Μεξικό: Τρομακτικές εικόνες με ακρίδες στον ουρανό – «Δεν θα ανοίξω ξανά το στόμα μου»
Το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ σημειώνει ότι οι ακρίδες τείνουν να επιτίθενται σε περιοχές με βλάστηση κατά τη διάρκεια ξηρασίας
- Ο αντίπαλος της Starlink του Έλον Μάσκ έχει ευρωπαϊκή σφραγίδα
- Με τι δεν είναι ικανοποιημένοι οι εργαζόμενοι - Και δεν είναι ο μισθός η μεγαλύτερη ανησυχία τους
- Το ύστατο μήνυμα του Κώστα Χαρδαβέλλα στους θεατές του: Μέσα μας υπάρχει μία βόμβα χιλίων μεγατόνων, η ψυχή
- Το Λονδίνο καταδικάζει τις «απειλές» Μεντβέντεφ – Είπε ότι δημοσιογράφοι των Times είναι «νόμιμοι στρατιωτικοί στόχοι»
Κάτοικοι του Μεξικού έμειναν άναυδοι, όταν είδαν εικόνες από την Αποκάλυψη του Ιωάννη να αποτυπώνονται στον ουρανό της χώρας της Λατινικής Αμερικής. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, ο ουρανός του Γιουκατάν γέμισε με ακρίδες, με τις τοπικές αρχές να προσπαθούν να περιορίσουν τα σμήνη.
Σύμφωνα με την New York Post, τα σμήνη ακρίδων συνήθως αναπτύσσονται λόγω της έλλειψης τροφίμων
«Δεν πρόκειται να ανοίξω ξανά το στόμα μου», ανέφερε ένας χρήστης στο Χ, ποστάροντας μια φωτογραφία που δείχνει τις ακρίδες να έχουν κατακλύσει τον ουρανό. Σε άλλα βίντεο, φαίνεται το σμήνος να πετά ακόμα και σε κεντρικές περιοχές, ενώ κάποιοι μιλούν για «το τέλος του κόσμου».
Mangas de langostas en #Mérida #Yucatán…sorprenden a vecinos… Como los desarrollos inmobiliarios… pic.twitter.com/sMDbL61CPH
— Infolliteras (@infolliteras) December 5, 2023
Σύμφωνα με την New York Post, τα σμήνη ακρίδων συνήθως αναπτύσσονται λόγω της έλλειψης τροφίμων. Ο ΟΗΕ σημείωσε ότι η κλιματική αλλαγή μπορεί να αποτελέσει παράγοντα πυροδότησης αυτού του προβλήματος. Ο οργανισμός κατηγόρησε την πανδημία COVID-19 για την επιδείνωση των σμηνών.
Παράλληλα, οι διαταραχές στην αλυσίδα εφοδιασμού επηρέασαν την παραγωγή και την παράδοση των απαραίτητων φυτοφαρμάκων.
¡ Connio, no vuelvo a abrir mi boquita!🙈🙈🙈🙈🙈🙈#plagas #Apocalipsis https://t.co/KfBykfikSA pic.twitter.com/XdFyNWXJYh
— ChanguitoFilosofico (@Changuitofilos) December 7, 2023
Το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ σημειώνει ότι οι ακρίδες τείνουν να επιτίθενται σε περιοχές με βλάστηση κατά τη διάρκεια ξηρασίας. Το Γιουκατάν ήταν πλούσιο σε καλλιέργειες από την εποχή των Μάγια.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις