Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Γάζα: Νέες φωτογραφίες από τα βασανιστήρια και τον εξευτελισμό άμαχων Παλαιστίνιων

Γάζα: Νέες φωτογραφίες από τα βασανιστήρια και τον εξευτελισμό άμαχων Παλαιστίνιων

Φωτογραφίες για τον εξευτελισμό κρατουμένων Παλαιστινίων σε διάφορα σημεία της Γάζας, καταγγελίες για εκτελέσεις. Το Ισραήλ ισχυρίζεται πως ήταν μέλη της Χαμάς, κάποιοι είναι αποδεδειγμένα άμαχοι.

Οι IDF κατηγορούνται πως πραγματοποίησαν μια μεγάλη σφαγή σε ένα σχολικό καταφύγιο στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, κοντά στο νοσοκομείο της Ινδονησίας. Στρατιώτες των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων κατηγορούνται πως εκτέλεσαν πολίτες και δεκάδες πτώματα παραμένουν στο προαύλιο του σχολείου, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Χθες, προέκυψε μια παρόμοια ιστορία, με αναφορές για άνδρες που εκτελέστηκαν μπροστά στις οικογένειές τους στο Al-Zaytoun στη βόρεια Γάζα.

Οι περισσότεροι Παλεστίνιοι δεν φορούσαν στρατιωτικά, πολλοί έχουν αναγνωριστεί από τους συγγενείς τους και δεν αποτελούν μέλη της Χαμάς

Αυτές οι οδυνηρές ιστορίες αποκαλύφθηκαν αφού οι χήρες σύζυγοι έφτασαν στον καταυλισμό Μπουρέιτζ στην κεντρική Γάζα λόγω του βίαιου εκτοπισμού από τον Ισραηλινό στρατό.

Σύμφωνα με όλες τις πηγές που ελέγξαμε η φωτογραφία προέρχεται από την Τζαμπαλίγια και είναι τα ίδια άτομα με αυτά που βλέπετε κάτω.

Η κατάγγελία είναι αμείλικτη και πρέπει να διερευνηθεί

Οι οικογένειες κρατήθηκαν για ώρες, κατά τη διάρκεια των οποίων οι άνδρες χωρίστηκαν και εκτελέστηκαν εν ψυχρώ από την IOF.

Ο ισραηλινός στρατός συνέλαβε τον ανταποκριτή της Al-Araby Al-Jadeed στη Γάζα, συνάδελφο Ντια Καχλούτ, από την οδό Market στην πόλη Beit Lahia στη βόρεια Γάζα, μαζί με μια ομάδα αδελφών, συγγενών και άλλων πολιτών.

Ο Καχλούτ, μαζί με τους άλλους συλληφθέντες, ξεγυμνώθηκαν στο δρόμο και μεταφέρθηκαν σε άγνωστο προορισμό.

Ένα βίντεο κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που απεικονίζει τη σύλληψη μιας ομάδας Παλαιστινίων ανδρών από τον ισραηλινό στρατό και τους καθισμένους στο δρόμο, τους περισσότερους από αυτούς γυμνούς και ο Καχλούτ εμφανιζόταν στο βίντεο.

Αυτή η φωτογραφία έχει αναγνωριστεί πως είναι από την Τζαμπαλίγια.

Οι δημοσιογράφοι υπό καθεστών φόνων και τρόμου

Σύμφωνα με στοιχεία του Παλαιστινιακού Συνδικάτου Δημοσιογράφων, μέχρι σήμερα 75 δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στον τομέα των μέσων ενημέρωσης έχουν χάσει τη ζωή τους, σχεδόν 80 δημοσιογράφοι έχουν τραυματιστεί και δύο δημοσιογράφοι αγνοούνται.

Ο ισραηλινός στρατός βομβάρδισε τα σπίτια των οικογενειών 60 δημοσιογράφων, κατέστρεψε τα γραφεία 63 ιδρυμάτων μέσων ενημέρωσης και διέκοψε τη λειτουργία 25 τοπικών ραδιοφωνικών σταθμών (24 στη Γάζα και έναν στη Δυτική Όχθη), ενώ 3 μέσα ενημέρωσης έκλεισαν και περιορίστηκαν.

Με τη σύλληψη του Καχλούτ, ο αριθμός των φυλακισμένων δημοσιογράφων αυξήθηκε σε 44, εκ των οποίων 41 στη Δυτική Όχθη και τρεις στη Γάζα.

Την Τετάρτη, οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στην Τζαμπάλια σκότωσαν 21 μέλη της οικογένειας του δημοσιογράφου του Al Jazeera Moamen Al-Ashrafi, συμπεριλαμβανομένων των γονέων του και πολλών αδελφών του.

Κάποιοι από όσους έχουν ήδη αναγνωριστεί, στα σχόλια υπάρχουν και άλλες ταυτοποιήσεις

Sports in

«Κλείνουν» τα πρώτα φιλικά στον Άρη

Οι κιτρινόμαυροι αναμένεται μέσα στις επόμενες μέρες να ανακοινώσουν τρία ή τέσσερα παιχνίδια προετοιμασίας, που θα διεξαχθούν στην Ολλανδία, κατά το διάστημα του βασικού σταδίου της προετοιμασίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024