Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Τουρκία: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Ανκαραγκιουτσού που γρονθοκόπησε διαιτητή - Ο αποκλεισμός και το πρόστιμο

Τουρκία: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Ανκαραγκιουτσού που γρονθοκόπησε διαιτητή – Ο αποκλεισμός και το πρόστιμο

Η ομάδα τιμωρήθηκε με αποκλεισμό για πέντε αγωνιστικές και πρόστιμο 60.000 ευρώ

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στον κόσμο του ποδοσφαίρου της Τουρκίας μετά τον σάλο που προκλήθηκε από την επίθεση του Φαρούκ Κότζα σε διαιτητή στη λήξη του αγώνα μεταξύ των ομάδων Ανκαραγκιουτσού και Ρίζεσπορ.

Υπενθυμίζεται πως ο Κότζα, πρώην πλέον πρόεδρος της Ανκαραγκιουτσού, γρονθοκόπησε τον διαιτητή Χαλίλ Ουμούτ Μελέρ, ο οποίος μάλιστα αφού έπεσε στο έδαφος, δέχτηκε κλωτσιές σε όλο του το σώμα και από άλλα άτομα.

Ο Κότζα αφού συνελήφθη και παραμένει προφυλακισμένος, δήλωσε στις Αρχές πως πρόθεσή του ήταν να του επιτεθεί λεκτικά και «να τον φτύσει στο πρόσωπο».

«Το επεισόδιο αυτό εξελίχθηκε λόγω των λανθασμένων αποφάσεων και της προκλητικής συμπεριφοράς του διαιτητή. Στόχος μου ήταν να αντιδράσω λεκτικά και να τον φτύσω στο πρόσωπο», δήλωσε ο Κότζα στο δικαστήριο, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Demiroren.

«Τίποτα δεν νομιμοποιεί και δεν εξηγεί τη βιαιοπραγία μου»

Σημειώνεται ότι λίγες ώρες μετά τη σύλληψή του ο Κότζα υπέβαλε την παραίτησή του και ζήτησε συγγνώμη τόσο από τον Μελέρ όσο και από την ομάδα και τους οπαδούς της.

«Ζητώ συγγνώμη από τον κ. Μελέρ και την οικογένειά του, από τους Τούρκους διαιτητές, από το αθλητικό κοινό και το έθνος μας για τη στάση μου απέναντι στον διαιτητή Χαλίλ Ουμούτ Μελέρ. Το πώς και γιατί έφτασε το θέμα σε αυτό το σημείο, είναι ανεξάρτητο από το περιστατικό. Ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλη αδικία ή λάθος είναι, τίποτα δεν νομιμοποιεί ούτε παρέχει εξήγηση για τη βιαιοπραγία μου, την οποία σίγουρα δεν επιθυμούσα. Τα αθλητικά γήπεδα πρέπει να είναι ο χώρος διεξαγωγής υγιούς ανταγωνισμού. Οποιαδήποτε στάση σκιάζει το fair play, συμπεριλαμβανομένου του δικού μου, δεν πρέπει να είναι ανεκτή σε γήπεδα ή στάδια», έγραψε στην απολογητική του ανακοίνωση ο Κότζα.

Παραιτούμαι από την προεδρία για να αποτρέψω οποιαδήποτε περαιτέρω βλάβη στον σύλλογο

Η στιγμή της επίθεσης

Όπως πρόσθεσε: «Νιώθω μεγάλη αμηχανία που προκάλεσα τη δημιουργία ενός ακριβώς αντίθετου περιβάλλοντος. Παραιτούμαι από την προεδρία του MKE Ανκαραγκιουτσού από τώρα για να αποτρέψω οποιαδήποτε περαιτέρω βλάβη στον σύλλογο, τους οπαδούς, την κοινότητα στην οποία βρίσκομαι και την οικογένειά μου. Ελπίζω αυτό το περιστατικό, που θεωρώ απαράδεκτο, αποτελεί λόγο για να εξαγνιστεί η αθλητική μας ζωή, ειδικά η ποδοσφαιρική μας κοινότητα, από λάθη, ελλείψεις και την κουλτούρα της βίας. Ταυτόχρονα, ελπίζω ότι τα δομικά προβλήματα του τουρκικού ποδοσφαίρου θα συζητηθούν πιο ρεαλιστικά λόγω αυτού του σοβαρού περιστατικού που προκάλεσα».

«Με λυπεί βαθιά…»

Ζητώντας και πάλι συγγνώμη από όλους, ειδικά τους οπαδούς της Ανκαραγκιουτσού, ο Κότζα σημείωσε καταληκτικά: «Θα ήθελα να γίνει γνωστό ότι με λυπεί βαθιά που τόσο ο σύλλογος που διοικώ όσο και η ποδοσφαιρική κοινότητα στη χώρα μας θα με θυμούνται για ένα τέτοιο γεγονός και μια τέτοια εικόνα».

Παράλληλα, το Πειθαρχικό Συμβούλιο τιμώρησε την ομάδα με αποκλεισμό της έδρας της για πέντε αγωνιστικές και πρόστιμο 60.000 ευρώ, ενώ ο Κότζα με ισόβιο αποκλεισμό από κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα.

Ο Μελέρ μετά την επίθεση διεκομίσθη σε νοσοκομείο και έλαβε εξιτήριο την περασμένη Τετάρτη. Ο ίδιος μάλιστα ανακοίνωσε ότι υπέβαλε μήνυση σε βάρος του Κότζα.

Sports in

Ασταμάτητος Καραλής έκανε νέο πανελλήνιο ρεκόρ με άλμα στα 5,93μ.

Ακόμη μία εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Εμμανουήλ Καραλής ο οποίος έκανε ξανά πανελλήνιο ρεκόρ μέσα σε εννέα μέρες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024