Μία από τις πλέον αγαπημένες και επιτυχημένες σειρές όλων των εποχών παγκοσμίως είναι «Τα φιλαράκια» ή αγγλιστή ¨Friends¨. Ακόμα και σήμερα έχουν κοινό που τα παρακολουθεί για πολλοστή φορά, όπως επίσης τις νεότερες γενιές που τώρα τα ανακαλύπτει. Αυτή η παρέα σίγουρα έχει γράψει ιστορία και πιθανότατα σε μία ψηφοφορία να έβγαινε η πιο δημοφιλής παρέα της μικρής οθόνης.

Όλοι οι χαρακτήρες, ένας προς έναν, είχαν το κάτιτις τους και πολλοί δεν μπορούμε να φανταστούμε άλλους ηθοποιούς να τους υποδύονται, ειδικότερα τον Τσάντλερ. Είναι περίεργο πως μέσα στα χρόνια, κάθε φορά που η κουβέντα πήγαινε στα Φιλαράκια, όλοι καταλήγαμε στο ότι ο Μάθιου Πέρι ήταν ο αγαπημένος μας. Οπότε, αντιλαμβάνεστε την απογοήτευση που πήραμε με τα νέα του πρόωρου θανάτου του. Σε κάθε περίπτωση ο Μάθιου ως Τσάντλερ θα υπάρχει για πάντα στις καρδιές μας, θα είναι για πάντα ο φίλος που θα θέλαμε όλοι να έχουμε και για αυτό είπαμε να θυμηθούμε μερικές αξέχαστες στιγμές, με άρωμα Χριστουγέννων.

Σεζόν 2, Επεισόδιο 9 – «The One with Christmas in Tulsa»: Σε αυτό το επεισόδιο, ο Chandler αν και αρχικά δεν θα περνούσε τα Χριστούγεννα με την παρέα τελικά πήρε τη μεγάλη απόφαση…

Σεζόν 7, Επεισόδιο 10«The One with the Holiday Armadillo»: Ο Ross προσπαθεί να διδάξει στον γιο του Ben για το Hanukkah, αλλά παλεύει να βρει μια στολή του Άγιου Βασίλη χωρίς επιτυχία. Χρησιμοποιώντας τη φαντασία του, καταλήγει να δημιουργεί έναν ασυνήθιστο υβριδικό χαρακτήρα, τον «Holiday Armadillo».

Σεζόν 9, Επεισόδιο 10 – «The One with Christmas in Barbados»: Σε αυτό το σπέσιαλ εορταστικό επεισόδιο, η συμμορία περνά τα Χριστούγεννα στα Μπαρμπάντος.

Σεζόν 1η, Επεισόδιο 10 – The One With the Monkey. Αυτό δεν θα μπορούσε να λείπει από τις στιγμές αυτές γιατί με τις μουσικές της ικανότητες η Phoebe πάντα έγραφε τη δική της μικρή ιστορία.

Σεζόν 6, Επεισόδιο 10: «The One With the Routine». Τα αδέλφια σε μεγάλα χορευτικά κέφια…

Αυτές είναι λίγες μόνο γιορτινές στιγμές από τα ¨Φιλαράκια», που βλέπω αυτά τα Χριστούγεννα να τα ξαναβλέπουμε με πολλή χαρά και μία γλυκιά μελαγχολία.