Σάββατο 17 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Τοποθετήσεις αιρετών στην ημερίδα για την Αυτοδιοίκηση

Τοποθετήσεις αιρετών στην ημερίδα για την Αυτοδιοίκηση

Με ομιλητές αιρετούς και στελέχη η ημερίδα τοπικής αυτοδιοίκησης του InSocial σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ.

Αυτοδιοικητικοί από όλη την Ελλάδα συμμετέχουν στην ημερίδα που διοργανώνει το Ινστιτούτο In – Social σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ.

Η Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου Μαρία Ανδρούτσου στην τοποθέτηση της σχολιάζοντας πως ήταν η μοναδική γυναίκα στο πάνελ αλλά και μεταξύ λίγων γυναικών που βρίσκονταν στην αίθουσα, είπε «Πως ως ΠΑΣΟΚ είναι ένα θέμα που πρέπει να αναδείξουμε ψηλά διότι έχει ταυτιστεί όλη η μεταρρύθμιση στα θέματα του φύλλου με την διακυβέρνηση της χώρας από το ΠΑΣΟΚ. Οι γυναίκες στην αυτοδιοίκηση είναι σαν το είδος καρέτα – καρέτα που οδεύει προς την εξαφάνιση».

Ο Σίμος Δανιηλίδης, δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη είπε μεταξύ άλλων: «Στην αυτοδιοίκηση ή την ερωτεύεσαι και αφοσιώνεσαι είτε δεν μπορείς να είσαι παραγωγικός. Κάθε συζήτηση για την ελληνική αυτοδιοίκηση πρέπει να ξεκινάει από την ανάγκη συγκρότησης μιας θεσμικά ισχυρής αυτοδιοίκησης με πολύ αποκέντρωση. Τα τελευταία χρόνια η αυτοδιοίκηση έκανε άλματα πίσω».

Ο νεοεκλεγμένος δήμαρχος Καλλιθέας Κώστας Ασκούνης είπε: «Το 2024 θα είναι μια πάρα πολύ δύσκολη χρονιά για τους δήμους. Θα κληθούν με το καλημέρα οι δήμοι να καταβάλλουν 240 εκατ. Ευρώ για το τέλος ταφής. Τα χρήματα αυτά δεν υπάρχουν στους Δήμους. Θεωρώ ότι οι στόχοι της ανακύκλωσης θα επιτευχθούν με έναν ουσιαστικό και δόκιμο διάλογο με τος πολίτες. Επίσης, στα 170 εκατ. Ευρώ θα είναι το μισθολογικό κόστος. Επίσης σε αυτό πρέπει να προσθέσουμε και το ενεργειακό κόστος».

Ανδρέας Ευθυμίου: «Η συμμετοχή της αυτοδιοίκησης στον κρατικό προϋπολογισμό είναι στο  7%»

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου είπε μεταξύ άλλων: «Η τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ένας κατεξοχήν συμμετοχικός θεσμός. Ο κοινωνικός χαρακτήρας της αυτοδιοίκησης είναι γνωστός σε όλους. Κατά την διάρκεια της οικονομικής και υγειονομικής κρίσης η αυτοδιοίκηση κράτησε όρθια την κοινωνία. Όμως η συμμετοχή της αυτοδιοίκησης στον κρατικό προϋπολογισμό είναι στο πενιχρό 7% όταν σε όλη την Ευρώπη είναι κατά μέσο όρο στο 34%. Χρειαζόμαστε πολίτες που να συμμετέχουν στις αποφάσεις. Οι πολίτες πρέπει να έχουν δικαίωμα να ξέρουν που διατίθενται οι πόροι. Η διαφάνεια είναι πολύ σημαντική. Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν τα δικαιώματα τους και να συμμετέχουν στην αυτοδιοίκηση. Επίσης, πρέπει να επανέλθει ο προληπτικός έλεγχος από τον επίτροπο».

Ο Δήμαρχος Ρεθύμνης και πρόεδρος ΕΔΕΥΑ Γιώργος Μαρινάκης είπε: «Πρέπει επιτέλους να μπούνε τα θέματα της αυτοδιοίκησης στον επίσημο κοινοβουλευτικό διάλογο που σήμερα απουσιάζει. Είναι σοβαρά πολιτικό θέμα τι θα γίνει με τις ΔΕΥΑ. Δίπλα στις ΔΕΥΑ υπάρχει μια τοπική αγορά. Φοβάμαι πως μετά τον θάνατο του εμποράκου θα ζήσουμε και τον θάνατο του μικρού εργολάβου. Φοβάμαι πως πάει να γίνει κάτι τραγικό. Δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μια μια μείζονα ΔΕΥΑ η καθημερινότητα, ο προγραμματισμός, Ως ΠΑΣΟΚ κάναμε μεταρρύθμιση, αλλά τι κάναμε ακριβώς. Μεταφέραμε τεράστιες χωρικές ενότητες της αχαρτογράφητης ενδοχώρας στις ΔΕΥΑ, χωρίς ούτε ένα ευρώ βοήθεια προς αυτές. Από ΔΕΥΑ των πόλεων γίναμε ΔΕΥΑ της ενδοχώρας. Επίσης, ο υπερτουρισμός που ζούμε σε πολλά μέρη, συμπιέζει τους πολίτες μας. Οι κάτοικοι δεν μπορούν να σηκώσουν αυτό το βάρος. Το τέλος διαμονής ανήκει στην αυτοδιοίκηση, για να μπορέσουμε να κρατήσουμε την κοινωνική συνοχή, αλλιώς θα είμαστε ξένοι στην πόλη μας με όλες τις συνέπειες που μπορούν να υπάρχουν».

Sports in

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Φούλαμ 1-0: Τη λύτρωσε ο Ζίρκζι στο 87′!

Ο Ζίρκζι έκανε ντεμπούτο για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και με δικό του γκολ στο 87′ έδωσε τη νίκη με 1-0 κόντρα στη Φούλαμ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 17 Αυγούστου 2024