Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Ζητούν από το Ισραήλ να εισέλθουν περισσότερα καύσιμα στη Λωρίδα της Γάζας

ΗΠΑ: Ζητούν από το Ισραήλ να εισέλθουν περισσότερα καύσιμα στη Λωρίδα της Γάζας

«Το επίπεδο της βοήθειας που εισέρχεται δεν είναι αρκετό. Πρέπει ν’ αυξηθεί και το έχουμε καταστήσει σαφές στην κυβέρνηση του Ισραήλ» τονίζουν οι ΗΠΑ για την εισαγωγή καυσίμων στη Λωρίδα της Γάζας.

Το Ισραήλ δεν κάνει αρκετά για να επιτρέψει να εισέλθουν στη Γάζα περισσότερα καύσιμα και βοήθεια, και θα πρέπει να εντείνει τις προσπάθειες, δήλωσε χθες Τρίτη ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Μάθιου Μίλερ, προσθέτοντας ότι η Ουάσιγκτον συνεργάζεται με το Ισραήλ για να επιτρέψει την είσοδο περισσότερων φορτηγών στον παλαιστινιακό θύλακα (στη φωτογραφία αρχείου από το Reuters/Ibraheem Abu Mustafa, επάνω, βυτιοφόρο με καύσιμα στη Λωρίδα της Γάζας).

Το έχουμε καταστήσει σαφές στην κυβέρνηση του Ισραήλ

«Δεν γίνονται αρκετά επί του παρόντος. Το επίπεδο της βοήθειας που εισέρχεται δεν είναι αρκετό. Πρέπει ν’ αυξηθεί και το έχουμε καταστήσει σαφές στην κυβέρνηση του Ισραήλ. Το επίπεδο των καυσίμων που εισέρχεται δεν είναι αρκετό. Πρέπει ν’ αυξηθεί», δήλωσε ο Μίλερ στους δημοσιογράφους, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Περιορισμοί για τους εποίκους

Στο μεταξύ, περιορισμούς στη χορήγηση βίζας σε ισραηλινούς εποίκους λόγω των επιθέσεων εναντίον των Παλαιστινίων στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ μέσω του υπουργού Εξωτερικών Αντονι Μπλίνκεν.

Σε ανακοίνωσή του, ο Αντονι Μπλίνκεν καταδίκασε «τους εξτρεμιστές εποίκους που έχουν διαπράξει βίαιες επιθέσεις εναντίον Παλαιστινίων στη Δυτική Οχθη».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι οι ΗΠΑ θα αρνούνται τη χορήγηση βίζας σε οποιονδήποτε εμπλέκεται στην «υπονόμευση της ειρήνης, της ασφάλειας ή της σταθερότητας στη Δυτική Οχθη» ή σε όποιον προβαίνει σε ενέργειες που «περιορίζουν αδικαιολόγητα την πρόσβαση των αμάχων σε βασικές υπηρεσίες και είδη πρώτης ανάγκης» (περισσότερα εδώ).

Sports in

«Κλείνουν» τα πρώτα φιλικά στον Άρη

Οι κιτρινόμαυροι αναμένεται μέσα στις επόμενες μέρες να ανακοινώσουν τρία ή τέσσερα παιχνίδια προετοιμασίας, που θα διεξαχθούν στην Ολλανδία, κατά το διάστημα του βασικού σταδίου της προετοιμασίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024