Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Έλληνας ο καλύτερος ελαιοπαραγωγός της Ευρώπης

Έλληνας ο καλύτερος ελαιοπαραγωγός της Ευρώπης

Στα καλά νέα του 2023, οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου τιμήθηκαν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Γαστρονομίας και Οινολογίας (CEUCO) με τη σπάνια διάκριση του «Καλύτερου Ελαιοπαραγωγού της Ευρώπης».

Τα Vibes ήταν πολύ καλά στο 20ο Συνέδριο της CEUCO (Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Γαστρονομίας και Οινολογίας) στην πόλη Castellion, στη Βαλένθια της Ισπανίας, που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 27 και 29 Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους. Το εν λόγω συνέδριο διενεργείται κάθε χρόνο σε διαφορετική χώρα και πόλη, με σκοπό να αναδείξει τον πλούτο και την αξία της Ευρωπαϊκής Γαστρονομίας, με συμμετοχή χωρών όπως η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Ελλάδα, η Πορτογαλία, η Ουγγαρία και το Βέλγιο. Να σημειώσουμε εδώ ότι τα μέλη της CEUCO (Conseil Europeen des Confreries Oenogastronomiques), ξεπερνούν τις δέκα χιλιάδες. Στη φετινή συνάντηση μέσα σε όλα συζητήθηκε έντονα το θέμα της βιώσιμης γαστρονομίας, ως μέρος ενός βιώσιμου μέλλοντος για όλους.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Γαστρονομίας και Οινολογίας στο πλαίσιο των δράσεών του, έχει θεσπίσει βραβεία με στόχο την ανάδειξη του καλύτερου Ευρωπαίου στο είδος του (Best European).

Για το 2023 λοιπόν, ο καλύτερος Ευρωπαίος ελαιοπαραγωγός αναδείχτηκε η εταιρεία «Βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου», από την Σπάρτη, οι οποίοι κατέκτησαν την 1η θέση και τιμήθηκαν με τον τίτλο του BEST EUROPEAN ORGANIC OLIVE PRODUCER 2023.

Το ακόμα πιο σημαντικό σε αυτή τη διάκριση είναι το γεγονός ότι για πρώτη φορά στα 17 χρόνια των βραβείων, βραβεύεται ελαιοπαραγωγός από οποιαδήποτε χώρα.

Στο συνέδριο αυτό συμμετέχουν επαγγελματίες από όλο το φάσμα της γαστρονομίας όπως γευσιγνώστες, παραγωγοί, ξενοδόχοι, εστιάτορες, σεφ και άλλοι. Όσον αφορά την ελληνική παρουσία, η Διπλωματία της Ελληνικής Γαστρονομίας έφερε μεγάλη ποικιλία προϊόντων από την Ελλάδα, με πρωταγωνιστές τους αρχιμάγειρες του Acropolis Chef’s Club of Attica, μαζί με το Chef’s Club of Corfu που παρουσιάστηκαν στους συνέδρους για αξιολόγηση.

Η βράβευση στον ιδρυτή Γιώργο Σακελλαρόπουλο, έγινε από τον πρόεδρο της CEUCO κ. Carlos Martin Cosme και τον αντιπρόεδρο κ. Κωνσταντίνο Μουζάκη, σε μια λαμπρή τελετή στο Auditorium and Convention Centre της πόλης Castellion, όπου παραβρέθηκαν προσωπικότητες από το χώρο της πολιτικής, επιχειρηματικής και γαστρονομικής ζωής της Ευρώπης.

Η αποστολή της Ελληνικής Γαστρονομικής ομάδας, ήταν υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών αλλά και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού Ε.Ο.Τ.

Λίγα λόγια για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου: Βρίσκονται στους πρόποδες του Ταΰγετου και του Πάρνωνα, κοντά στη Σπάρτη Λακωνίας όπου καλλιεργούνται ελιές βιολογικά, πιστοποιημένες από τον οργανισμό ΒΙΟ-ΕΛΛΑΣ, από το 1992. Ξεκίνησαν όταν η βιολογική γεωργία ήταν άγνωστη στην Ελλάδα με στόχο πάντα την παραγωγή υψηλής ποιότητας βιολογικού ελαιολάδου και ελιών με ταυτότητα, καινοτομία και με υγειοπροστατευτικά συστατικά επιστημονικά τεκμηριωμένα, ανήκοντας στην κατηγορία των βιολειτουργικών τροφίμων, πλούσια σε φαινόλες. Τα βιολογικά ελαιόλαδα και οι ελιές τους έχουν τιμηθεί με 803 διεθνείς βραβεύσεις στους εγκυρότερους διεθνείς διαγωνισμούς γευσιγνωσίας για την εξαιρετικά υψηλή ποιότητα τους. Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας υγειοπροστατευτικών συστατικών στα ελαιοπροϊόντα των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, συμμετέχουν σε πανεπιστημιακές μελέτες και κλινικές έρευνες στην Ελλάδα και το εξωτερικό για την προστασία της ανθρώπινης υγείας. Παράδειγμα, η συμμετοχή τους στην Παρεμβατική Μελέτη Μεσογειακής Διατροφής με τίτλο «Feeding America’s Bravest», που διενεργεί η Σχολή Δημόσιας Υγείας Harvard T.H. Chan του πανεπιστημίου Harvard (ΗΠΑ), όπως αντίστοιχα και στην έρευνα «Olives For Health» που πραγματοποιεί η Σχολή Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με το τμήμα Καρδιολογίας της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Yale (ΗΠΑ). Η παλέτα των εξειδικευμένων βιολογικών ελαιοπροϊόντων είναι limited edition και περιέχει: βιολογικά άθερμα έξτρα παρθένα ελαιόλαδα, με χαμηλή οξύτητα και premium gourmet ελαιόλαδα εξειδικευμένης τεχνογνωσίας, βιολογικές φυσικές επιτραπέζιες ελιές με ελάχιστο αλάτι, gourmet ελιές αλλά και ανάλατες. Την συλλογή τους συμπληρώνει το άθερμο βαλσαμέλαιο, τα φυσικά καλλυντικά, οι βαλσαμοαλοιφές κεριού και τα φυσικά λάδια σώματος.

Sports in

Ισπανία – Ελλάδα 77-71: Μπλακ άουτ και αποκλεισμός

Η Εθνική Παίδων κόλλησε επιθετικά στα τελευταία λεπτά και έδωσε την ευκαιρία στην Ισπανία να φτάσει στην ανατροπή και στον τελικό του Eurobasket U16.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024