Η φροντίδα του εαυτού μας αλλά και του ανθρώπου εν γένει, είναι αλληλένδετη με τη φροντίδα της φύσης. Ναι, η μία φροντίδα δεν μπορεί να υπάρξει δίχως την άλλη, διότι τη συμπληρώνει και αυτό είναι κάτι το οποίο πρεσβεύει έμπρακτα το Dove. Για αυτό εδώ και χρόνια προχωρεί σε δράσεις ενδυνάμωσης όλων των γυναικών, υιοθετώντας την ίδια στιγμή μία σειρά από πρωτοβουλίες για την κλιματική αλλαγή, με σκοπό να προστατεύσει την ομορφιά της φύσης.

Η βιωσιμότητα για το Dove είναι κομμάτι της φιλοσοφίας του που κινείται στη λογική ότι θα πρέπει σήμερα να φροντίσουμε το αύριο για τις επόμενες γενιές. Σε αυτή ακριβώς τη βάση, εφαρμόζει πρακτικές που συμβάλλουν στη μείωση των εκπομπών άνθρακα και των απορριμμάτων, παράλληλα με την προστασία των ζώων.

Βάσει ενός προγράμματος που θέτει τη φύση στο επίκεντρο, το Dove:

Πιστεύει ότι κανένα ζώο δεν πρέπει να υποφέρει και να πεθαίνει στο όνομα της ομορφιάς. Για αυτό περισσότερες από 4 δεκαετίες, δημιουργεί προϊόντα που δεν περιλαμβάνουν πειράματα σε ζώα για την αξιολόγηση της ασφάλειάς τους. Απεναντίας, επικεντρώνεται σε εναλλακτικές πρακτικές με δέσμευση να τις προωθεί σε παγκόσμιο επίπεδο, κάτι που έχει αναγνωρισθεί από την PETA δίνοντας στο Dove πιστοποίηση CrueltyFree.

Στοχεύει επίσης στη μείωση χρήσης πλαστικού κατά 50% παγκοσμίως, μέχρι το 2025. Για αυτό, έχει ήδη προβεί σε ενέργειες ώστε να κάνει τις συσκευασίες του 100% ανακυκλωμένες*, μειώνοντας τη χρήση πλαστικού όπου είναι εφικτό και χρησιμοποιώντας εναλλακτικά υλικά και καινοτόμες συσκευασίες. Παράλληλα, η δέσμευση αυτή μεταφέρεται και στη σύνθεση των αγαπημένων αφρόλουτρων Dove, η οποία είναι έως και 97% βιοδιασπώμενη.

Το Dove επιδιώκει την αναγέννηση της ομορφιάς των φυσικών οικοσυστημάτων

Η εταιρεία θέτει σε εφαρμογή μία από τις μεγαλύτερες και πιο φιλόδοξες προσπάθειες, που έχει γίνει μέχρι σήμερα από brand ομορφιάς, για την προστασία του οικοσυστήματος. Σε συνεργασία με τον καινοτόμο οργανισμό Rimba Collective βρίσκεται σε μια αποστολή ώστε να βοηθήσει στην προστασία και αποκατάσταση περίπου 500.000 στρεμμάτων τροπικών δασών! Με αυτή τη δράση το Dove συνδράμει στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα, ενώ παράλληλα υποστηρίζει τη βελτίωση διαβίωσης των τοπικών κοινωνιών, που  βρίσκονται σε περιοχές κοντά σε αυτά τα  τροπικά δάση. Το Dove παραμένει πιστό στο όραμα της αναγέννησης των οικοσυστημάτων, πιστεύοντας πως όταν φροντίζουμε το περιβάλλον και όλα όσα ζουν σε αυτό, διατηρούμε τη φύση πλούσια και έτοιμη να μας προσφέρει ακόμα περισσότερα.

Πιστό, λοιπόν, στη δέσμευσή του για μια ομορφιά που προστατεύει τη φύση, το Dove θα συνεχίσει να υιοθετεί βιώσιμες πρακτικές για ένα θετικό αντίκτυπο στον πλανήτη και στο μέλλον όλων μας.

#DoveNatureCare #BeautythatCaresforNature

 

*Αφρόλουτρα: 100% ανακυκλωμένη συσκευασία, με εξαίρεση το καπάκι και την ετικέτα.

*Κρέμες σώματος: 100% ανακυκλωμένη συσκευασία, με εξαίρεση μόνο το καπάκι.