη στάση της Ελλάδας και ελπίζω να βοηθήσει όλο αυτό στην καλύτερη λειτουργία των θεσμών. Στο τέλος το μεγαλύτερο όφελος θα το έχει ο αλβανικός λαός», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, ευχαρίστησε για άλλη μια φορά τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την υποστήριξή του, τον υπουργό Επικρατείας Σταύρο Παπασταύρου, τον βουλευτή Άγγελο Συρίγο και τον ευρωβουλευτή Μανώλη Κεφαλογιάννη, οι οποίοι τον επισκέφθηκαν στις φυλακές.
- Τραμπ και ελληνοτουρκικά – Τι πιστεύουν οι Έλληνες, ένας πρώην διπλωμάτης των ΗΠΑ και ένας πανεπιστημιακός
- Χτύπημα Ουκρανίας στη Ρωσία με αμερικανικούς πυραύλους ATACMS;
- Masdar: Με όχημα την ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ σχεδιάζει off shore αιολικά και φωτοβολταϊκά 6 GW σε Ελλάδα και Ισπανία
- Διαγραφή Σαμαρά: Κάνει ζυμώσεις για κόμμα – Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά
- Μέσω ΑΣΕΠ οι προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία
- Τραμπ: Καυγάς Μασκ με δικηγόρο και συνεργάτη του νέου προέδρου