Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Κάνε level up στο γιορτινό τραπέζι με πρωτότυπες ιδέες διακόσμησης που θα ενθουσιάσουν τους καλεσμένους σου!

Κάνε level up στο γιορτινό τραπέζι με πρωτότυπες ιδέες διακόσμησης που θα ενθουσιάσουν τους καλεσμένους σου!

Έμπειρα tips, γιορτινές προτάσεις και hygge προσθήκες από τα JYSK, σου υπόσχονται μία άκρως εντυπωσιακή art de la table σύνθεση με «πινελιές» πολυτέλειας!

Το φαγητό «πρωταγωνιστεί» στα χριστουγεννιάτικα τραπεζώματα, όμως, για να πραγματοποιήσεις ένα σπιτικό ρεβεγιόν το οποίο θα κάνει τη διαφορά, χρειάζεται να δώσεις μεγαλύτερη προσοχή στις λεπτομέρειες. Ναι, καλά τα pre-dinner drinks, τα λαχταριστά φαγητά και γλυκά, αλλά για να απολαύσουν οι καλεσμένοι σου μία αξέχαστη, γιορτινή εμπειρία, η art de la table σύνθεση που θα επιλέξεις για το γεύμα σας, πρέπει να είναι ευρηματική.

Από την άλλη πλευρά, βέβαια, αν δεν γνωρίζεις πολλά από διακόσμηση και δεν έχεις ιδέα από πού ακριβώς να ξεκινήσεις, να ξέρεις πως με ένα ξεφύλλισμα στον ηλεκτρονικό χριστουγεννιάτικο κατάλογο της JYSK ή με μία επίσκεψη σε ένα φυσικό κατάστημα, θα αντλήσεις έμπνευση, θα ξεσηκώσεις πρωτότυπες ιδέες και θα ανακαλύψεις τις deco «πινελιές» που θα κάνουν level up στο γιορτινό τραπέζι σου.

Και αν θέλεις ένα άψογο, προσεγμένο art de la table αποτέλεσμα το οποίο θα συνοδεύει με στυλ και λάμψη τα εδέσματα που ετοίμασες για όσους αγαπάς, παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει μερικά tips που θα σε βοηθήσουν να στρώσεις το πιο γιορτινό και instragramικό τραπέζι του 2023!

Tip #1 Παίξε με μία παλέτα αποχρώσεων που ανοίγει την όρεξη

Το χρυσό και το κόκκινο είναι τα χρώματα που χαρακτηρίζουν την παρούσα περίοδο, ωστόσο, μην περιοριστείς μόνο σε αυτά όταν θα στρώνεις το γιορτινό τραπέζι. Προτίμησε πιο γήινες αποχρώσεις, όπως το καφέ και το πράσινο, καθώς είναι αυτές που ανοίγουν την όρεξη και ικανοποιούν το μάτι, χωρίς να γίνονται φορτικές. Αν δεν σε εμπνέουν τα συγκεκριμένα χρώματα, μπορείς πάντα να εστιάσεις σε μία συγκεκριμένη χρωματική παλέτα, συνδυάζοντας έξυπνα διαφορετικές αποχρώσεις του ίδιου χρώματος και δημιουργώντας ένα ασφαλές αλλά ομοιογενές αποτέλεσμα.

Tip #2 Εμπλούτισε τη σύνθεση με προσιτές προσθήκες πολυτέλειας

Ένα πλούσιο, γιορτινό τραπέζι δεν είναι αυτό για το οποίο ξόδεψες έναν μισθό στο σούπερ μάρκετ και το delicatessen. Ένα πλούσιο τραπέζι είναι αυτό που αποπνέει πολυτέλεια, ακόμη και όταν περιλαμβάνει τις πιο απλές, γνώριμες γεύσεις. Και για να γίνει λίγο πιο luxury η γαστρονομική εμπειρία που θα προσφέρεις στους καλεσμένους σου, επένδυσε σε προσθήκες προσιτής πολυτέλειας, όπως οι λευκές πετσέτες φαγητού, τα περίτεχνα κηροπήγια με τα κεριά και το χριστουγεννιάτικο ράνερ που μπαίνει στη μέση του τραπεζιού, δίνοντας μία extra αίσθηση elegance.

Tip #3 Πες «ναι» στο hygge για να νιώθουν όλοι σαν στο σπίτι τους

Για να είσαι σίγουρος πως οι καλεσμένοι σου θα απολαύσουν το γεύμα τους, χρειάζεται να δημιουργήσεις ένα hygge περιβάλλον, το οποίο θα τους κάνει να νιώθουν σαν στο σπίτι τους. Ακριβώς για αυτό, πραγματοποίησε μία επίσκεψη σε κάποιο φυσικό κατάστημα της JYSK και επένδυσε σε μικρές, διακριτικές πηγές φωτισμού, όπως ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο από λαμπάκια, ένα φανάρι με κεριά ή μία σειρά από LED χριστουγεννιάτικα λαμπάκια, χρηστικά διακοσμητικά που θα αναδείξουν τον μπουφέ, το τραπέζι ή το μπαρ, αποπνέοντας μία οικεία, φιλόξενη ατμόσφαιρα στον χώρο.

Tip #4 Φέρε τη φύση στα πιάτα με γκι, ρόδι, κλαδιά και κουκουνάρια

Αν αυτή είναι η πρώτη σου προσπάθεια για μία art de la table σύνθεση, προτίμησε να παίξεις με φυσικά υλικά, όπως το πεύκο, το ρόδι, το αλεξανδρινό και τα κουκουνάρια. Τοποθέτησε ένα κρυστάλλινο βάζο με ψηλά κλαδιά από γκι στο κέντρο, στόλισε κάθε πιάτο με ένα πουγκί από ποτ πουρί αποξηραμένων λουλουδιών και άσε τη φύση να δώσει ζωή, χρώμα και αυθεντικό χριστουγεννιάτικο άρωμα σε μία από τις πιο απολαυστικές περιστάσεις των γιορτών, δηλαδή στο γεύμα το οποίο σε βρίσκει γύρω από το ίδιο τραπέζι, με τα πιο αγαπημένα σου πρόσωπα.

Τι περιμένεις, λοιπόν; Ξεκίνα σήμερα τις προετοιμασίες για το γιορτινό τραπέζι, ώστε να είναι όλα έτοιμα για τη μεγάλη ημέρα και να μην τρέχεις τελευταία στιγμή. Αποφάσισε ποιες σπεσιαλιτέ σου θα συμπεριλάβεις στο εορταστικό μενού, γέμισε την κάβα και το ψυγείο σου με καλούδια, πήγαινε μία βόλτα σε ένα κατάστημα της JYSK για τον στολισμό και ετοιμάσου να ζήσεις μία σπιτική, γιορτινή εμπειρία με τους αγαπημένους σου, την οποία θα αναπολείς με νοσταλγία στο μέλλον!

Sports in

«Τρομάζει» η Team USA, διέλυσε τους Σέρβους σε φιλικό (79-105)

Παίζοντας όσο χρειάστηκε, η Εθνική ομάδα των ΗΠΑ επιβλήθηκε εύκολα της Σερβίας με 105-79 σε φιλική αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024