Ο Άγιαξ πήρε σημαντική νίκη κόντρα στην Σπάρτα Ρότερνταμ με 2-1 και περιμένει την Πέμπτη την ΑΕΚ για τελικό πρόκρισης στα νοκ άουτ του Conference League.

Σε ανοδική πορεία η ολλανδική ομάδα.

O «Αίαντας» πήρε από νωρίς το προβάδισμα με τον Μπρόμπεϊ στο 8ο λεπτό και μετά από αρκετές χαμένες ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, κατάφερε να φτάσει στο 2-0, πριν τη λήξη του ημιχρόνου, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπεργκβάιν στο 42′.

Η Σπάρτα μείωσε στο σκορ στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, με γκολ του Νέγκλι στο 55ο λεπτό, όμως ο Άγιαξ στη συνέχεια διατήρησε τον έλεγχο του παιχνιδιού, έχασε ευκαιρίες για το 3-1 και στο τέλος του αγώνα πανηγύρισε την 3η συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα.

Ο «Αίαντας» με αυτή τη νίκη ανέβηκε στην 5η θέση με 24 βαθμούς, μετά το τραγικό ξεκίνημα στην αρχή της σεζόν, οπού για μεγάλο διάστημα βρισκόταν στις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Ο Άγιαξ με ψυχολογία μετά από αυτή τη νίκη περιμένει την ΑΕΚ στον τελικό-πρόκρισης στα νοκ άουτ του Conference League, σε παιχνίδι που χρειάζεται μόνο τη νίκη για να πάρει την πρόκριση.

ΑΓΙΑΞ: Ραμάι, Σούταλο, Χάτο, Μάρτα (78’ Σόσα), Ρενς, Τέιλορ, Χλίνσον (65’ Μπάνελ), Ταζίροβιτς, Μπερχάους, Μπερχβάιν (78’ Φορμπς), Μπρόμπεϊ (65’ Άκπομ)

ΣΠΑΡΤΑ: Ολάι, Φριέντς, Φελχάους, Μπακαρί, Φαν ντερ Κουστ, Ντε Γκουζμάν (79’ Μετίνιο), Φερσκόιρεν, Κιρολάνο, Λαούριτσεν, Μπριμ (85’ Εϊρντχάουζεν), Νεγκλί.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 15ης αγωνιστικής

Αϊντχόφεν-Χέρενφεν 2-0
Φέγενορντ-Φόλενταμ 3-1
Τβέντε-Εξέλσιορ 4-2
Αγιαξ-Σπάρτα Ρότερνταμ 2-1
Τσβόλε-Ναϊμέγκεν 1-3
Αλκμάαρ-Αλμέρε 22:00
Γκόου Αχέντ Ινγκλς-Ουτρέχτη 10/12
Φορτούνα Σιτάρντ-Βααλβάικ 10/12
Φίτεσε-Χέρακλες 10/12