Εξεταστική για Τέμπη: Καμπανάκι κινδύνου για την ασφάλεια στις πτήσεις από τον πρώην επικεφαλής της ΕΡΓΟΣΕ
«Το έχω αναφέρει στους υπουργούς μου, δεκάδες φορές μέχρι και πρόσφατα» τόνισε ο Χρ. Τσίτουρας, στην κατάθεσή του στην εξεταστική της Βουλής για το σιδηροδρομικό δυστύχημα
- Μητέρα εξέδιδε την 15χρονη κόρη της σε παιδόφιλο - Καταδικάστηκε σε φυλάκιση πέντε ετών
- «Αγνοούσα όσα συνέβαιναν», είπε για την αυτοκτονία του πατέρα της η «αγνοουμένη» Αμερικανίδα
- Νεκρή η γυναίκα που έπεσε από τον 7ο όροφο ξενοδοχείου στη Μιχαλακοπούλου - Φωτογραφίες από το σημείο
- Η πρώτη απεργία παγκοσμίως από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Διαχειριστών Ακινήτων τύπου Airbnb
Tον «κώδωνα του κινδύνου» όσον αφορά στην ασφάλεια στις πτήσεις έκρουσε σήμερα 18 Δεκεμβρίου ο Χρήστος Τσίτουρας, κατά την κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στη Τέμπη.
«Το έχω αναφέρει στους υπουργούς μου, δεκάδες φορές μέχρι και πρόσφατα»
Ο διευθύνων σύμβουλος και γενικός διευθυντής της ΕΡΓΟΣΕ από το 1996 μέχρι το 2004, έθιξε την ανάγκη να γίνουν κάποιες αλλαγές και αναβαθμίσεις στο σύστημα ασφάλειας των αεροπορικών πτήσεων, προκειμένου να αποφευχθούν, όπως είπε, τα «αεροπορικά Τέμπη».
«Προς Θεού!»
«Το έχω αναφέρει στους υπουργούς μου, δεκάδες φορές μέχρι και πρόσφατα, διότι το τελευταίο διάστημα είχαμε έλεγχο από τον διεθνή οργανισμό πολιτικής αεροπορίας για τα θέματα ασφαλείας στις αερομεταφορές και η λέξη που χρησιμοποιώ πολλές φορές είναι, προς Θεού, να προχωρήσουμε γρήγορα σε κάποιους τομείς, να μην έχουμε τα αεροπορικά Τέμπη», επεσήμανε, όντας εμφανώς συγκινημένος.
Ο ίδιος υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, πως εάν η ΕΡΓΟΣΕ λειτουργούσε σωστά όλα αυτά τα χρόνια, και εάν ο ΟΣΕ είχε κατανοήσει πόσο σοβαρό είναι το θέμα της συντήρησης, θα είχε αποφευχθεί το σιδηροδρομικό δυστύχημα της 28ης Φεβρουαρίου.
«Θα μπορούσε να έχει αποτραπεί»
Ο κ. Τσίτουρας, ο οποίος σήμερα είναι διοικητής της Αρχής Πολιτικής Προστασίας, σημείωσε πως η εφαρμογή του γενικού κανονισμού κυκλοφορίας θα απέτρεπε το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.
«Ο γενικός κανονισμός ασφαλείας είναι το »ευαγγέλιο» της λειτουργίας του σιδηροδρόμου και από εκεί ξεκινάνε όλα. Το λάθος από τον ανθρώπινο παράγοντα, είτε σηκώνει σημαιάκι είτε πατάει ένα κουμπί ή πρέπει να φτιάξει τον προγραμματισμό, είναι σημαντικό», προσέθεσε ο πρώην επικεφαλής της ΕΡΓΟΣΕ.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις