Γεωργιάδης: «Δεν αφορά το μεταναστευτικό, ούτε ελληνοποιήσεις» απαντά ξανά στον Σαμαρά
Ο υπουργός Εργασίας δίνει διευκρινίσεις σε σχέση με τη διάταξη για την άδεια παραμονής μεταναστών
Για ορθή διάταξη η οποία «εάν δεν εξηγηθεί σωστά χρησιμοποιείται από τους πολιτικούς μου αντιπάλους ως αλλαγή των θέσεών μου για το μεταναστευτικό, ως αλλαγή των θέσεων Μητσοτάκη και ως ανοιχτά σύνορα» έκανε λόγο ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον Σκάι για την τροπολογία που αφορά το μεταναστευτικό.
Μάλιστα παραπέμπει με ανάρτησή του στο X στα όσα είπε, σημειώνοντας: «Γιια την τροπολογία του Υπ. Μετανάστευσης στο ν/σ του ΥΕΚΑ στον ΣΚΑΙ 17.12.2023: πιστεύω ότι όσοι κάνετε τον κόπο να παρακολουθήσετε το βίντεο αυτό, με τις διευκρινίσεις που έδωσα για την σχετική τροπολογία θα αντιληφθείτε ότι η σχετική φασαρία ήταν άδικη».
Για την τροπολογία του Υπ. Μετανάστευσης στο ν/σ του ΥΕΚΑ στον ΣΚΑΙ 17.12.2023 : πιστεύω ότι όσοι κάνετε τον κόπο να παρακολουθήσετε το βίντεο αυτό, με τις διευκρινίσεις που έδωσα για την σχετική τροπολογία θα αντιληφθείτε ότι η σχετική φασαρία ήταν άδικη https://t.co/5aFy5ilnVx
— Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) December 17, 2023
Αναφερόμενος στην κριτική που ασκήθηκε από τον Αντώνη Σαμαρά, αφού εξήρε το πολιτικό του έργο, είπε, μεταξύ άλλων είπε: «είμαι εδώ για να πείσω όχι μόνο τον Αντώνη Σαμαρά, αλλά όλους τους ανησυχούντες, ότι η διάταξη αυτή δεν θα γίνει pool factor, όπως λέγεται, για να έρθουν περισσότεροι. Δεν μπορεί να έχει αυτόν τον χαρακτήρα, γι’ αυτό και βάλαμε 30 Νοεμβρίου, την είχαμε κρατήσει κρυφή για να μην μπορεί να διαφημιστεί στις διάφορες χώρες ότι η Ελλάδα κάνει “αυτό” και να μπλέξουμε κάποιους να έρθουν, δεν αφορά αυτούς που έρχονται από σήμερα, από χθες από προχθές, δεν αφορά σε ελληνοποιήσεις».
Ο υπουργός υποστήριξε ότι πρόκειται για ειδική άδεια εργασίας και διαμονής που δεν είναι μόνιμη, αλλά συνδέεται με τη σύμβαση εργασίας που έχει κάποιος, που χάνεται. Είναι μόνο μέχρι 30 Νοεμβρίου του 2023. Από 1η Δεκεμβρίου όσοι συμπληρώνουν 3 χρόνια θα πάνε στα 7.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το Ελληνικό στο σύνολό του χρειάζεται 70.000 εργάτες, ενώ το έλλειμμα εργατικών χεριών είναι οριζόντιο και παντού. Η διάταξη, όμως, πρόσθεσε δεν πρόκειται να λύσει το πρόβλημα. Αυτό θα λυθεί με διακρατικές συμφωνίες και με χώρες όπως οι Φιλιππίνες, η Αρμενία, η Ινδία, το Βιετνάμ και το άρθρο 5 δίνει άδεια εργασίας σε 25.000 Ουκρανούς.
«Η διάταξη, η οποία ισχύει άπαξ, δεν αφορά το μεταναστευτικό ούτε ελληνοποιήσεις. Το μεταναστευτικό κρίνεται στα σύνορα», είπε ο κ. Γεωργιάδης.
Πηγή: ΟΤ
- Γάζα: Ο επίσημος απολογισμός των νεκρών είναι υποτιμημένος κατά 41%, σύμφωνα με μελέτη στο The Lancet
- Λος Αντζελες: «Η κλιματική αλλαγή είναι πραγματικότητα», λέει ο Μπάιντεν – Θα «την αντιμετωπίσουμε αν…»
- Βενεζουέλα: Θρίλερ με την απαγωγή ή μη της ηγέτιδας της αντιπολίτευσης Μαρία Ματσάδο
- Γερμανία: Επί 75΄ συζητούσαν «χωρίς αντίλογο» ο Μασκ με τη Βάιντελ στο Χ
- Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν – Μελόνι για Συρία και συνεργασία σε αμυντική βιομηχανία και ενέργεια
- Βουλγαρία: Εθνικιστής ηγέτης ζητά την προσάρτηση της Βόρειας Μακεδονίας