Ως εξόχως σοβαρή ερευνάται από την Αστυνομία η υπόθεση της κακοποίησης και του θανάτου του χάσκι στην Αράχωβα, η οποία εξετάζει προσεκτικά όλο το υλικό που έχει στα χέρια της, με σκοπό την ταυτοποίηση και σύλληψη του δράστη ή των δραστών.

Για τον λόγο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες του δημοσιογράφου των εφημερίδων «Τα ΝΕΑ» και «Το ΒΗΜΑ», Βασίλη Λαμπρόπουλου, μετέβη στην Αράχωβα κλιμάκιο της Ασφάλειας Αττικής που ασχολείται με ανθρωποκτονίες προκειμένου να ερευνήσει διεξοδικά την υπόθεση.

Συμπληρωματική κατάθεση

Παράλληλα σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Live News ο κηδεμόνας του Όλιβερ το απόγευμα κλήθηκε και πάλι στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα προκειμένου να δώσει συμπληρωματική κατάθεση.

Ο ίδιος δηλώνει ότι «αν ακούγεται κάτι για εμένα δεν ισχύει τίποτα» ενώ δεν γνώριζε γιατί τον κάλεσαν και πάλι στην Αστυνομία. Όπως λέει έχει δώσει όλα τα στοιχεία, δεν έχει να φοβηθεί για κάτι και κάνει αγώνα για να βρεθεί ο δράστης για την κακοποίηση του σκύλου του.

Εκταφή και νέα εξέταση

Στο μεταξύ όπως αποκάλυψε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, έχει αποφασιστεί να γίνει η εκταφή του σκύλου και να μεταφερθεί στο πανεπιστήμιο Αθηνών για λεπτομερή εξέταση προκειμένου να ξεκαθαρίσει τι ακριβώς συνέβη στο άτυχο ζώο.

Ήδη αναμένεται να βρεθεί το σημείο ταφής του σκύλου έτσι ώστε να γίνει εκταφή του.

Χωρίς σαφή στοιχεία η κτηνιατρική εξέταση

Η απόφαση για νέα κτηνιατρική εξέταση προφανώς ελήφθη, αφού όπως αποκάλυψε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος η κτηνιατρική εξέταση των κτηνιάτρων του Δημοσίου δεν έχει σαφή στοιχεία που να δείχνουν τι ακριβώς έχει γίνει στο χάσκι και δεν βοηθά στην έρευνα της Αστυνομία για τον εντοπισμό του δράστη εφόσον μιλάμε για κακοποίηση.

Συγκεκριμένα οι αστυνομικοί λένε ότι από την κτηνιατρική έκθεση των κτηνιάτρων του δημοσίου δεν είναι σαφή τα δεδομένα της υπόθεσης.

Στην έκθεση αναφέρεται πως, με βάση τα στοιχεία, το σκυλί έχει ένα δάγκωμα από άλλον σκύλο στο αυτί του, ενώ δε φαίνεται, σύμφωνα με το έγγραφο, να υπάρχει ανατομικά κακοποίηση του σκύλου.

Παράλληλα διευκρινίζουν ότι δεν μπορούν να ξέρουν αν υπάρχει ανθρώπινη κακοποίηση ή οτιδήποτε άλλο έχει συμβεί, χωρίς ωστόσο να το αποκλείουν, και αναφέρουν ότι είχαν βρεθεί κάποιες τρίχες σε επίμαχο σημείο του χάσκι οι οποίες εστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ για δείγμα DNA, με την εξέταση ωστόσο να δείχνει ότι οι τρίχες αυτές ανήκαν σε σκύλο, πιθανόν και στο ίδιο το χάσκι.

«Δεν αποκλείουν τίποτα»

Ταυτόχρονα, από τις 6 κάμερες που έχουν εξεταστεί, προκύπτει η κίνηση του σκύλου και όχι άλλου ανθρώπου, ενώ δεν είναι ευκρινής η εικόνα με το τι έχει γίνει με την κίνηση του σκύλου στην περιοχή.

Στο Live News μίλησε η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνιάτρων Δημοσίων Υπαλλήλων Βασιλική Ζαφειροπούλου λέγοντας ότι οι συνάδελφοί της δεν αποκλείουν «τίποτα».

«Εγώ ζήτησα το πόρισμα να το μελετήσω αλλά δε μου παραδόθηκε γιατί αποτελεί υλικό της προανάκρισης. (…) Έχουν παραδώσει το πόρισμα με τα ευρήματα στην αστυνομία. Υπάρχει σαφής κακοποίηση, έχει γίνει κάτι πολύ σοβαρό, δεν ξέρουμε αν είναι από άνθρωπο. Μπορεί από άνθρωπο, μπορεί από ατύχημα, μπορεί να είναι πολλά» είπε μεταξύ άλλων.

«Δεν είναι σε αντίθεση τα δύο πορίσματα. Απλά αντιμετωπίστηκε σε διαφορετικό στάδιο, ο κάθε εμπειρογνώμονας είδε το ζώο σε άλλο στάδιο. Το ζώο το είδε σε άλλο στάδιο η συνάδελφος που είναι ιδιώτης και οι δημόσιοι κτηνίατροι το βρήκαν λίγο πιο μετά, σε προχωρημένη αποσύνθεση. Είναι σε απόλυτη σύμπνοια», δήλωσε η Βασιλική Ζαφειροπούλου.

Η ειδοποιός διαφορά ανάμεσα στις εκθέσεις, όπως λέει,έγκειται στον χρόνο εξέτασης και στη διατύπωση με τη μεν κτηνίατρο που εξέτασε πρώτη το σκυλί και μάλιστα εν ζωή να μιλά ξεκάθαρα για σεξουαλική κακοποίηση με χρήση αιχμηρού αντικειμένου και τους συναδέλφους της που ανέλαβαν την ιατροδικαστική εξέταση να μιλούν για ενεργητική κακοποίηση.

«Δεν μπορεί να ξέρουμε αν είναι σεξουαλικό, ξέρουν ότι κακοποιήθηκε ενεργητικά. Υπάρχουν χτυπήματα στο ζώο. Εκδορές, εκχυμώσεις, αιματώματα. Περιέγραψαν ακριβώς τα ευρήματα τους αντικειμενικά χωρίς κρίσεις γιατί οι κρίσεις και το συμπέρασμα θα βγει τελικά σε συνδυασμό με την προανάκριση», συμπλήρωσε η κα Ζαφειροπούλου.

Σε κάθε περίπτωση, το σκυλί κακοποιήθηκε βάναυσα. Και οι δύο εκθέσεις μιλούν για ενεργητική κακοποίηση. Τα χτυπήματα αλλά και το βαθύ τραύμα που κατά την πρώτη κτηνίατρο παραπέμπει σε σεξουαλική κακοποίηση, είναι επίσης αδιαμφισβήτητα.