«Τα Γλυπτά του Παρθενώνα πρέπει να επιστραφούν στην Ελλάδα» – Τι ανέφερε ο Αρχιτέκτονας του Brexit
Ο Λόρδος Φροστ ζητά στενότερες πολιτιστικές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Βρετανίας
- Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ 19χρονος που εμπλέκεται στη δολοφονία του 5χρονου στο Μαρκόπουλο
- Κατεπείγουσα εισαγγελική παρέμβαση από τον Άρειο Πάγο μετά την αποκάλυψη in – Για το χαμένο υλικό από τις κάμερες στα Τέμπη
- Έκλεβε τα παπούτσια των παιδιών στο νηπιαγωγείο και πιάστηκε στα πράσα (βίντεο)
- Έβαλαν κουτάβια σε τσουβάλια, τα έδεσαν και τα πέταξαν στον Αλφειό
«Τα Γλυπτά του Παρθενώνα πρέπει να επιστρέψουν στην Αθήνα», ανέφερε ο Λόρδος Φροστ. Ένας από τους αρχιτέκτονες του Brexit ζητά στενότερους αγγλοελληνικούς πολιτιστικούς δεσμούς.
Στην συνέχεια, σύμφωνα με τον Guardian, ο Λόρδος Φροστ αναφέρει «Η Βρετανία θα πρέπει να συμμετάσχει σε μια πανευρωπαϊκή προσπάθεια για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα», ενώ πρόσθεσε «το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να κάνει μια μεγάλη χειρονομία για να δημιουργήσει στενότερες διπλωματικές και πολιτιστικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.»
Συμφωνία για τα Γλυπτά ζήτησε ο Φροστ
Ο Λόρδος Φροστ ζήτησε να επιτευχθεί η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Βρετανίας ώστε να σταματήσει μια για πάντα αυτή η μακροχρόνια διαμάχη και τα Γλυπτά του Παρθενώνα να επιστρέψουν στην Αθήνα και να εκτεθούν στο Μουσείο της Ακρόπολης, για πρώτη φορά από τις αρχές του 1800, όταν τα άρπαξε ο Λόρδος Έλγιν.
«Η προσωπική μου άποψη για αυτό είναι ότι έφτασε η ώρα για μια μεγαλειώδη χειρονομία και μόνο η κυβέρνηση μπορεί να την κάνει. Να επιστρέψουμε τα Γλυπτά του Παρθενώνα ως εφάπαξ δώρο στην Ελλάδα, αλλά ως μέρος και υπό τον όρο μιας νέας ευρύτερης αγγλοελληνικής πολιτιστικής συνεργασίας», είπε ο Λόρδος Φροστ κατά τη διάρκεια συζήτησης στη Βουλή των Λόρδων.
Ο όρος του Φροστ
Ακόμη, ο αρχιτέκτονας του Brexit και πρώην υπουργός της κυβέρνησης, δήλωσε ότι πιστεύει ότι τα μάρμαρα πρέπει να επιστρέψουν στην Αθήνα, αν και ήταν σαφής ότι η συμφωνία θα ήταν «εφάπαξ» και δεν θα άνοιγε την πόρτα σε άλλες μακροχρόνιες διεκδικήσεις για αντικείμενα των Βρετανικών Μουσείων, όπως τα χάλκινα αντικείμενα του Μπενίν από τη Νιγηρία, τα οποία αφαιρέθηκαν από τις βρετανικές δυνάμεις το 1897 και βρίσκονται στο επίκεντρο μιας εκστρατείας επαναπατρισμού.
«Μια τέτοια σύμπραξη θα έπρεπε να παραμερίσει οριστικά τα δικαιώματα και τα λάθη της μεμονωμένης απόκτησης», δήλωσε ο Frost. «Θα έπρεπε επίσης να είναι σαφές ότι δεν αποτελεί προηγούμενο για αιτήματα επιστροφής για οποιοδήποτε άλλο μουσειακό έκθεμα.»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις