Σύσσωμα αντιπολιτευτικά πυρά κατά του νομοσχεδίου του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης
Υπέρ του νομοσχέδιου, επί της Αρχής, τάχθηκε μόνον ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας - Τι ανέφεραν οι αγορητές των κομμάτων της αντιπολίτευσης
- «Ειρωνικός, σαρκαστικός, λες και έχει κάνει κατόρθωμα» - Σοκάρουν οι περιγραφές για τον αστυνομικό της Βουλής
- «Πνιγμός στα 30.000 πόδια» - Αεροπλάνο άρχισε να πλημμυρίζει εν ώρα πτήσης [Βίντεο]
- Δημήτρης Ήμελλος: Το τελευταίο αντίο στον αγαπημένο ηθοποιό -Τραγική φιγούρα η μητέρα του
- «Πρέπει να κάνουν δήλωση ότι σέβονται το πολίτευμα» - Οι όροι για να πάρουν την ιθαγένεια οι Γλύξμπουργκ
Βολές κατά της κυβέρνησης για το σχέδιο νόμου του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με τίτλο «Αναδιάρθρωση Πολιτικής Προστασίας – Εθνικός Μηχανισμός Εναέριας Διάσωσης και Αεροδιακομιδών και άλλες επείγουσες διατάξεις» εξαπέλυσε σύσσωμη η αντιπολίτευση.
Υπέρ του νομοσχέδιου, επί της Αρχής, τάχθηκε μόνον ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας ενώ «κατά» τάχθηκαν ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και οι ειδικοί αγορητές των υπόλοιπων κομμάτων της αντιπολίτευσης.
ΣΥΡΙΖΑ: «Καθολική αντίδραση στην υπαγωγή του ΕΑΑ και της ΕΜΥ στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης»
Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Συμεών Κεδίκογλου, χαρακτήρισε «απογοητευτικό το νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωσης Πολιτικής Προστασίας». Ανέφερε πως «πατάει στον ανεφάρμοστο νόμο Χαρδαλιά, προσθέτει νέες δομές, γραφειοκρατία και τελικά δεν αντιμετωπίζει τις κακοδαιμονίες της ελληνικής διοίκησης». Φοβούμαστε, είπε «ότι του χρόνου θα κάνουμε την ίδια συζήτηση».
Επέκρινε το σχέδιο νόμου ότι δεν δίνει «καμία έμφαση στην πρόληψη, στον καταλογισμό ευθυνών, στον εθελοντισμό, στην εξειδίκευση και στην υιοθέτηση βέλτιστων πρακτικών στη δασοπυρόσβεση. Αντί όλων αυτών, ξεχωρίζει εμβληματικά η προσπάθεια της κυβέρνησης μετά τις Ανεξάρτητες Αρχές να ποδηγετήσει και ελέγξει και την έρευνα στη χώρα μας».
Ο Συμεών Κεδίκογλου τόνισε «την καθολική αντίδραση σε Ελλάδα και εξωτερικό στην υπαγωγή του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και της ΕΜΥ στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας λέγοντας πως ο στόχος ειδικά για το Εθνικό Αστεροσκοπείο είναι «η διοίκησή του να ορίζεται από αυτή και τελικά να σταματήσουν να ακούγονται ενοχλητικές αλήθειες που έκαναν καταφανείς τις ευθύνες της (κυβέρνησης) ανατρέποντας το κυβερνητικό αφήγημα ότι για όλα φταίει ο κακός μας ο καιρός».
Πρόκειται, είπε ο Συμεών Κεδίκογλου, «για μια πολύ κακή αρχή για τα ερευνητικά ιδρύματα» ζητώντας να αποσυρθούν οι δύο διατάξεις.
ΠΑΣΟΚ: «Mε τις λέξεις και προσπαθείτε να δημιουργήσετε εντυπώσεις περί δήθεν ενίσχυσης της πρόληψης»
Ο ειδικός αγορητής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Πουλάς, ανέφερε πως «δεν μπορούμε να ψηφίσουμε το παρόν νομοσχέδιο» καθώς πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που συνεχίζει την κυβερνητική πολιτική και το οποίο «είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της κυβέρνησης, του δόγματος της ατομικής ευθύνης, της διάχυσης των ευθυνών, υπέρ της καταστολής και όχι της πρόληψης».
Φέρνετε είπε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, «ένα νομοσχέδιο που δεν αποτελεί μία νέα πρόταση, μία ουσιαστική τροποποίηση του μηχανισμού πολιτικής προστασίας, αλλά μία επιλεκτική τροποποίηση κάποιων άρθρων του, στην ίδια και απαράλλακτη λανθασμένη φιλοσοφία επί της οποίας δομήθηκε».
Είπε ότι το πιο «αδύναμο σημείο» του νομοσχεδίου είναι ότι «μόνο κατ’ επίφαση περιλαμβάνει την πρόληψη» σημειώνοντας ότι «πρόληψη στο στάδιο της ετοιμότητας δε νοείται». Παίζετε, είπε ο κ. Πουλάς «με τις λέξεις και προσπαθείτε να δημιουργήσετε εντυπώσεις περί δήθεν ενίσχυσης της πρόληψης καθώς αυτό δεν προκύπτει από καμία διάταξή του».
«Με το νομοσχέδιο αυτό προσπαθήσαμε να εμπεριέχει την αγωνία και τα αιτήματα των πυροσβεστών»
Καταλόγισε προθέσεις «ποδηγέτησης, χειραγώγησης και τιμωρητικής διάθεσης προς την επιστημονική κοινότητα για να δικαιολογείτε την ανεπάρκειά σας». Διαφώνησε κάθετα στην μεταφορά του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης λέγοντας ότι «προκαλεί σωρεία ερωτημάτων. Πρόχειρη και βεβιασμένη χαρακτήρισε τη μεταφορά της ΕΜΥ στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης με σοβαρούς κινδύνους για την υπηρεσία αλλά και την αεροναυτιλία. Για τον Εθνικό Μηχανισμό Εναέριας Διάσωσης με τις αεροδιακομιδές ανέφερε πως «ουδεμία αντίρρηση μπορεί να εκφραστεί αναφορικά με τη ανάγκη δημιουργίας μίας δημόσιας δομής, ενός κρατικού μηχανισμού εναέριας διάσωσης, όμοιου με αντίστοιχους που λειτουργούν στις άλλες χώρες της Ευρώπης εδώ και πολλές δεκαετίες» αλλά «αυτά τα 4,5 τελευταία χρόνια που είσαστε κυβέρνηση δεν κάνατε τίποτα σε αυτόν τον τομέα». Αντίθετα, τώρα «ανοίγετε την πόρτα στους ιδιώτες επιτρέποντας τη σύναψη συμβάσεων για την παροχή υπηρεσιών διάσωσης με ιδιώτες παρόχους που θα προσφέρουν εναέρια ιδιωτικά μέσα και προσωπικό». Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ είπε πως «οι πολίτες δεν μπορούν να είναι καθησυχασμένοι ότι αυτό το νομοθετικό πόνημα θα έχει τον οποιοδήποτε θετικό αντίκτυπο στη διαφύλαξη των ζωών και των περιουσιών τους σε περίπτωση πραγματικής κρίσης».
ΚΚΕ: «Η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο προσανατολίζεται στην καταστολή και στη διαχείριση της καταστροφής και όχι στην πρόληψη»
Ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής δήλωσε την καταψήφιση επί της Αρχής του νομοσχεδίου, καθώς, όπως είπε, «η κυβέρνηση με το σχέδιο νόμου για την αναδιάρθρωση της πολιτικής προστασίας, θέλει να θεσμοθετήσει και να παγιώσει την υποστελέχωση των δομών πολιτικής προστασίας, να εντείνει την καταστολή του κράτους απέναντι στον λαό και να εμπεδώσει τη λογική της ατομικής ευθύνης και της μετάθεσης των ευθυνών στον ίδιο τον λαό για ζητήματα που αποτελούν αντικειμενικά ευθύνη του κράτους».
Το πολυδιαφημισμένο σας μοντέλο, ανέφερε ο βουλευτής του KKE «για την πολιτική προστασία κάηκε στη Δαδιά, την Εύβοια, την Ρόδο και την Πάρνηθα αλλά και στις λάσπες της Θεσσαλίας». Εκεί, είπε, έγινε «ολοφάνερη η αποτυχία της υφιστάμενης πολιτικής προστασίας αλλά και της επικίνδυνης αντίληψης της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων περί κόστους – οφέλους στα αναγκαία έργα πρόληψης». Υπογράμμισε πως η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο προσανατολίζεται στην καταστολή και στη διαχείριση της καταστροφής και όχι στην πρόληψη γιατί την τελευταία την αντιμετωπίζει ως κόστος, στο πλαίσιο της πολιτικής της ΕΕ.
Επισήμανε ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη και η εμπορευματοποίηση των δασών, της γης και του νερού πολλαπλασιάζουν τις πιθανότητες φυσικών καταστροφών με τραγικές συνέπειες για τον λαό και το περιβάλλον. Υποστήριξε ότι με τις διατάξεις του νομοσχεδίου γιγαντώνεται ο μηχανισμός των επιτροπών και οργάνων με την κυβέρνηση να επιχειρεί τον πιο ασφυκτικό τους έλεγχο, ενισχύεται η διάχυση των ευθυνών, ώστε να αποφεύγεται τελικά το πολιτικό κόστος. Χαρακτήρισε «απαράδεκτη και αντιεπιστημονική την μεταφορά του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και την ΕΜΥ λέγοντας πως έτσι «συρρικνώνεται και τελικά χειραγωγείται το επιστημονικό του έργο» και τονίζοντας πως «είναι απροκάλυπτη η απόπειρα της κυβέρνησης να επιβάλει μια σιωπή νεκροταφείου, για να μην υπάρχει πολιτικό κόστος από την πολιτική της στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας».
Νέα Αριστερά: «Πρόχειρο νομοθετικό εγχείρημα, με μεμονωμένες, αποσπασματικές ρυθμίσεις»
Η ειδική αγορήτρια της Νέας Αριστεράς Πέτη Πέρκα δήλωσε πως η κοινοβουλευτική ομάδα θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο. Καταλόγισε «την ίδια ατελέσφορη και αντιεπιστημονική πολιτική». Σημείωσε ότι υπήρξε μια «τυπική διαβούλευση» και χαρακτήρισε το σχέδιο νόμου «ως ένα πρόχειρο νομοθετικό εγχείρημα, με μεμονωμένες, αποσπασματικές ρυθμίσεις, που αδυνατούμε να καταλάβουμε πώς θα συμβάλουν στην ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της Πολιτικής Προστασίας». Το μεγαλύτερο μέρος του ν/σ είπε «αφορά σε τροποποιήσεις του νόμου 4662/2020, ο οποίος αναθεωρείται, ενώ ακόμα δεν έχει τεθεί σε πλήρη λειτουργία».
Ουσιαστικά είπε η κ. Πέρκα «ομολογείτε την αποτυχία σας». Προστίθεται, είπε, «περαιτέρω γραφειοκρατία με το παρόν νομοσχέδιο με πλήθος δημιουργίας Επιτροπών στις οποίες δε συναντάται η απαραίτητη τεχνογνωσία».
Χαρακτήρισε τον Εθνικό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας ότι γίνεται ακόμα πιο δυσκίνητος και δυσλειτουργικός. Στόχος σας είπε «είναι να μετατοπίζονται οι ευθύνες της κυβέρνησης. Εξέφρασε αμφιβολίες πως οι δήμοι και οι περιφέρειες θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις ανάγκες για πρόληψη των δασικών πυρκαγιών, όντας σ’ αυτή την απογοητευτική κατάσταση όπου βρίσκονται. Σε ό,τι αφορά στον Εθνικό Μηχανισμό Εναέριας Διάσωσης και Αεροδιακομιδών παρατήρησε η βουλευτής «πως θα χρειαστούν περίπου 5 χρόνια για την υλοποίησή του».
Διαφώνησε στη μεταφορά του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και της ΕΜΥ στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και είπε πως η απόφαση αυτή δεν έχει επιστημονικά κίνητρα, αλλά πολιτικά. Μοναδικός στόχος της κυβέρνησης είναι να φέρει το ΕΑΑ και την ΕΜΥ υπό τον έλεγχό της, προσθέτοντας πως «τα Εθνικά Ερευνητικά Κέντρα δεν είναι απλές δημόσιες υπηρεσίες που μπορούν να μεταφέρονται από το ένα υπουργείο στο άλλο και ειδικά όταν φέρνουν ριζικές αλλαγές στη δομή τους».
Κικίλιας: «Να βρείτε το θάρρος να ψηφίσετε αρκετές από τις διατάξεις του νομοσχεδίου»
«Ελπίζω να βρείτε το θάρρος να ψηφίσετε αρκετές από τις διατάξεις του νομοσχεδίου, καθώς είναι πολύ σημαντικό» ανέφερε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, στους βουλευτές της αντιπολίτευσης, κατά την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια, στο σχέδιο νόμου με τίτλο «Αναδιάρθρωση Πολιτικής Προστασίας – Εθνικός Μηχανισμός Εναέριας Διάσωσης και Αεροδιακομιδών και άλλες επείγουσες διατάξεις».
Ο υπουργός τόνισε πως «με το νομοσχέδιο αυτό προσπαθήσαμε να εμπεριέχει την αγωνία και τα αιτήματα των πυροσβεστών πολλές δεκαετίες, των δασαρχών που θέλουν και αυτοί να συνεργαστούν και των δασολόγων και της δασικής υπηρεσίας με το Πυροσβεστικό Σώμα και να του δώσουμε τη δυνατότητα να συναποφασίζουν». Υπογράμμισε ότι «δυστυχώς δεν είμαστε στη φάση της κλιματικής αλλαγής. Είμαστε στη φάση της κλιματικής κρίσης. Υπάρχουν επιστήμονες δε, που δομημένα και με στοιχεία μιλούν για κλιματική κατάρρευση».
Τόνισε πως «όσο πιο πολύ επενδύουμε στην πρόγνωση και στην πρόληψη, τόσο πιο πολλές πιθανότητες έχουμε να λειάνουμε, να μειώσουμε τις επιπτώσεις των φαινομένων και άρα να μπορέσουμε να τις διαχειριστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».
Ο κ. Κικίλιας ανέφερε πως υπήρξε εκτενής διαβούλευση με όλους τους φορείς και έγινε πολύ μεγάλη προετοιμασία του νομοσχεδίου. Αξιολογώ το νομοσχέδιο αυτό, είπε ο υπουργός, ως «πάρα πολύ σοβαρό, πολύ κρίσιμο, καίριο και μη κομματικό. Πολιτικό ναι, μη κομματικό όμως». Επισήμανε πως είναι κομβικό να δούμε τι ψηφίζουμε και τι δεν ψηφίζουμε. Τι μπορούμε να κάνουμε προς αυτή την κατεύθυνση της πρόληψης και να επενδύσουμε σε αυτήν.
Αναβαθμίζουμε το 112, γιατί είναι ένα εργαλείο που βοήθησε στο να σωθούν ανθρώπινες ζωές, είπε ο Κικίλιας
Ο κ. Κικίλιας αναφερόμενος στις διατάξεις του νομοσχέδιου, είπε πως «αναβαθμίζουμε το 112, γιατί είναι ένα εργαλείο το οποίο πρέπει να παραδεχθούμε όλοι μαζί ότι βοήθησε στο να σωθούν ανθρώπινες ζωές. Χρησιμοποιήθηκε επαρκώς από το ΕΣΚΕΔΙΚ, από το κέντρο επιχειρήσεων. Ένα κέντρο επιχειρήσεων στο οποίο υπάρχουν όχι μόνο η Πολιτική Προστασία και οι πυροσβέστες, υπάρχουν επιστήμονες, ο ΔΕΔΔΗΕ, ο ΑΔΜΗΕ, οι Ένοπλες Δυνάμεις, τα Σώματα Ασφαλείας και ούτω καθεξής. Περιλαμβάνει προληπτικά μέτρα για την απαγόρευση της κυκλοφορίας. Την μερική αναστολή υποχρέωσης σε εργασίες, την αναστολή λειτουργίας των σχολείων, για να μην γίνεται δια των τηλεοράσεων, ραδιοφώνων. Την δυνατότητα αναστολής υπαίθριων εκδηλώσεων που θα γίνονται όχι από έναν γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας που μέχρι τώρα όριζε ο νόμος, αλλά από μια ειδική επιστημονική Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου για ακραία καιρικά φαινόμενα».
Σχετικά με τις αιτιάσεις για την υπαγωγή της ΕΜΥ στο υπουργείο, είπε: «Λέτε ότι θα υποβαθμιστεί η ΕΜΥ, όταν η Πολιτική Προστασία στην ΕΜΥ, τα τελευταία χρόνια, έχει δώσει και δίνει 100 εκατ. ευρώ για προγράμματα». Για το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών σημείωσε πως ό,τι «ζήτησαν στη διαβούλευση συμπεριλήφθηκε» και πρόσθεσε: «Ακούσαμε όλα τα επιχειρήματά του, φέραμε τη Νομική του Υπηρεσία, υιοθετήσαμε τα πιο σημαντικά από αυτά τα οποία ζήτησε. Και για το επιστημονικό του έργο και τα προγράμματά του να επικρέμεται κάτω από τη Γενική Γραμματεία τη ΓΕΓΕΚ και το κάνουμε με νομοθετική βελτίωση στο νομοσχέδιο αυτό». Κάλεσε δε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να μη χρησιμοποιούν «επίπλαστα επιχειρήματα». Για την άποψη ότι αυτή η συνεργασία θα μπορούσε να γίνει με μνημόνιο και όχι οι δύο φορείς να επικρέμονται κάτω από το υπουργείο, είπε πως «αυτό δεν έχει καμία σημασία στην ουσία, καθώς το σημαντικό είναι να προσπαθήσουμε να σώσουμε ανθρώπινες ζωές».
Αναφερόμενος σε άλλα άρθρα του νομοσχεδίου, ο κ. Κικίλιας κάλεσε να μην υποτιμάται ο καθαρισμός των οικοπέδων, να μπορούν να γίνονται, με απόφαση του γενικού διευθυντή Δασών, του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας και του αρχηγού της Πυροσβεστικής, προληπτικά αντιπυρικές ζώνες που μέχρι σήμερα δεν επιτρεπόταν.
Ο υπουργός απέρριψε ότι το νομοσχέδιο είναι πρόχειρο και σημείωσε ότι θέλουμε να μπούμε μέσα στο δάσος με τους επιστήμονες, τους δασάρχες, τους ειδικούς δασολόγους, σε συνεργασία με το Πυροσβεστικό Σώμα, για να το προστατεύσουμε και επισήμανε στα κόμματα της αντιπολίτευσης πως από τη μια ζητούν «η Πολιτική Προστασία να αναβαθμιστεί, να μπορεί να ελέγξει και να συντονίσει παραπάνω όλους αυτούς τους φορείς, κι όταν έρχονται εδώ πέρα τα εργαλεία θεωρείτε ότι είναι αποσπασματικό, πρόχειρο και ότι δεν θα οδηγήσει σε μετρήσιμα αποτελέσματα». Θέλω, είπε, «να μπορέσουμε να συνεννοηθούμε για το μίνιμουμ» και σημείωσε ότι η κυβέρνηση αναβάθμισε το υπουργείο από μια Γενική Γραμματεία που ήταν, ενώ το Π.Δ. είναι ακόμα στην εισηγήτρια στο ΣτΕ, «γιατί μπαίνει και η αρωγή που πρέπει να υπάρχει, οι αποζημιώσεις, και είναι σωστό».
Πρόσθεσε πως μέσα από το ΑΙΓΙΣ, μέχρι τις 31/12/23 δημοπρατούνται έργα 847 εκατ. ευρώ για βαρέως και μεσαίου τύπου ελικόπτερα, για καναντέρ, drones, σένσορες, κάμερες, ανιχνευτές, νέες υδροφόρες και αυτοκίνητα του πυροσβεστικού. Είναι ένα έργο το οποίο θα αφήσει προίκα για το Πυροσβεστικό Σώμα και για τις επόμενες γενιές σε κάτι το οποίο δεν έχει ξαναγίνει ποτέ, είναι καίριο και πάρα πολύ σημαντικό, δείχνει την ιεράρχηση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης σε αυτό που λέγεται Πολιτική Προστασία, είπε ο υπουργός.
Κατά την έναρξη της τοποθέτησής του, ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε και στον χθεσινό σοβαρό τραυματισμό του αστυνομικού, «έχοντας την εμπειρία, έχοντας την τύχη και την τιμή να προΐσταμαι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη το 2014 και να ξέρω από πρώτο χέρι το ρίσκο, τις δυσκολίες, τις μάχες, τους αγώνες που δίνουν οι Έλληνες αστυνομικοί, αλλά και οι πυροσβέστες. Επικοινώνησα χθες το βράδυ με τη Διοίκηση του Γενικού Κρατικού Νικαίας για να έχω μία εικόνα για το πώς βρίσκεται, γιατί είναι σε κρίσιμη κατάσταση ο Έλληνας αστυνομικός, ο οποίος τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του καθήκοντος».
Ο υπουργός εξέφρασε τη στήριξή του και την ελπίδα η περιπέτειά του να έχει αίσιο τέλος, ενώ ευχήθηκε κουράγιο και δύναμη στην οικογένειά του. «Θέλω να πω ότι υπάρχουν αυτοί οι συνάνθρωποί μας που τα επαγγέλματά τους είναι διαφορετικά από τα δικά μας. Γιατί όπως εμείς όλοι, το πρωί πηγαίνουν στη δουλειά τους, αλλά η φύση και η υφή του επαγγέλματος αυτού, όπως είναι οι Έλληνες αστυνομικοί, οι πυροσβέστες και οι ένοπλες δυνάμεις, ενδεχομένως να μη γυρίσουν το βράδυ. Απαιτεί λοιπόν ιδιαίτερη ψυχοσύνθεση, προσωπικότητα και χαρακτήρα, γι΄ αυτά τα παιδιά, για αυτούς τους νέους ανθρώπους κατά κύριο λόγο, για να ασκούν αυτό το λειτούργημα» τόνισε.
- Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Χαρακτήρισε «ψυχοπαθή» τον Πούτιν μετά την πρόταση για τεχνολογική «μονομαχία» με τη Δύση
- Η Σκάρλετ Γιόχανσον και οι δεινόσαυροι: Νέο εντυπωσιακό υλικό από το «Jurassic World: Rebirth»
- Έκλεβαν πολυτελή οχήματα SUV και τα πωλούσαν στο εξωτερικό – Το αιματηρό επεισόδιο με τον αρχηγό της σπείρας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις