Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ο ιπτάμενος Μίλτος στην κορυφή!

Ο ιπτάμενος Μίλτος στην κορυφή!

Στα καλά Vibes του 2023: Δεν υπάρχουν λόγια για αυτόν τον άλτη που κάνει τους απανταχού Έλληνες να γεμίζουν θετικά vibes.

Ποιος θα το φανταζόταν ότι το 15χρονο αγόρι που έκανε παρκούρ στα Γρεβενά μέσα σε πολύ λίγα χρόνια θα βρισκόταν στην κορυφή του κόσμου.

Ξεκινώντας από το τέλος ας θυμηθούμε τη μέρα που έγινε για άλλη μία φορά Χρυσός Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο άλμα εις μήκος.

Το καλοκαίρι που μας πέρασε, ο Μίλτος Τεντόγλου, από τη Βουδαπέστη, είπε να βάλει ακόμα ένα χρυσό στη συλλογή του, που μετράει πλέον δέκα στους μεγαλύτερους αθλητικούς αγώνες του πλανήτη. Κάνοντας ένα φλας μπακ στον Αύγουστο, θα θυμηθούμε τη μέρα του τελικού, όπου στην πρώτη του κιόλας προσπάθεια έκανε την καλύτερή του φετινή επίδοση στα 8.50μ. Ήμασταν σχεδόν σίγουροι, ότι ο αγώνας ήταν δικός του. Η συνέχεια όμως ήταν γεμάτη αγωνία με τον Τζαμαϊκανό Πίνοκ να προσγειώνεται και αυτός στα 8.50μ., με καλύτερη δεύτερη προσπάθεια (8.40μ.), που σήμαινε πρώτος στη λίστα. Με δεύτερο άκυρο άλμα και με ένα τρίτο μόλις 1 εκατοστό πίσω από τη δεύτερη καλύτερη προσπάθεια του συναθλητή του στα 8.39μ., σχεδόν τραβούσαμε τα μαλλιά μας και λέω σχεδόν γιατί με τον Τεντόγλου τίποτα δεν έχει τελειώσει μέχρι πράγματι να τελειώσει. Και πάμε στο τελευταίο άλμα. Πρέπει οι περισσότεροι εξ ημών που το είδαμε «ζωντανά» από τους τηλεοπτικούς μας δέκτες να μην αναπνέαμε μέχρι τη στιγμή που φάνηκε ότι ήταν μεγάλο το άλμα. ΚΑΙ ΝΑΙ. Ο απίθανος Μίλτος προσγειώθηκε στα 8,52μ και μας έκανε όλους να χοροπηδάμε… Άλλο ένα χρυσό μετάλλιο για τον μεγάλο άλτη της εθνικής μας ομάδας στίβου ήταν γεγονός.

Η ιστορία αυτού του παιδιού θα είχε ενδιαφέρον να τη δούμε κάποια στιγμή και σε ταινία. Είναι το γεγονός ότι δεν ήταν από μικρός αθλητής που έκανε μία σταθερή πορεία προς τις μεγάλες διοργανώσεις; Είναι το γεγονός ότι όλα ξεκίνησαν όταν το έμπειρο μάτι του πρώτου προπονητή του Βαγγέλη Παπανίκου, αξιολόγησε σωστά τη μεγάλη φυσική αλτικότητα ενός παιδιού που έκανε παρκούρ στο γήπεδο της πόλης; Είναι η ιδιαίτερη αυτή περσόνα του Μίλτου, ενός σταρ με στοιχεία αντιστάρ; Σε κάθε περίπτωση ένας σεναριογράφος θα είχε μπόλικο υλικό και ένας σκηνοθέτης πολλά εντυπωσιακά πλάνα.

Ο μικρασιατικής καταγωγής ιπτάμενος Μίλτος γεννήθηκε τον Μάρτη του 1998 στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στα Γρεβενά. Εκεί, βρέθηκε ως έφηβος να μην παίζει ποδόσφαιρο ή μπάσκετ ως είθισται αλλά να κάνει παρκούρ. Στα δεκαπέντε του χρόνια η ζωή του άλλαξε για πάντα. Ο στίβος έγινε η νέα του αγάπη που τον έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, παρέα με τον διακεκριμένο προπονητή αλμάτων, Γιώργο Πομάσκι.

Ας θυμηθούμε κάποιες μεγάλες του στιγμές:

Πρωταθλητής Ευρώπης ανοικτού στίβου το 2018 (Βερολίνο)

Πρωταθλητής κλειστού στίβου το 2019 στη (Γλασκώβη)

Χρυσός Ολυμπιονίκης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020 (εκεί, ακούσαμε και τη φοβερή ατάκα όταν πήρε την ελληνική σημαία, πήγε στο σημείο όπου καθόταν η ελληνική αποστολή, τους έκλεισε το μάτι και τους είπε με ύφος «αλητεία;»)

Πρωταθλητής Ευρώπης στον κλειστό στίβο το 2021 (Τόρουν)

Παγκόσμιος πρωταθλητής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου το 2022 (Βελιγράδι)

Πρωταθλητής Ευρώπης στον κλειστό στίβο το 2023 (Κωνσταντινούπολη)

Χρυσός παγκόσμιος πρωταθλητής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου το 2023 (Βουδαπέστη)

Ο Μίλτος Τεντόγλου βρίσκεται ήδη στο Πάνθεον των μεγάλων αθλητών του κόσμου και είναι ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες αθλητές στην ιστορία μας. Αν κάποιοι μπορούν να μας γεμίζουν με θετική ενέργεια, τότε σίγουρα τα vibes έρχονται από τον αθλητισμό και για αυτό τους ευχαριστούμε. Επόμενη στάση Παρίσι.

Sports in

Το συγκινητικό μήνυμα του Βαγγέλη Μαρινάκη στον Κώστα Φορτούνη: «Πάντα μια θέση στο λιμάνι της καρδιάς μας»

Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης αποχαιρέτησε τον Κώστα Φορτούνη με συγκινητικό τρόπο μέσα από τον επίσημο λογαριασμό των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024