Στο Σύλλογο Οροθετικών «Θετική φωνή» ο Κασσελάκης – Το μήνυμά του για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS
Ο Στέφανος Κασσελάκης επισκέφθηκε τη «Θετική Φωνή» μαζί με τον σύντροφό του Τάιλερ Μάκμπεθ και την βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Έλενα Ακρίτα
Τον Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδας «Θετική Φωνή» επισκέφθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, με αφορμή τη σημερινή (1/12) Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αφού άκουσε τα προβλήματα και συνεχάρη τους ανθρώπους του Συλλόγου για το έργο τους, τόνισε πως πρέπει «να ξέρουν όλοι ότι το να ζεις με AIDS δεν είναι κάτι για το οποίο πρέπει να ντρέπεται κανείς».
«Και το στίγμα που υπάρχει είναι κάτι που πρέπει να εξαλείψουμε το συντομότερο δυνατόν. Να γίνουμε μια κοινωνία που είναι ευαίσθητη στου συνάνθρωπους και τους συμπολίτες μας και να γιορτάζουμε τη μοναδικότητα του καθενός, και έτσι να γιορτάζουμε και τη διαφορετικότητα, με ενσυναίσθηση», πρόσθεσε, εκφράζοντας την πρόθεσή του να στηρίξει το έργο του Συλλόγου.
Σε αυτό το πλαίσιο, αναφέρθηκε στην πρόταση που είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ το 2019, «ένα στρατηγικό σχέδιο για τον HIV», ενώ σημείωσε πως αν και προχωράει τώρα μια κυβερνητική πρωτοβουλία, «έπρεπε να περάσουν 14 μήνες».
Επισημαίνοντας ότι το θέμα αυτό αφορά και ανθρώπους πέρα από τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, ο Στέφανος Κασσελάκης υπογράμμισε: «Ισότητα = ισότητα. Δεν υπάρχουν εξαιρέσεις, δεν υπάρχουν αστερίσκοι, και προς αυτή την κατεύθυνση θα έπρεπε να κινείται κάθε ευρωπαϊκή χώρα. Κι αυτό θα κάνουμε όταν γίνουμε κυβέρνηση».
Μετά την επίσκεψή του στη «Θετική Φωνή», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, με ανάρτησή του, τόνισε πως «τα άτομα που ζούν με τον Hiv, πρέπει να έχουν ίσα δικαιώματα στην εργασία, στις ανθρώπινες σχέσεις, σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής τους ζωής».
«Είμαι στο πλευρό τους. Η μισαλλοδοξία πουλάει εύκολα. Η ανθρωπιά δύσκολα. Είμαστε με την ανθρωπιά», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Η ανάρτηση Κασσελάκη
Επισκέφθηκα τη Θετική Φωνή, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα για τον HIV.
Με τη σκέψη μου στο άλμα που έκανε η επιστήμη στον τομέα του HIV – μία ασθένεια που τη δεκαετία του ‘80 θεωρούνταν «ανίατη».
Με τη σκέψη μου και στους ανθρώπους που «έφυγαν» εκείνα τα χρόνια, αντιμετωπιζόμενοι σαν απόκληροι μιας κοινωνίας.
Η επιστήμη έκανε άλματα, δυστυχώς όμως όχι και η κοινωνία. Στη συνείδηση μεγάλου μέρους της ελληνικής κοινωνίας, παραμένει το «στίγμα», που συνοδεύει τους συνανθρώπους μας οι οποίοι ζουν με τον HIV.
Για να εξαλειφθεί αυτό το «στίγμα» χρειάζεται παιδεία, γνώση και αγώνας.
Η πλήρης εφαρμογή του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου για τον HIV, που βασίζεται στο τρίπτυχο «Πρόληψη-Φροντίδα-Δικαιώματα», με στόχους:
– Τη μείωση νέων λοιμώξεων.
– Την καθολική πρόσβαση στη θεραπεία και βελτίωση της υγείας των ανθρώπων που ζουν με τον HIV.
– Τη θωράκιση των δικαιωμάτων των ανθρώπων που ζουν με τον HIV και των ομάδων που πλήττονται δυσανάλογα από τον ιό.
Είχε εκπονηθεί επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και πρέπει επιτέλους να μπει σε εφαρμογή στο σύνολό του.
Η επιτροπή που ήταν αρμόδια για την εκπόνηση του στρατηγικού σχεδίου έχει ολοκληρώσει τις εργασίες της ήδη από τον Ιούλιο του 2019, ωστόσο η κυβέρνηση της ΝΔ, παρά το γεγονός ότι στις 03/12/2019 ο τέως υπουργός υγείας Κικίλιας, είχε αναφέρει ότι «το εθνικό στρατηγικό σχέδιο δράσης για τον HIV είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και αυτό πρέπει να δοθεί και ως πίστωση και στις προηγούμενες πολιτικές ηγεσίες», αντί να προχωρήσει στην καθολική του εφαρμογή του, προχώρησε μόνο σε αποσπασματικά στοιχεία του.
Επιτακτική όμως ανάγκη, είναι και η ένταξη της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης ως υποχρεωτικού μαθήματος στα σχολεία μας -σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες. Κάτι για το οποίο είχε δεσμευτεί ανήμερα της συγκεκριμένης ημέρας από το 2018 και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά ουδέποτε υλοποίησε μέχρι και σήμερα.
Είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο πλέον ότι τα άτομα που ζουν με τον HIV και λαμβάνουν έγκαιρα αντιρετροϊκή θεραπεία (ART), όχι μόνο έχουν μηδενικό ποσοστό θνησιμότητας, αλλά συγχρόνως επιτυγχάνουν μη ανιχνεύσιμο ιικό φορτίο και δεν μπορούν να μεταδώσουν τον HIV στο σύντροφό τους.
Η περίφημη εξίσωση U=U (Undetectable = Untransmittable). Αυτό αλλάζει όλα όσα γνωρίζαμε για τον HIV και τους τρόπους μετάδοσής του, και αποτελεί το πιο επίκαιρο εργαλείο για την πρόληψη και την καταπολέμηση του στίγματος.
Πρέπει να το κατανοήσουμε όλοι αυτό, αντί να ζούμε με ψεύτικους φόβους και προκαταλήψεις 40 χρόνων.
Τα άτομα που ζούν με τον Hiv, πρέπει να έχουν ίσα δικαιώματα στην εργασία, στις ανθρώπινες σχέσεις, σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής τους ζωής.
Είμαι στο πλευρό τους. Η μισαλλοδοξία πουλάει εύκολα. Η ανθρωπιά δύσκολα. Είμαστε με την ανθρωπιά.
Επισκέφθηκα τη Θετική Φωνή, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα για τον HIV.
Με τη σκέψη μου στο άλμα που έκανε η επιστήμη στον τομέα του HIV – μία ασθένεια που τη δεκαετία του ‘80 θεωρούνταν «ανίατη».
Με τη σκέψη μου και στους ανθρώπους που «έφυγαν» εκείνα τα χρόνια,… pic.twitter.com/Wxq1FoMfM9
— Stefanos Kasselakis – Στέφανος Κασσελάκης (@skasselakis) December 1, 2023
- Χριστουγεννιάτικα πάρτι: Οδηγός επιβίωσης στις βαρετές συγκεντρώσεις
- Η καλύτερή μου φίλη εδώ και 40 χρόνια έχει μια στρεβλή εντύπωση για μένα – Θα το λύσουμε;
- Economist: Οι εργαζόμενοι αγαπούν τον Τραμπ, τα συνδικάτα πρέπει να τον φοβούνται
- Φάρμακα για απώλεια βάρους: Γιατί στέλνουν τους Αμερικανούς στον γιατρό
- Η βασίλισσα Ελισάβετ θα έχει πάντα μια θέση στο σπίτι -και την καρδιά- του Ντέιβιντ Μπέκαμ
- Eπίθεση στο Μαγδεμβούργο: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες – «Παιδιά κραύγαζαν, φώναζαν τη μαμά τους»