Αναπαλαίωση του υδατόπυργου Κηφισιάς
Αποκαταστάθηκε η διάβρωση στο τοπόσημο της περιοχής.
- «Στην Τριχωνίδα τέτοιοι σεισμοί έχουν συνέχεια - Χρειάζεται επιτήρηση» - Λέκκας για δόνηση στο Αγρίνιο
- Οι πρώτες συναντήσεις της συζύγου του αστυνομικού της Βουλής με τις τρεις κόρες της - Τι της είπαν
- Αρκάς: Η καλημέρα της Κυριακής έχει γεύση από κουραμπιέδες
- Αμερικανικό μαχητικό καταρρίφθηκε κατά λάθος από αμερικανικό καταδρομικό
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες επιτόπιας αναπαλαίωσης – συντήρησης του Υδατόπυργου Κηφισιάς που βρίσκεται μπροστά από το Άλσος Κηφισιάς. Ο Υδατόπυργος, κατασκευάστηκε το 1910 και αποτελεί μέρος της ιστορίας του Δήμου μας.
Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος συγχαίρει τον Πρόεδρο Γιώργο Παπαδόπουλο και τα μέλη του ΔΣ του ΝΠΔΔ «Ανθοκομική Έκθεση Δήμου Κηφισιάς» για το έργο και την εξεύρεση εξειδικευμένης εταιρείας η οποία προχώρησε στην επιτόπια αναπαλαίωση του Υδατόπυργου Κηφισιάς.
Ο Πρόεδρος της Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς Γιώργος Παπαδόπουλος ενημερώνει για το έργο: «Η διάβρωσή του σε επικίνδυνο βαθμό με την πάροδο των ετών καθιστούσε επιτακτική την συντήρησή του για λόγους ασφαλείας. Η αρχική τεχνική υπόδειξη να αντικατασταθεί με πανομοιότυπου τύπου κατασκευή κατά το έτος 2020, προκάλεσε εύλογες αντιδράσεις με συνέπεια την αναζήτηση λύσης επιτόπιας συντήρησης.
Με νέο μανδύα
Μετά από επίπονες προσπάθειες υλοποιήθηκε το εξειδικευμένο έργο της ασφαλούς παραμονής του στον χώρο της κατασκευής του. Η σημερινή του μορφή είναι ενισχυμένη με νέο μεταλλικό μανδύα πάχους 10 χιλιοστών, με σκυροδέτηση της βάσης του, με ειδική αντισκωριακή προστασία των οπλισμών του καθώς και με επιπρόσθετη προστασία του εσωτερικού του μέρους με φραγή των διαβρώσεων και διείσδυσης υγρασίας. Αναμένεται και η τοποθέτηση ειδικού διακοσμητικού φωτισμού ανάδειξης του μνημείου την νύχτα».
Ο Υδατόπυργος Κηφισιάς παρουσιάζει μορφολογικά στοιχεία όπως σιδηρά κιονόκρανα, βάνα εξόδου του νερού με σωλήνωση απορροής, διάτρητη ταινιωτή βάση με επιγραφή, χαρακτηριστικά που τον εντάσσουν στη νεότερη βιομηχανική ιστορία της χώρας. Χρησίμευε για το πότισμα δένδρων και φυτών του Άλσους αλλά και των άλογων δημόσιας χρήση αμαξών που εξυπηρετούσαν τους επιβάτες του τραίνου προς το Κεφαλάρι.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις