Σαν καινούργιο το ιστορικό «Βέλος» που λαβώθηκε από την κακοκαιρία – Φωτογραφίες μετά την επισκευή
Ποιος επωμίστηκε τα έξοδα των εργασιών - Τώρα, μένει μόνο να απαντηθεί ποιο λιμάνι θα γίνει το νέο του σπίτι, καθώς είναι αδύνατο να μείνει για πολύ ακόμα στον προβλήτα 1 του λιμανιού της Θεσσαλονίκης
- Η σχέση Τουρκίας – Συρίας και οι ανησυχίες σε Ελλάδα και Κύπρο
- Στο «κόκκινο» η γρίπη και ο RSV στην Ευρώπη – Προειδοποίηση ECDC για τις γιορτές
- Ο Έλον Μασκ «βάπτισε» σωτήρα της Γερμανίας το ακροδεξιό κόμμα AfD - «Μπορεί να σώσει τη χώρα»
- Δύο από τις πιο μολυσμένες πόλεις του κόσμου βρίσκονται στα Βαλκάνια
Πέρασε ένας μήνας από την ημέρα που η κακοκαιρία «λάβωσε» το θρυλικό αντιτορπιλικό Βέλος προκαλώντας ρήγμα στην πρύμνη του. Στη συνέχεια ρυμουλκήθηκε στον προβλήτα 1 του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, όπου και θα παρέμενε έως ότου ολοκληρώνονταν οι εργασίες επισκευής. Τελικά, αυτές ολοκληρώθηκαν την Τρίτη (19/12) και τώρα το ιστορικό «Βέλος» είναι και πάλι καινούργιο.
Αδύνατο να μείνει για πολύ ακόμα στον προβλήτα 1 του λιμανιού της Θεσσαλονίκης
Όπως ανέφεραν πηγές του Πολεμικού Ναυτικού στο GRTimes, οι εργασίες για την αποκατάσταση της ζημιάς στο θρυλικό αντιτορπιλικό περατώθηκαν χθες το βράδυ, ενώ το κόστος των εργασιών ανέλαβε ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία, η οποία καλύπτει τα τελευταία χρόνια τα έξοδα συντήρησης του. Τώρα, το σκάφος θα παραμείνει μέχρι νεοτέρας στον προβλήτα 1 (θέση τρία) του λιμανιού με την άδεια του ΟΛΘ ώσπου να αποφασιστεί ποιο θα είναι το νέο του σπίτι.
Δείτε φωτογραφίες του «Βέλους» μετά τις εργασίες επισκευών:
«Ανοιχτά» όλα τα σενάρια για το ποιο λιμάνι θα γίνει το νέο του σπίτι
Όλα τα σενάρια για την οριστική τοποθεσία ελλιμενισμού του «Βέλους» παραμένουν ανοιχτά, ωστόσο αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι η ασφάλεια του ιστορικού πολεμικού πλοίου και η επαναλειτουργία του ως μουσείο αντιδικτατορικού αγώνα (σημ.: δεν είναι επισκέψιμο για την ώρα λόγω του ατυχήματος). Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν μετά τις γιορτές, κατόπιν διαβουλεύσεων του ΟΛΘ, του ΓΕΝ και φορέων της πόλης για την εύρεση του καταλληλότερου σημείου.
Αυτό που πρέπει να σημειωθεί βέβαια είναι ότι το «Βέλος» δεν μπορεί να παραμείνει στον προβλήτα 1 του λιμένος Θεσσαλονίκης, καθώς εμποδίζει τα κρουαζιερόπλοια και επιπλέον δεν θα μπορεί να λειτουργεί ως μουσείο.
Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι τοπικοί επαγγελματικοί και επιχειρηματικοί φορείς τάσσονται ανοιχτά υπέρ της παραμονής του «Βέλος» στην πόλη, παράγοντας που ίσως αποτελέσει μοχλό πίεσης για τη λήψη της τελικής απόφασης.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις