Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Γράμμα στον Αι Βασίλη: Να βοηθήσεις τη μαμά μου, να μην αγχώνεται, να μην πονάει την καρδιά της

Γράμμα στον Αι Βασίλη: Να βοηθήσεις τη μαμά μου, να μην αγχώνεται, να μην πονάει την καρδιά της

Συγκινούν τα παιδιά με τα γράμματα που στέλνουν στον Αι Βασίλη, αλλά και οι μεγαλύτεροι που δεν το έκαναν «σαν παιδί» και «ίσως γι' αυτό» δεν μεγάλωσαν «πραγματικά».

Φόρεσαν και φέτος τις στολές του βοηθού του Αι Βασίλη στα κυπριακά ταχυδρομεία προκειμένου να διεκπεραιώσουν την αλληλογραφία των παιδιών μαζί του, στολίζοντας με αισιοδοξία τα όνειρα και τις ελπίδες τους (φωτογραφία, επάνω, από το Reuters/Peter Nicholls).

«Και φέτος τα κυπριακά ταχυδρομεία είναι βοηθοί του άγιου Βασίλη και μέσω της ιστοσελίδας τους και της πλατφόρμας post2santa συνεχίζουν την παράδοση και παραλαβή των επιστολών», δηλώνει η ταχυδρομική επιθεωρήτρια, Μαρία Ηρακλέους.

«Ζητάνε από τα πιο μικρά παιχνίδια μέχρι τα πιο ακριβά»

Οπως λέει «ποικίλουν οι επιστολές, τα μικρά παιδάκια ζητάνε από τα πιο μικρά παιχνίδια μέχρι τα πιο ακριβά. Ηλεκτρονικά, κινητά τηλέφωνα, Playmobil και διάφορα άλλα.

»Μέχρι σήμερα έχουμε φτάσεις στις 11000 γράμματα και μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου θα ξεπεράσουμε φαντάζομαι τις 20000 χιλιάδες. Υπάρχουν πολλές επιστολές που δεν έχουν διεύθυνση, αυτά τα παιδάκια δεν θα πάρουν απάντηση. Οσοι έχουν γράψει τη διεύθυνσή τους θα πάρουν».

Διαβάζοντας ένα παιδικό γράμμα που έχει σταλεί στον Αγιο Βασίλη, αναφέρει: « Αγιε Βασίλη, θέλω να μου κάνεις μια χάρη για τη μαμά μου. Θέλω να τη βοηθήσεις να μην αγχώνεται, να μην πονάει την καρδιά της.

»Επίσης, θέλω να σου πω κάτι, ξέρω ότι ήμουν λίγο άτακτη αλλά σου το υπόσχομαι ότι θα συμμορφωθώ. Να σου πω τι θέλω! Θέλω ένα τετράδιο με νότες για ηλεκτρική κιθάρα και τον ηλεκτρονικό κουμπαρά».

Εκείνο το φοβισμένο παιδάκι

Ενα άλλο γράμμα, αναφέρει: « Αγαπημένε μου Αγιε Βασίλη, ήρθε και πάλι αυτή η τελευταία μέρα του χρόνου που σου στέλνω και εγώ με τη σειρά μου το δικό μου γράμμα. Δεν το έκανα σαν παιδί και ίσως γι’ αυτό δεν μεγάλωσα πραγματικά.

Ισως γι’ αυτό εκείνο το φοβισμένο μοναχικό παιδάκι εξακολουθεί να μ’ ακολουθεί και πρέπει να τη βοηθήσω κάποια στιγμή να μεγαλώσει.

Θέλω να σ’ ευχαριστήσω για όλα τα καλά που μου πρόσφερες την τελευταία χρονιά, που με προστάτευσες εμένα και την οικογένειά μου.

Ησουν δίπλα μου και με βοήθησες ν’ αντέξω για όλους αυτούς τους καλούς ανθρώπους που έστειλες στον δρόμο μου.

Για τη φετινή χρονιά το μόνο που θέλω να ζητήσω είναι υγεία για τα παιδιά μου, την οικογένειά μου αλλά και για μένα. Υγεία ψυχική και σωματική. Ολα τ’ άλλα που θέλω, με τη δική σου βοήθεια, πάντα θα πραγματοποιηθούν.

Φώτισε τον δρόμο μου με αγάπη και ηρεμία για ν’ αγαπήσω επιτέλους εκείνο το ξεχασμένο, παραμελημένο παιδάκι, να του δώσω προτεραιότητα».

Πηγή: sigmalive.com

Sports in

«Τρομάζει» η Team USA, διέλυσε τους Σέρβους σε φιλικό (79-105)

Παίζοντας όσο χρειάστηκε, η Εθνική ομάδα των ΗΠΑ επιβλήθηκε εύκολα της Σερβίας με 105-79 σε φιλική αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024