Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Τι να αποφύγουμε σε ένα γιορτινό τραπέζι

Τι να αποφύγουμε σε ένα γιορτινό τραπέζι

Για το τι πρέπει να έχουμε υπόψη μας σε ένα γιορτινό τραπέζι περίπου το γνωρίζουμε όλοι, για τα άλλα όμως;

Είναι γνωστό ότι στα γιορτινά τραπέζια συμβαίνουν διάφορα, κάποιες φορές όχι ιδιαίτερα ευχάριστα. Οπότε, επειδή υπάρχουν ορισμένα πράγματα που καλό είναι να αποφύγουμε, σας παραθέτουμε κάποια παραδείγματα που αν τα έχετε στο μυαλό σας, μπορεί να γλιτώσετε και δυσάρεστες καταστάσεις. Το ζητούμενο άλλωστε είναι στο γιορτινό τραπέζι να περάσουν όλοι καλά, τόσο εσείς όσο και οι καλεσμένοι, σωστά;

Αν είσαι εσύ καλεσμένος, καλό θα ήταν:

Να Μη Καθυστερείς: Δεν είναι πολύ ωραίο να πηγαίνεις σε ένα σπίτι όπου όλοι σε περιμένουν για να κάτσουν στο τραπέζι. Φρόντισε να είσαι στην ώρα σου για τις πρώτες χαλαρές κουβέντες στο σαλόνι.

Να Μην Είσαι Αδιάκριτος: Στο τραπέζι μπορεί πέρα από τους φίλους σου οικοδεσπότες να είναι και φίλοι τους ή συγγενείς που δεν τους γνωρίζεις καλά. Για αυτό φρόνιμο είναι οι συζητήσεις να είναι ελαφριές και όχι γύρω από ευαίσθητα θέματα όπως πολιτική, θρησκεία ή κοινωνικά θέματα που μπορεί να θίξουν περίεργα αντανακλαστικά. Επίσης, αποφεύγουμε προσωπικές ερωτήσεις σε ανθρώπους που δεν γνωρίζουμε καλά.

Να μην εισβάλλεις σε ιδιωτικούς χώρους. Αν είσαι καλεσμένος σε φίλο φίλου, καλό θα είναι να μην βολτάρεις στο σπίτι σαν να είναι το σπίτι σου.

Μην υπερβάλεις με τα δώρα: Αν στο ρεβεγιόν θα βρίσκονται πολλοί καλεσμένοι, προσπάθησε να αποφύγεις δώρα εντυπωσιασμού που μπορούν να κάνουν τους υπόλοιπους να αισθάνονται περίεργα.

Να μην καταναλώσεις πολύ αλκοόλ: Το αλκοόλ στις σωστές ποσότητες μπορεί να δημιουργήσει μία ευφορία αλλά αν ξεπεράσει το όριο μπορεί να δημιουργήσει μία αμήχανη ατμόσφαιρα για όλους.

Αν είσαι ο οικοδεσπότης

Ένα επιτυχημένο εορταστικό δείπνο σημαίνει καλή παρέα. Το φαγητό επίσης θα πρέπει να εξυπηρετεί διάφορα γούστα, για αυτό δεν μαγειρεύουμε μόνο βάσει των δικών μας γούστων. Φροντίζουμε το μενού να έχει κάποιες επιλογές, ώστε κανένας να μην φύγει πεινασμένος.

Επιστρέφοντας στην καλή παρέα που είναι το πιο δύσκολο, καλό θα είναι να αποφύγεις κάποιες περιπτώσεις ανθρώπων που μπορεί να χαλάσουν την ατμόσφαιρα. Για αυτό ίσως να μην καλέσεις:

Άτομα που δημιουργούν εντάσεις: Υπάρχουν στον κύκλο μας συνήθως κάποιοι πιο έντονοι χαρακτήρες που συχνά πυκνά δημιουργούν εντάσεις και διαμάχες που θα δυσαρεστήσουν τους υπόλοιπους καλεσμένους. Αυτοί καλό θα ήταν να μείνουν έξω από τη λίστα σου.

Άτομα με διαφορετική κοσμοθεωρία: Αν κρίνεις ότι κάποιοι φίλοι δεν θα ταιριάξουν καθόλου με κάποιους άλλους λόγω διαφορετικών αντιλήψεων και ενδιαφερόντων, ίσως να μην χρειάζεται να βρεθούν στο ίδιο τραπέζι γιατί μπορεί να δημιουργηθεί μία άβολη ατμόσφαιρα όπου κανένας δεν μπορεί να συμμεριστεί κανέναν.

Άτομα που αποφεύγουν τις μεγάλες συναθροίσεις. Υπάρχουν φίλοι που δεν απολαμβάνουν σαν εμάς τις κοινωνικές εκδηλώσεις. Οπότε γιατί να τους φέρεις σε δύσκολη θέση; Τους καλείς μόνους τους μία άλλη ημέρα.

Καταλήγοντας, η ιδέα είναι να συμμετέχεις στην εορταστική ατμόσφαιρα με θετικό τρόπο, διατηρώντας την ευχάριστη ατμόσφαιρα για όλους. Όσο για την απόφαση το ποιους να καλέσεις σε ένα γιορτινό τραπέζι εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, και η κύρια ιδέα είναι να διασφαλίσεις μια ευχάριστη και αρμονική ατμόσφαιρα για όλους τους καλεσμένους.

Sports in

«Κλείνουν» τα πρώτα φιλικά στον Άρη

Οι κιτρινόμαυροι αναμένεται μέσα στις επόμενες μέρες να ανακοινώσουν τρία ή τέσσερα παιχνίδια προετοιμασίας, που θα διεξαχθούν στην Ολλανδία, κατά το διάστημα του βασικού σταδίου της προετοιμασίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024