«Καμπανάκι» ΠΟΥ για Γάζα: «Οι επιπτώσεις του πολέμου στην υγεία είναι καταστροφικές»
«Οι ανάγκες υγειονομικής περίθαλψης έχουν αυξηθεί δραματικά» αναφέρει αξιωματούχος του ΠΟΥ
Οι επιπτώσεις του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς στον τομέα των υπηρεσιών υγείας στη Γάζα είναι”καταστροφικές” δήλωσε ο Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους Γενικός Διευθυντής στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), στη διάρκεια μιας έκτακτης συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου του οργανισμού, εξηγώντας πως οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, είναι ιδανικές για την εξάπλωση θανατηφόρων επιδημικών ασθενειών.
“Είναι προφανές να πούμε ότι οι επιπτώσεις του πολέμου στην υγεία είναι καταστροφικές”, δήλωσε ο ίδιος αξιωματούχος απευθυνόμενος στο 34μελές διοικητικό συμβούλιο.
“Περιγραφικά, οι ανάγκες υγειονομικής περίθαλψης έχουν αυξηθεί δραματικά και η ικανότητα του συστήματος υγειονομικών υπηρεσιών έχει μειωθεί στο 1/3 της ικανότητας προσφοράς υγειονομικών υπηρεσιών που υπήρχε πριν από τον πόλεμο”, τόνισε ο Τέντρος Αντάνομ.
To Ισραήλ ωθεί τους Παλαιστίνιους να εγκαταλείψουν την Γάζα
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιορδανίας Αϊμάν Σαφάντι δήλωσε σήμερα ότι το Ισραήλ εφαρμόζει μία συστηματική πολιτική ωθώντας τους Παλαιστίνιους να εγκαταλείψουν την Γάζα, μέσω ενός πολέμου που έχει στοιχίσει τη ζωή σε χιλιάδες αμάχους.
Σε σχόλια του στη διάσκεψη που πραγματοποιείται στη Ντόχα, ο Σαφάντι, η χώρα του οποίου, συνορεύει με τη Δυτική Όχθη και έχει απορροφήσει τους περισσότερους Παλαιστίνιους, μετά από την ίδρυση του Ισραήλ το 1948, δήλωσε επίσης, ότι το Ισραήλ έχει προκαλέσει “μεγάλο μίσος, το οποίο, θα στοιχειώνει την περιοχή”, αλλά και θα “καθορίζει τις μελλοντικές γενιές”.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
- Τα ζώδια σήμερα: Γλύκανε μωρέ λίγο, μην είσαι σαν κακό χρόνο να’χεις
- Φούσκωμα μετά το φαγητό, αυτή η γιορτινή μάστιγα
- Χριστουγεννιάτικα πάρτι: Οδηγός επιβίωσης στις βαρετές συγκεντρώσεις
- Η καλύτερή μου φίλη εδώ και 40 χρόνια έχει μια στρεβλή εντύπωση για μένα – Θα το λύσουμε;
- Economist: Οι εργαζόμενοι αγαπούν τον Τραμπ, τα συνδικάτα πρέπει να τον φοβούνται
- Φάρμακα για απώλεια βάρους: Γιατί στέλνουν τους Αμερικανούς στον γιατρό