Εκ νέου «όχι» του Όρμπαν στην έναρξη των διαδικασιών ένταξης της Ουκρανίας στην ΕΕ
Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας ανέφερε ότι δεν σχετίζεται κανένα ουγγρικό θέμα με αυτό της Ουκρανίας
- «Στην Τριχωνίδα τέτοιοι σεισμοί έχουν συνέχεια - Χρειάζεται επιτήρηση» - Λέκκας για δόνηση στο Αγρίνιο
- Αρκάς: Η καλημέρα της Κυριακής έχει γεύση από κουραμπιέδες
- Αμερικανικό μαχητικό καταρρίφθηκε κατά λάθος από αμερικανικό καταδρομικό
- Μέχρι πότε η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας – Δεν θα δοθεί παράταση, τι ισχύει για τα πρόστιμα
Όχι στη διαπραγμάτευση για το ζήτημα της έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων για την Ουκρανία λέει ακόμη μία φορά ο Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν στις δηλώσεις του κατά την άφιξή του στην Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, ενώ επισήμανε ότι δεν σχετίζεται κανένα ουγγρικό θέμα με αυτό της Ουκρανίας.
«Η διεύρυνση δεν είναι θεωρητικό ζήτημα», ανέφερε ο κ. Ορμπάν, αλλά υπάρχουν προϋποθέσεις. Όσον αφορά στην χρηματοδότηση της Ουκρανίας, σημείωσε, βραχυπρόθεσμα καλύπτεται από τον προϋπολογισμό, αλλά μακροπρόθεμα πρέπει να είναι έξω από αυτόν. Τέλος, σε σχέση με την Γεωργία ο Ούγγρος Πρωθυπουργός ανέφερε: «Η Γεωργία είναι εντάξει. Όλοι σας αγαπούν».
Τι ανέφερε ο Ζελένσκι για την ένταξη στην ΕΕ
Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι παραδέχθηκε ότι η ευρωπαϊκή σύνοδος κορυφής αυτήν την εβδομάδα στις Βρυξέλλες δεν θα είναι εύκολη, αλλά τόνισε ότι το Κίεβο έχει εκπληρώσει όλες τις απαιτήσεις.
Από την Νορβηγία όπου βρίσκεται για να συναντήσει τους ηγέτες των βορειοευρωπαϊκών χωρών και να συζητήσει μαζί τους την συνέχιση της στρατιωτικής και οικονομικής βοήθειας προς την Ουκρανία, ο πρόεδρος Ζελένσκι επανέλαβε ότι η ενίσχυση της αεροπορικής άμυνας της χώρας του αποτελεί προτεραιότητα.
H έκθεση της Κομισιόν για τις υποχρεώσεις της Ουκρανίας
Σε ότι αφορά την αξιολόγηση της επίτευξης των συστάσεων της Κομισιόν από την Ουκρανία, η έκθεση, σύμφωνα με τον σύμφωνα με τον EUobserver, ανέφερε ότι από τις επτά συστάσεις που έχουν ζητηθεί να εφαρμοστούν, έχουν γίνει μόνο τέσσερις από τις επτά.
Σε αυτές περιλαμβάνονται η νομοθετική μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος, ο διορισμός αξιωματούχων κατά της διαφθοράς και η ευθυγράμμιση της βιομηχανίας μέσων ενημέρωσης της Ουκρανίας με τα πρότυπα της ΕΕ.
Ακόμη, η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υποστηρίζει ότι μπορούν να γίνουν περισσότερα για την καταπολέμηση της διαφθοράς στη χώρα, και αυτό αποτελεί επίσης ανησυχία για την Ουγγαρία.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις