Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
RAFARM: Εδραίωση στις ΗΠΑ και άνοιγμα στην αγορά της Κίνας

RAFARM: Εδραίωση στις ΗΠΑ και άνοιγμα στην αγορά της Κίνας

Εφαρμόζοντας νέα επιχειρηματικά μοντέλα που εισάγουν καινοτομία στην ανάπτυξη, την παραγωγή και φυσικά στο τελικό φαρμακευτικό προϊόν, η εταιρεία ενισχύει την ανταγωνιστικότητα

Δυναμικά εισέρχεται η ελληνική φαρμακοβιομηχανία RAFARM, στη μεγάλη αλλά και ιδιαίτερη αγορά της Κίνας, έχοντας πρόσφατα λάβει άδεια κυκλοφορίας από τις Εγκριτικές Αρχές της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας (NMPA), για οφθαλμικό κολλύριο που θα είναι διαθέσιμο στην αγορά εντός του 2024. Παράλληλα,  συνεχίζει τη διείσδυση και εδραίωση της στις ΗΠΑ όπου από το 2018 μέχρι και σήμερα κυκλοφορεί έξι φαρμακευτικά προϊόντα, ενώ αναμένεται σύντομα έγκριση κυκλοφορίας για επιπλέον 7. 

Όπως αναφέρει ο Άρης Μητσόπουλος, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της RAFARM: «H εξωστρέφεια και η ανάπτυξη των εξαγωγών είναι βασικός πυλώνας του στρατηγικού σχεδιασμού της RAFARM. Απαιτητικές αγορές, όπως η Κίνα και οι ΗΠΑ αποτελούν πάντα πρόκληση, αλλά και μεγάλη επιχειρηματική ευκαιρία, για αυτό και εντείνουμε τις επενδύσεις στην ανάπτυξη νέων προϊόντων και σε υπερσύγχρονες παραγωγικές μονάδες. Με μεθοδικότητα, αποφασιστικότητα και εκμεταλλευόμενοι την υψηλή τεχνογνωσία της ομάδας μας, διαμορφώνουμε και υλοποιούμε τα επόμενα βήματα προς την επιτυχία».

Εφαρμόζοντας νέα επιχειρηματικά μοντέλα που εισάγουν καινοτομία στην ανάπτυξη, την παραγωγή και φυσικά στο τελικό φαρμακευτικό προϊόν, η εταιρεία ενισχύει την ανταγωνιστικότητα, ενώ παράλληλα συμβάλλει στη βελτίωση της υγείας των ανθρώπων. Η RAFARM επενδύει σε υπερσύγχρονα εργαστήρια έρευνας και ανάπτυξης και σε τελευταίας τεχνολογίας μηχανολογικό και ρομποτικό εξοπλισμό για την παραγωγή και συσκευασία οφθαλμικών και σύνθετων ενέσιμων φαρμακευτικών προϊόντων.

Επιπλέον, στις στρατηγικές προτεραιότητες της RAFARM, της 1ης ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας που έλαβε πιστοποίηση από τον FDA, είναι και η αύξηση της εξαγωγικής της δραστηριότητας στις ΗΠΑ. Η εταιρεία αυξάνει τη διείσδυση στην αγορά των ΗΠΑ με νέες εγκρίσεις οφθαλμικών προϊόντων, με κοινοπραξίες και σημαντικές συνεργασίες.

Η εξαγωγή φαρμάκων στην Κίνα, παρουσιάζει αρκετές προκλήσεις λόγω της διαφορετικής κουλτούρας, των αυστηρών κανονισμών και των απαιτητικών ρυθμίσεων που ισχύουν στη χώρα, σε όλα τα στάδια – από την αδειοδότηση από τις ρυθμιστικές αρχές μέχρι τους τελωνειακούς κανονισμούς –  καθώς και του μεγάλου ανταγωνισμού στον κλάδο του φαρμάκου. Το επιχειρηματικό πλάνο της RAFARM περιλαμβάνει ήδη  δύο έργα στην Κίνα τα οποία είναι σε εξέλιξη, ενώ προσβλέπει και σε περαιτέρω διείσδυση.

Με πολυετή παρουσία και στις 5 ηπείρους, με εξαγωγική δραστηριότητα σε 60 χώρες και περισσότερες από 1.100 εγκεκριμένες άδειες παγκοσμίως, και με τις εξαγωγές να έχουν διπλασιαστεί από το 2019 και να αποτελούν το 42% του καθαρού κύκλου εργασιών το 2023, η εταιρεία ξεκίνησε να γράφει το νέο κεφάλαιο ανάπτυξης, εξελισσόμενη πέρα από το προφανές, και δημιουργώντας θετικό αποτύπωμα στη ζωή των ανθρώπων.

Φωτιά στη Μέση Ανατολή

Νέες φονικές επιθέσεις του Ισραήλ σε Λίβανο και Συρία - Ομοβροντία ρουκετών από τη Χεζμπολάχ

Σε τεντωμένο σχοινί βαδίζει ολόκληρη η Μέση Ανατολή - Ισραήλ και Χεζμπολάχ συνεχίζουν τις εχθροπραξίες, με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου να απορρίπτει πρόταση για εκεχειρία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024