Ηράκλειο: Κατέρριψαν ξανά το ρεκόρ Γκίνες με 51 διαδοχικές δίδυμες κάμψεις
Ο Γιώργος Κοτσιμπός και ο Απόστολος Δέρβας ξεπέρασαν το δικό τους προηγούμενο ρεκόρ των 43 κάμψεων
Δύο 46χρονοι στο Ηράκλειο Κρήτης, ο Γιώργος Κοτσιμπός από τη Φωκίδα και ο Απόστολος Δέρβας από την Καισαριανή, κατέρριψαν το ρεκόρ Γκίνες για «τις περισσότερες διαδοχικές δίδυμες (tandem) κάμψεις».
Έφτασαν στον εκπληκτικό αριθμό των 51 επαναλήψεων, ξεπερνώντας το δικό τους προηγούμενο ρεκόρ των 43. Το ρεκόρ σημειώθηκε την 1η Σεπτεμβρίου 2023 και ανακοινώθηκε επίσημα από τον Οργανισμό Guinness στις 5 Δεκεμβρίου 2023.
«Είχαμε πίστη στις ικανότητές μας και ξέραμε ότι μπορούσαμε να ξεπεράσουμε το ορόσημο των 50 επαναλήψεων» λέει ο Γιώργος Κοτσιμπός
Σύμφωνα με πληροφορίες της cretalive.gr, οι δύο 46χρονοι προπονήθηκαν μεθοδικά για μήνες, προσπαθώντας να ξεπεράσουν τους εαυτούς τους.
Η προσπάθεια και η επιμονή τους απέδωσαν καρπούς χαράσσοντας τα ονόματά τους στο βιβλίο Γκίνες.
«Πρόκειται για ένα εξαιρετικά δύσκολο επίτευγμα που οφείλεται στη σκληρή δουλειά και την ακλόνητη αποφασιστικότητα», δήλωσε ο Γιώργος Κοτσιμπός. «Είχαμε πίστη στις ικανότητές μας και ξέραμε ότι μπορούσαμε να ξεπεράσουμε το ορόσημο των 50 επαναλήψεων».
Τρίτο ρεκόρ Γκίνες για τον Κοτσιμπό
Αυτό σηματοδοτεί το τρίτο παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες για τον Γιώργο Κοτσιμπό, ο οποίος τον Δεκέμβριο του 2020 είχε καταρρίψει το ρεκόρ για τις «περισσότερες κάμψεις με απελευθέρωση χεριών (hand release) σε ένα λεπτό».
Οι δύο αθλητές δεν το έβαλαν κάτω, παρά τους τραυματισμούς που έπρεπε να ξεπεράσουν τα τελευταία χρόνια
Οι δύο 46χρονοι κατέρριψαν για πρώτη φορά το ρεκόρ για τις περισσότερες διαδοχικές δίδυμες κάμψεις τον Δεκέμβριο του 2022. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις πριν από έναν χρόνο το ρεκόρ ήταν 39 επαναλήψεις.
Ο Γιώργος Κοτσιμπός έχει ξεπεράσει σημαντικούς τραυματισμούς τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένου ενός τραυματισμού στο χέρι, που απαιτούσε δύο χειρουργικές επεμβάσεις και μια αρθροσκόπηση στο δεξί του ώμο, αναφέρει το cretalive.gr.
Ο Απόστολος Δέρβας επίσης χρειάστηκε να ξεπεράσει έναν τραυματισμό στο δεξί του χέρι στις αρχές του 2023 χάνοντας σημαντικό χρόνο προπόνησης. Να σημειωθεί ότι ταυτόχρονα προετοιμαζόταν ξεχωριστά για τον Μαραθώνιο της Αθήνας, καθώς είναι δρομέας μεγάλων αποστάσεων.
Οι δύο αθλητές επεδίωξαν και πέτυχαν αυτό το παγκόσμιο ρεκόρ για να εμφυσήσουν στα παιδιά τους τη σημασία της σκληρής δουλειάς και της αποφασιστικότητας, ότι όλα είναι εφικτά με αφοσίωση και στοχευμένη προσπάθεια.
Τι είναι οι κάμψεις tandem
Αυτές οι κάμψεις εκτελούνται από δύο άτομα μαζί. Σε αυτή τη συνεργατική άσκηση, κάθε άτομο κοιτάζει προς διαφορετική κατεύθυνση, με τον έναν από τους αθλητές να βρίσκεται μπρούμυτα πάνω στον άλλον.
Τα δύο άτομα συγχρονίζουν τις κινήσεις τους, κατεβάζοντας ταυτόχρονα το σώμα τους προς το έδαφος και στη συνέχεια σπρώχνοντας ξανά προς τα πάνω στην αρχική θέση.
Σε αντίθεση με τις παραδοσιακές κάμψεις, οι δίδυμες κάμψεις δίνουν έμφαση όχι μόνο στην ατομική δύναμη και αντοχή, αλλά και στην ικανότητα να διατηρείται ένας ενιαίος ρυθμός και ευθυγράμμιση καθ’ όλη τη διάρκεια της άσκησης.
Οι δίδυμες κάμψεις συχνά απαιτούν υψηλό επίπεδο επικοινωνίας, εμπιστοσύνης και σωματικό συντονισμό μεταξύ των συμμετεχόντων.
- Συρία: Στη Δαμασκό ο Φιντάν – Θερμή χειραψία και χαμόγελα με Τζουλάνι
- Ρόμα – Πάρμα 5-0: Έκανε πάρτι ο Ντιμπάλα
- LIVE: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μπόρνμουθ
- Η αποστολή του Άρη για το παιχνίδι με τον Αστέρα
- Πώς η κλιματική αλλαγή απειλεί τους εργαζόμενους – Απαιτούνται λύσεις
- Βασίλης Καρράς: Τι αποκαλύπτει ο βιογράφος του τραγουδιστή έναν χρόνο από τον θάνατο του