Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Την ευθύνη για τη ρουκέτα κατά του Ισραήλ ανέλαβε η Ισλαμική Τζιχάντ

Την ευθύνη για τη ρουκέτα κατά του Ισραήλ ανέλαβε η Ισλαμική Τζιχάντ

Η ανακοίνωση ανάληψης της ευθύνης για τη ρουκέτα κατά του Ισραήλ

Οι Ταξιαρχίες αλ Κουντς, η ένοπλη πτέρυγα του παλαιστινιακού κινήματος Ισλαμική Τζιχάντ, ανακοίνωσε ότι επιτέθηκε εναντίον ισραηλινών πόλεων σήμερα το πρωί, σε απάντηση «στα εγκλήματα εναντίον του λαού μας», σύμφωνα με την ανακοίνωσή της.

Στο μεταξύ η Χαμάς τόνισε σε σημερινή της ανακοίνωση ότι το Ισραήλ φέρει την ευθύνη «για την επανάληψη του πολέμου και της επιθετικότητας» στη Λωρίδα της Γάζας, αφού απέρριψε στη διάρκεια της νύκτας όλες τις προτάσεις για την απελευθέρωση και άλλων ομήρων.

Αναχαιτίστηκε ρουκέτα προερχόμενη από τη Γάζα

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι αναχαιτίστηκε μία ρουκέτα που εκτοξεύθηκε από τη Λωρίδα της Γάζας νωρίς το πρωί της Παρασκευής και ενεργοποίησε τις σειρήνες αεροπορικής επιδρομής σε ισραηλινές κοινότητες, περίπου μια ώρα πριν λήξει η επταήμερη εκεχειρία μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ.

Σύμφωνα με το Reuters, ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας Kan του Ισραήλ περιέγραψε τις σειρήνες ως τις πρώτες που ήχησαν από την έναρξη της εκεχειρίας, η οποία έχει παραταθεί δύο φορές, στις 24 Νοεμβρίου. Καμία από τις δύο πλευρές δεν έχει ανακοινώσει παράταση της εκεχειρίας.

Ακόμη, ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε τν Πέμπτη πως οι δυνάμεις του είναι έτοιμες για την επανέναρξη των εχθροπραξιών με το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας «ανά πάσα στιγμή».

Σημειώνεται δε ότι οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ δήλωσαν πως το αντιπυραυλικό σύστημα της χώρας, Iron Dome, κατάφερε να αναχαιτίσει το βλήμα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Μεγάλη μεταγραφή για τη Νότιγχαμ Φόρεστ – Κόκκινος ο Νίκολα Μιλένκοβιτς (pic)

Την απόκτηση του Νίκολα Μιλένκοβιτς από τη Φιορεντίνα ανακοίνωσε σήμερα (18/7) η Νότιγχαμ Φόρεστ, με τις δύο πλευρές να υπογράφουν συμβόλαιο πενταετούς διάρκειας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024