Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Το «Yellowstone Universe» έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και εμείς μετράμε αντίστροφα!

Το «Yellowstone Universe» έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και εμείς μετράμε αντίστροφα!

Μία ιστορία και δύο spin-offs με μεγάλα ονόματα του κινηματογράφου, για ένα ράντσο που θα βάλει φωτιά στις οθόνες σας.

Όταν έχεις να κάνεις με ονόματα σαν των Kevin Costner, Harrison Ford, Helen Mirren, Sam Elliott και του πολυβραβευμένου μουσικού Tim McGraw κάτω από τις σκηνοθετικές οδηγίες του Taylor Sheridan (Hell or High Water, Wind River, Sicario), τότε ξέρεις ότι σε περιμένουν κινηματογραφικές στιγμές ακόμα και στη «μικρή οθόνη».  Ο Sheridan άλλωστε μεγαλωμένος στο οικογενειακό ράντσο του ξέρει από αυτά, όπως ξέρει καλά και από άλογα. Τυχαία, έφερε τα δικά του από το Wyoming για να παίξουν στη δική του γουέστερν σειρά;

Τα γουέστερν πάντα είχαν, έχουν και θα έχουν το (μεγάλο) κοινό τους. Το μόνο που θα σε προβληματίσει είναι αν θα ξεκινήσεις από τη ναυαρχίδα σειρά «Yellowstone» ή θα το πας χρονολογικά, ξεκινώντας από τα 2 spin-offs που βάσει ιστορίας, προηγούνται.  Σε κάθε περίπτωση, όπως και να το πας, θα δεις για πρώτη φορά στην Ελλάδα το «Yellowstone Universe», αποκλειστικά μέσω της COSMOTE TV, την Κυριακή 31/12, λίγο πριν αποχαιρετήσεις το 2023.

Ας αρχίσουμε με την πρώτη σειρά που γέννησε τις υπόλοιπες. Πρόκειται για το «Yellowstone» τρέχει για 5 σεζόν και έχει αποκτήσει το δικό του φανατικό κοινό. Σκέψου ότι το εν λόγω ράντσο που στην πραγματική ζωή δίνεται για ενοικίαση, είναι πλέον fully booked για μήνες! Γιατί λοιπόν «Yellowstone»; Γιατί βρίσκεται στα βόρεια του Εθνικού Πάρκου Yellowstone, ενώ ο ομώνυμος ποταμός τρέχει βόρεια στη Μοντάνα. Όσο για το ίδιο το όνομα, αναφέρεται στα κοιτάσματα θείου της περιοχής που συνήθως έχουν αυτό το κίτρινο χρώμα. Και αφού λύσαμε τις απορίες με την ονοματοδοσία ας πάμε στο κυρίως θέμα Η σειρά λοιπόν αφορά την ιστορία της οικογένειας Ντάτον, η οποία έχει την ιδιοκτησία και τον έλεγχο ενός τεράστιου αγροκτήματος στη Μοντάνα. Τα όσα συμβαίνουν εντός και εκτός οικογένειας, δεν θα σου πω, γιατί σπόιλερ δεν κάνω, αλλά σκέψου ότι ένα σύγχρονο γουέστερν πέρα από Ινδιάνους, έχει και επενδυτές και άλλα διάφορα που το κάνουν ακόμα πιο σύνθετο.

Η σειρά λοιπόν Yellowstone που σκοράρει 8.7 στο imdb.com, με πρωταγωνιστές τον οσκαρικό Kevin Costner, τον Luke Grimes (American Sniper), την Kelly Reilly (A Haunting in Venice) και τον Wes Bentley (Mission: Impossible-Fallout) θα γίνει το πρώτο τηλεοπτικό σου κόλλημα για το νέο έτος. Να σημειώσουμε ότι το δεύτερο μισό της 5ης σεζόν που είναι και το φινάλε της σειράς, αναμένεται προς το τέλος του 2024 και θα το απολαύσεις αποκλειστικά στην COSMOTE TV.

Γυρίζοντας πίσω στον χρόνο, θα έχεις την ευκαιρία να δεις πώς δημιουργήθηκε αυτό το ράντσο Yellowstone, από το πρώτο spin-off της σειράς που τιτλοφορείται «1883». Εκεί, το γουέστερν βάζει τα κλασικά του και έχει όλα αυτά που το κάνουν ένα γνήσιο τέκνο του είδους. Η σειρά αυτή είναι υποψήφια ήδη για 3 Emmy, ενώ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα βρεις τον διάσημο κάουντρι μουσικό και βραβευμένο με Grammy Tim McGraw και τον πολύ συμπαθή μας Sam Elliott (A Star is Born). Το βασικό στόρι σε αυτό το spin-off  είναι το πώς η οικογένεια Ντάτον κατάφερε να αποκτήσει τη γη που αργότερα έγινε το ράντσο Yellowstone.

…και φτάσαμε στο δεύτερο spin-off του «Yellowstone», το «1923» με πρωταγωνιστές τον αγαπημένο Harrison Ford και την οσκαρική Helen Mirren που είχαν να βρεθούν μαζί στα κινηματογραφικά πλατό από το 1986 (The Mosquito Coast). Και αυτό προηγείται χρονολογικά από το Yellowstone,  συγκεκριμένα διαδραματίζεται στις αρχές του 1920, μία εποχή πολύ δύσκολη για την Αμερική και ειδικότερα για την περιοχή της Μοντάνα. Η οικογένεια Ντάτον προσπαθεί αυτά τα γκρίζα χρόνια να τα βάλει με μία πανδημία, το τέλος της ποτοαπαγόρευσης, μία ιστορική ξηρασία, την άνοδο της δυτικής επέκτασης και τις απαρχές της Μεγάλης Ύφεσης που στην περιοχή αυτή είχε ξεκινήσει ήδη από το 1918. Η σειρά έχει ήδη ανανεωθεί για 2η σεζόν που θα προβληθεί μέσα στο 2024.

Και οι τρεις σειρές θα κάνουν πρεμιέρα στον δωρεάν on demand κατάλογο ταινιών και σειρών της COSMOTE TV.

Sports in

«Τρομάζει» η Team USA, διέλυσε τους Σέρβους σε φιλικό (79-105)

Παίζοντας όσο χρειάστηκε, η Εθνική ομάδα των ΗΠΑ επιβλήθηκε εύκολα της Σερβίας με 105-79 σε φιλική αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024