Τι πρέπει να έχει το νερό; Ένα μάθημα που μαθαίνεται νεράκι!
Τα κριτήρια για να επιλέξουμε τον υδάτινο «σύμμαχο» που θα ενισχύει καθημερινά την ευεξία μας.
- Αποκάλυψη in: Μία πολυμήχανη 86χρονη παγίδευσε μέλη συμμορίας «εικονικών ατυχημάτων» στα Χανιά
- «Πνιγμός στα 30.000 πόδια» - Αεροπλάνο άρχισε να πλημμυρίζει εν ώρα πτήσης [Βίντεο]
- Δημήτρης Ήμελλος: Το τελευταίο αντίο στον αγαπημένο ηθοποιό -Τραγική φιγούρα η μητέρα του
- Τυχερά μου Χριστούγεννα: Για αυτά τα τρία ζώδια οι γιορτές θα είναι μέλι
Σχεδόν σε καθημερινή βάση, συναντάμε κάποιον που μας παροτρύνει να πίνουμε περισσότερο νερό, είτε πρόκειται για τη συνάδελφο που κάθεται στο διπλανό γραφείο, είτε για τον fitness influencer που ακολουθούμε στο Instagram.
Και ναι, όλοι συμφωνούμε πως το νερό είναι πηγή ζωής, πως ενισχύει τις λειτουργίες του οργανισμού, όμως, αρκεί απλώς να καταναλώνουμε την ποσότητα που χρειαζόμαστε για να εξασφαλίσουμε μία καθημερινότητα γεμάτη υγεία; Δεν χρειάζεται να λάβουμε υπόψη μας και την ποιότητά του;
Είναι αλήθεια πως νερό από νερό διαφέρει, έστω και ανεπαίσθητα. Θα το διαπιστώσεις και εσύ, αρκεί να δοκιμάσεις μία γουλιά από το AQUA Carpatica, το αγνό νερό που μπορεί να σου αποκαλύψει ένα σημαντικό μάθημα, δηλαδή τι ακριβώς πρέπει και τι δεν πρέπει να περιέχει το νερό που απολαμβάνεις.
Το ερώτημα είναι, λοιπόν, πώς πρέπει να είναι το νερό μας; Αυτό είναι ένα μάθημα που αξίζει να μάθουμε… νεράκι!
#1 Μία σύσταση που περιέχει μέταλλα και ιχνοστοιχεία
Το νερό, εκτός από μία πηγή ζωής, είναι συγχρόνως πηγή μετάλλων και ιχνοστοιχείων, αφού περιλαμβάνει 1 από τα 6 βασικά μέταλλα, δηλαδή το ασβέστιο (Ca) που είναι πολύτιμο για την υγεία του σκελετικού συστήματος και το οποίο υπάρχει σε υψηλή περιεκτικότητα στα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα λαχανικά και το AQUA Carpatica. Μάλιστα, το φυσικώς αλκαλικό (δηλαδή έχει pH 7,94), παρθένο νερό από την πηγή Bajenaru στα Καρπάθια Όρη καλύπτει το 29% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης ασβεστίου (Ca) για τους ενήλικες και το 20,6% για τις εγκυμονούσες, σύμφωνα με το NHS.
Ένα εξίσου σημαντικό θρεπτικό στοιχείο που υπάρχει στο νερό είναι και το μαγνήσιο (Mg), το οποίο υποβοηθά τον μεταβολισμό, τη διαδικασία της πέψης και το καρδιαγγειακό σύστημα. Αν θέλουμε να λαμβάνουμε περισσότερο, αξίζει να γνωρίζουμε πως το AQUA Carpatica καλύπτει το 21,2% της συνιστώμενη ημερήσιας πρόσληψης για τους άντρες και το 27,2% για τις γυναίκες, αρκεί να καταναλώνουμε 1,5 με 2 λίτρα υγρών καθημερινά, εκ των οποίων το 1 λίτρο να είναι νερό.
Επίσης, ένα πλεονέκτημα που ξεχωρίζει το νερό AQUA Carpatica είναι πως έχει μία σύσταση φτωχή σε νάτριο (Na). Βλέπεις, το νάτριο (Na) αποτελεί μία κρυσταλλική ένωση που βρίσκεται σε αφθονία στη φύση και χρησιμοποιείται για να νοστιμίζει τα φαγητά και να τα διατηρεί. Ωστόσο, το NHS συνιστά να περιορίσουμε την ημερήσια πρόσληψή του σε ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι (2.400 χιλιοστόγραμμα). Ειδικότερα με τα παιδιά χρειάζεται να είμαστε ακόμη πιο προσεκτικοί, αφού έρευνες έχουν αποκαλύψει πως το 23% των παιδιών από 10 έως 12 ετών στην Ελλάδα λαμβάνουν περισσότερο αλάτι από τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2200mg.
#2 Μία ποιότητα που εξασφαλίζει υψηλή συγκέντρωση διττανθρακικών (HCO3)
Όπως συμπεραίνουμε, ο συνδυασμός μαγνησίου (Mg) και ασβεστίου (Ca) μπορεί να είναι εξαιρετικά ευεργετικός για την υγεία. Μάλιστα, είναι αυτός που μας εξασφαλίζει μία υψηλότερη συγκέντρωση διττανθρακικών (HCO3) στον οργανισμό, γεγονός που βοηθά στην πέψη, στην πρόληψη της πέτρα στα νεφρά, αλλά και στην εξουδετέρωση του γαλακτικού οξέος που εκκρίνεται έπειτα από την έντονη σωματική άσκηση. Με λίγα λόγια, είναι ζωτικής σημασίας για να επιτύχουμε μία ισορροπημένη ρύθμιση των βάσεων και των οξέων στο σώμα μας, ενώ το μόνο που χρειαζόμαστε για να το καταφέρουμε είναι ένα ποιοτικό νερό το οποίο ξεχωρίζει για την υψηλή του περιεκτικότητα σε μέταλλα.
#3 Ένας «σύμμαχος» του οργανισμού με χαμηλά επίπεδα νιτρικών (NO3)
Ένας λόγος που δεν απολαμβάνουμε πάντα και παντού την καλύτερη ποιότητα νερού είναι τα νιτρικά (NO3), δηλαδή οι ισχυρές οξειδωτικές ουσίες, που είναι επιβλαβείς για την υγειά και χρησιμοποιούνται ως χημικά λιπάσματα στην εντατική γεωργία. Πώς θα περιορίσουμε, λοιπόν, όσο το δυνατόν περισσότερο την πρόσληψη νιτρικών (NO3), όταν το μέγιστο επίπεδο που συνιστάται για τους ενήλικες είναι τα 50mg ανά λίτρο;
Κι όμως, η απάντηση είναι απλή, αφού αρκεί να επιλέξουμε το AQUA Carpatica το οποίο έχει πολύ χαμηλά επίπεδα νιτρικών (0,6 mg/l), το Φυσικό Μεταλλικό, ενώ το Φυσικώς Ανθρακούχο έχει μη ανιχνεύσιμα επίπεδα νιτρικών, οπότε από αυτή την άποψη είναι το αγνότερο νερό της φύσης. Αυτό οφείλεται στην περιοχή όπου αναβλύζει στα Καρπάθια Όρη, η οποία είναι παρθένα, ανέγγιχτη από τη γεωργία, τη βιομηχανία, δηλαδή από ανθρώπινες δραστηριότητες στις οποίες χρησιμοποιούνται χημικά λιπάσματα, δηλαδή μία από τις κύριες πηγές νιτρικών.
#4 Ένα φυσικώς αλκαλικό νερό με το ιδανικό pH
Είναι σημαντικό να θυμόμαστε πως η πηγή από όπου αναβλύζει το νερό που απολαμβάνουμε είναι αυτή που καθορίζει και σε μεγάλο βαθμό την ποιότητά του. Και αν θέλουμε να μάθουμε όντως την ποιότητα ενός νερού, αρκεί να εξετάσουμε το pH της πηγής του. Διότι, σύμφωνα με την Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος των ΗΠΑ, το pH πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ 6,5 και 8,5, με την ιδανική τιμή να ορίζεται η μέση, δηλαδή το 7. Γιατί το pΗ παίζει τόσο σπουδαίο ρόλο;
Διότι έχει αντίκτυπο στην ποιότητα του νερού, επηρεάζοντας τον τρόπο που αλληλεπιδρά με το περιβάλλον του. Μάλιστα, όταν οι τιμές του pH δεν είναι εκεί που πρέπει να βρίσκονται, η γεύση του νερού μπορεί να μας φανεί λίγο πιο ξινή ή πιο πικρή από ότι άλλες φορές. Ωστόσο, επιλέγοντας το φυσικώς αλκαλικό νερό που αναβλύζει από την προστατευόμενη πηγή Bajenaru δηλαδή το AQUA Carpatica που έχει ένα εξαιρετικό pH 7,94, μπορούμε να είμαστε σίγουροι πως έχουμε κάνει την καλύτερη επιλογή.
Όλα τα παραπάνω είναι μόνο μερικά από τα κριτήρια που αποδεικνύουν πως αν θέλουμε να απολαμβάνουμε ένα ασφαλές νερό, το οποίο θα ωφελεί και δεν θα επιβαρύνει τον οργανισμό μας, τότε το AQUA Carpatica είναι αυτό που αξίζει την εμπιστοσύνη μας, αλλά και μία θέση στην καθημερινότητά μας.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις