Με ενωτική διάθεση και αποφασιστικότητα προσέρχεται η Ένωση Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης – Άρδευσης στον διάλογο για τις μεταρρυθμίσεις που προωθούνται από την κυβέρνηση αναφορικά με τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – άρδευσης.

Σε συνεδρίαση της Ένωσης των δημοτικών επιχειρήσεων ύδρευσης – αποχέτευσης που είναι σε εξέλιξη σήμερα 14 Δεκεμβρίου, ο Δήμαρχος Ρεθύμνης και Πρόεδρος της ΕΔΕΥΑ παρουσιάστηκε ενωτικός τονίζοντας πως ΚΕΔΕ και ΕΔΕΥΑ πρέπει συντεταγμένα να διεκδικήσουν αυτό που κρίνουν καλύτερο για το μέλλον των ΔΕΥΑ.

Ο Γιώργος Μαρινάκης είπε μεταξύ άλλων: «Η 28η Οκτωβρίου ήταν η μέρα που κλήθηκα στο υπουργείο ενέργειας και περιβάλλοντος για να ενημερωθώ προσωπικά. Αν συγκρίνω το κλίμα της συνάντησης τότε με την χθεσινή (13 Δεκεμβρίου) στην ΚΕΔΕ ήταν μέρα με την νύχτα. Από κάτι σχεδόν προαποφασισμένο, περάσαμε σε μια άλλη κατάσταση όπου πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε για τις ΔΕΥΑ ως το τέλος του 2024.

Συνεδρίαση ΚΕΔΕ

Χθες στην ΚΕΔΕ έγινε μια πολύ καλή συζήτηση. Το θέμα των ΔΕΥΑ δεν είναι κομματικό θέμα. Οι Δημοτικές επιχειρήσεις ιδρύθηκαν επί ημερών ΝΔ με πρωτοβουλία του Γιώργου Σουφλιά και στελεχώθηκαν από ικανούς ανθρώπους. Αυτή την στιγμή η υποστελέχωση όμως των ΔΕΥΑ αγγίζει το 50%. Αυτό που κερδίσαμε είναι πως πλέον θα γίνει διάλογος. Είναι καλές οι τεχνοκρατικές προσεγγίσεις. Αλλά άλλο είναι η γνώση του πεδίου. Συζήτηση θα κάνουμε και προτάσεις θα κάνουμε».

Ο Γιώργος Μαρινάκης με εμφανή συγκίνηση απευθυνόμενος στους εργαζόμενους των ΔΕΥΑ είπε: «Σας παρακαλώ μην κατεβάσετε τα μολύβια. Μην αισθάνεστε πως ζείτε σε κατάσταση κατάθλιψης. Εμείς πρέπει να αποδείξουμε ότι ο δημόσιος χαρακτήρας είναι δικό μας επίτευγμα. Εμείς θα αποδείξουμε πως είμαστε καλύτεροι. Στην ουσία κάνουμε δικαστήριο προθέσεων. Αν είχα κείμενο των προτεινόμενων ρυθμίσεων θα απαντούσα επί του κειμένου. Και η ΚΕΔΕ και η ΔΕΥΑ συντεταγμένοι θα πρέπει να αποδείξουμε την θεσμικότητα μας. Ότι θέλουμε να λύνουμε θέματα».

Ο Γιώργος Μαρινάκης κλείνοντας αναφέρθηκε στο Τέλος Διαμονής: «Αυτό το τέλος διαμονής γιατί το παίρνει το κράτος και όχι οι Δήμοι για να βοηθήσουν τις ΔΕΥΑ τους; Να νιώσει και ο πολίτης μέσα από τα ανταποδοτικά οφέλη που θα έχει την δυνατότητα να παρέχει ο Δήμος, ότι ο υπερτουρισμός δεν είναι ο εχθρός τους κατοίκους. Χαίρομαι που μπήκαμε στο δημόσιο διάλογο. Να θεραπεύσουμε ότι πρόβλημα υπάρχει. Οι ακρωτηριασμοί είναι το έσχατο μέσο. Η Πολιτεία μέσα από το διάλογο θα καταλάβει πόσο θεσμικοί είμαστε».