Κυριακή 18 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Η Ζωή κυλάει σαν νερό

Η Ζωή κυλάει σαν νερό

Το νερό είναι το συστατικό για να απολαμβάνεις έναν υγιεινό τρόπο ζωής, σε κάθε στάδιο της ζωής σου!

Κάθε τόσο, η ζωή μου αλλάζει, το ίδιο και εγώ. Παρόλα αυτά, μέσα σε αυτή τη διαρκή μεταβολή, το νερό με ακολουθεί σταθερά και από τη στιγμή που ήρθα στον κόσμο, κυλά παράλληλα με τη ζωή μου, διότι είναι το «καύσιμο» που μου προσφέρει ό,τι χρειάζομαι, ώστε να καλύψω τις ανάγκες που παρουσιάζονται σε κάθε φάση αυτής της συναρπαστικής διαδρομής.

Η ζωή κυλάει σαν το νερό και μας στηρίζει σε κάθε φάση της ζωής μας

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, λοιπόν, δηλαδή από τη στιγμή που ερχόμαστε στον κόσμο. Διότι από την πρώτη κιόλας στιγμή, το νερό υπάρχει στη ζωή και τη διατροφή μας, αποτελώντας το 88% της σύσταση του μητρικού γάλακτος. Συνεπώς, η σχέση μας με αυτόν τον υδάτινο «σύμμαχο» είναι πράγματι μία σχέση ζωής, μία σχέση που αλλάζει και διαμορφώνεται μαζί μας.

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξα, όταν το παιδί μου έφτασε στο ορόσημο των 12 μηνών και ο παιδίατρος ο οποίος το παρακολουθούσε με ενημέρωσε πως η ανάγκη του για νερό θα αυξανόταν, θα χρειαζόταν περίπου 130 με 150ml νερού την ημέρα ανά κιλό. Με λίγα λόγια, το παιδί μου που ήταν 10 κιλά τότε, χρειαζόταν περίπου 1.3 με 1.5 λίτρα νερό καθημερινά.

Ωστόσο, ένα μωρό ή ένα νήπιο δεν χρειάζεται οποιοδήποτε νερό, αφού στα τρυφερά στάδια της ανάπτυξης, ο οργανισμός του είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος. Καλό θα ήταν, λοιπόν, να του προσφέρουμε ένα νερό που είναι ωφέλιμο, που περιέχει μέταλλα, όπως το μαγνήσιο (Mg) και το ασβέστιο (Ca), αλλά και χαμηλά επίπεδα σε νιτρικά (NO3).

Ένα τέτοιο νερό είναι το φυσικά αλκαλικό AQUA Carpatica, με pH 7,94, που αναβλύζει στα Καρπάθια Όρη και το οποίο χρησιμοποιούσα για την ετοιμασία των γευμάτων του μικρού μου, σε σπιτικές συνταγές όπως ο λαχταριστός πουρές καρότου που σου προτείνω:

Λαχταριστός βελουτέ πουρές καρότου για μωρά

  • 1 φλ. καρότα ψιλοκομμένα
  • 1 φλ. σπανάκι
  • 1 φλ. Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica
  • 2 κ.σ φαγόπυρο

Θα ξεκινήσεις τη συνταγή για τον πουρέ καρότου, καθαρίζοντας και ψιλοκόβοντας τα καρότα σε ροδέλες. Έπειτα, θα βάλεις τις ροδέλες σε μία κατσαρόλα με νερό, μαζί με το φαγόπυρο και θα τα βράσεις για 20 λεπτά. Θα προσθέσεις το σπανάκι και θα βράσεις το περιεχόμενο της κατσαρόλα για 10 λεπτά ακόμη.

Όταν τα υλικά θα έχουν μαλακώσει επαρκώς, θα αφαιρέσεις την κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας και χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ θα αλέσεις καλά τα υλικά σου. Αν θέλεις η κρέμα να είναι πιο πηχτή ή πιο ζουμερή, μπορείς να προσθέσεις λίγο από το AQUA Carpatica ή λίγο από το φαγόπυρο. Τέλος, πρόσθεσε λίγες σταγόνες πορτοκάλι για μία πιο πλούσια γεύση.

Από τη βρεφική στην παιδική ηλικία και την εφηβεία με «σύμμαχο» το νερό

Μετά τους 24 μήνες, ένας άνθρωπος περνάει επίσημα πλέον από τη βρεφική στην παιδική ηλικία, η οποία διαρκεί περίπου μέχρι τα 15 έτη όπου και ξεκινά η εφηβεία. Σε αυτή τη φάση, οι ανάγκες ενός παιδιού για νερό είναι ιδιαίτερα αυξημένες. Δεν το γνωρίζω από την εμπειρία που έχω με το μικρό μου, αλλά από τον εαυτό μου. Η εντατική, καθημερινή μελέτη, οι δραστηριότητες εντός και εκτός σχολείου, οι έντονες αλλαγές στο σώμα, αποδεικνύουν πως μία επαρκής ενυδάτωση είναι «το Α και το Ω» για να απολαμβάνει ένα παιδί μία πολυάσχολη καθημερινότητα γεμάτη υγεία.

Ωστόσο, η παιδική και η εφηβική ηλικία δεν είναι τα μόνα ορόσημα που επιβάλλεται να πίνουμε πολύ νερό. Βλέπεις, αν έχεις μετατρέψει τις προπονήσεις σε αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς σου όπως εγώ που αθλούμαι σχεδόν καθημερινά, αν απασχολείσαι σε χειρωνακτικές εργασίες που είναι απαιτητικές σωματικά, χρειάζεται να καταναλώνεις περισσότερο νερό, τόσο ώστε να αναπληρώνεις τα υγρά που χάνει ο οργανισμός σου κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Μάλιστα, το ίδιο ισχύει και για τις μέλλουσες μαμάδες, οι οποίες πρέπει να λαμβάνουν τουλάχιστον 3 λίτρα νερό την ημέρα και να είναι προσεκτικές με την ποιότητα του νερού που καταναλώνουν. Αυτό συμβαίνει διότι κλινικές μελέτες έχουν δείξει πως υπάρχει σύνδεση μεταξύ των υψηλών επιπέδων νιτρικών (NO3) κατά τη διάρκεια της κύησης και των σοβαρών προβλημάτων υγείας, όπως το σύνδρομο κυάνωσης, οι σχιστίες, τα προβλήματα του νευρικού σωλήνα, τα οποία παρουσιάζονται μετέπειτα στα νεογέννητα.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, λοιπόν, το AQUA Carpatica είναι το νερό που μπορούν να εμπιστευτούν σε αυτή τη φάση της ζωής τους. Εγώ, τουλάχιστον, αυτό προτίμησα στη δική μου εγκυμοσύνη, αφού ξέρω πως αναβλύζει σε μία παρθένα έκταση των Καρπάθιων, εκεί όπου η γεωργία και η βιομηχανική δραστηριότητα δεν έχουν αφήσει το αποτύπωμά τους.

Το σίγουρο είναι πως με το νερό μας συνδέει μία σχέση ζωής, μία σχέση που ενισχύει καθημερινά την υγεία και την ευεξία μας, που συμβαδίζει με την καθημερινότητα και τις ανάγκες μας. Και για να απολαμβάνουμε τα αναρίθμητα οφέλη του νερού, περιορίζοντας σημαντικά την ημερήσια πρόσληψη μας σε νάτριο, δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή από το AQUA Carpatica, ένα νερό που θέλουμε να μας συντροφεύει σε κάθε φάση της ζωής μας και αξίζει να συστήσουμε στα μικρά μας.

Sports in

«Τούρμπο» το δέκα το καλό

Ο Ζέλσον βρίσκεται σε σούπερ κατάσταση και είναι αποφασισμένος για μεγάλα πράγματα την φετινή σεζόν

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 18 Αυγούστου 2024