Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Συσκευή υποκλοπών βρέθηκε σε ένα από τα μελλοντικά γραφεία του στρατηγού Ζαλούζνι

Ουκρανία: Συσκευή υποκλοπών βρέθηκε σε ένα από τα μελλοντικά γραφεία του στρατηγού Ζαλούζνι

Η υπηρεσία ασφαλείας της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι άρχισε ποινική έρευνα μετά τον εντοπισμό συσκευής υποκλοπών σ’ ένα γραφείο που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στο μέλλον από τον στρατηγό Ζαλούζνι.

Μια συσκευή υποκλοπών βρέθηκε σ’ ένα από τα μελλοντικά γραφεία του αρχηγού του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας της Ουκρανίας Βαλέρι Ζαλούζνι (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από Ukrainian Presidential Press Service via Reuters), ανακοίνωσαν σήμερα οι υπηρεσίες ασφαλείας του Κιέβου, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι η συσκευή «δεν ήταν λειτουργική».

«Ο εξοπλισμός δεν βρέθηκε μέσα στο γραφείο του Βαλέρι Ζαλούζνι, αλλά σ’ έναν από τους χώρους που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει για τη δουλειά του στο μέλλον», διευκρίνισαν σε ανάρτηση στο Telegram.

Παρόμοιες συσκευές εντοπίστηκαν και σε μελλοντικά γραφεία αρκετών υπαλλήλων

Η υπηρεσία ασφαλείας της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι άρχισε ποινική έρευνα μετά τον εντοπισμό μη λειτουργικής «τεχνικής συσκευής» σ’ ένα γραφείο που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στο μέλλον από τον επικεφαλής του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας.

Η υπηρεσία ανέφερε ότι έχει ξεκινήσει την έρευνα βάσει του άρθρου του ποινικού κώδικα της χώρας για την «παράνομη απόκτηση, πώληση ή χρήση ειδικών τεχνικών μέσων για τη λήψη πληροφοριών».

Στη διάρκεια επιθεώρησης

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ukrainska Pravda έγραψε, επικαλούμενο πηγές από τις αρχές επιβολής του νόμου, ότι παρόμοιες συσκευές βρέθηκαν στα μελλοντικά γραφεία και αρκετών υπαλλήλων.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, αυτές οι συσκευές αποκαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια μιας τακτικής επιθεώρησης νέων χώρων που προορίζονταν να χρησιμοποιηθούν από τον αρχηγό του γενικού επιτελείου.

Sports in

Απρόοπτο με Κωνσταντέλια και Ότο – Επέστρεψαν στις προπονήσεις οι διεθνείς

Επιστροφή στις προπονήσεις για τους διεθνείς Κουλιεράκη και Ντεσπόντοφ – Απρόοπτο με τους Κωνσταντέλια και Ότο οι οποίοι ένιωσαν ένα σφίξιμο και δεν πήραν μέρος στην σημερινό πρόγραμμα του ΠΑΟΚ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024