Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
L’Oréal For The Future: Μία παγκόσμια προσπάθεια που «αγκαλιάζει» το περιβάλλον και στοχεύει σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον

L’Oréal For The Future: Μία παγκόσμια προσπάθεια που «αγκαλιάζει» το περιβάλλον και στοχεύει σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον

Ένα πρόγραμμα παγκοσμίου εύρους με βασικό πυλώνα τη βιωσιμότητα, το οποίο έχει έναν σπουδαίο αντίκτυπο στη χώρα μας!

Καθώς διανύουμε μία εποχή κρίσιμη για το μέλλον του πλανήτη, αρκετοί από εμάς αλλάζουμε συνήθειες, ώστε να μειώσουμε το οικολογικό μας αποτύπωμα και να επιβαρύνουμε όσο το δυνατόν λιγότερο το οικοσύστημα. Τα καλά νέα είναι, βέβαια, πως σε αυτή την προσπάθεια δεν είμαστε μόνοι, αλλά έχουμε για «συμμάχους» τις εταιρείες που μας ενθαρρύνουν να αποκτήσουμε έναν πιο sustainable τρόπο ζωής, μέσα από δεσμεύσεις και καινοτομίες που αποσκοπούν σε ένα μέλλον βιωσιμότητας.

Μάλιστα, μία από αυτές τις εταιρείες είναι και η L’Oréal, η οποία επιδιώκει έμπρακτα έναν αειφόρο κόσμο ομορφιάς, επενδύοντας σε μία βιώσιμη ανάπτυξη, πραγματοποιώντας εκστρατείες, υιοθετώντας καινοτόμες πρακτικές και παραμένοντας πιστή σε δεσμεύσεις, οι οποίες σέβονται την ομορφιά του πλανήτη και συγχρόνως, καταπολεμούν την κλιματική αλλαγή.

Ωστόσο, το πιο σπουδαίο «ταξίδι» αυτής της μακροχρόνιας αποστολής ξεκίνησε το 2020 και πρόκειται για το πρόγραμμα L’Oréal For The Future, το οποίο μετασχηματίζει την εταιρεία με πρωταρχικό κριτήριο τον σεβασμό στα όρια του πλανήτη. Πρόκειται για ένα ελπιδοφόρο πρόγραμμα, παγκόσμιου εύρους, το οποίο συγκεντρώνει τους στόχους του ομίλου σε σχέση με τη βιωσιμότητα και την κοινωνική ενσωμάτωση, μέχρι το 2030.

Κλίμα, νερό, βιοποικιλότητα, φυσικοί πόροι, μία «πυξίδα» για ένα πιο βιώσιμο αύριο

Όπως είναι επόμενο, μία από τις βασικές επιδιώξεις της L’Oreal είναι να μειώσει τον αντίκτυπο των δραστηριοτήτων της στο περιβάλλον, περιορίζοντας τις εκπομπές άνθρακα που παράγει, ακολουθώντας βιώσιμες πρακτικές στην παραγωγή, αλλάζοντας τις συσκευασίες των προϊόντων της. Με αυτόν τον τρόπο, γίνεται το παράδειγμα που αξίζει να ακολουθήσουν οι καταναλωτές και οι εταιρείες, ώστε να επιτύχουμε ένα βιώσιμο μέλλον.

Εστιάζοντας στο κλίμα, το νερό, τη βιοποικιλότητα και τους φυσικούς πόρους, η L’Oreal φιλοδοξεί μέχρι το 2025 να έχει επιτύχει ουδετερότητα άνθρακα στις εγκαταστάσεις της, βελτιώνοντας την ενεργειακή τους απόδοση και αξιοποιώντας ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Επιπλέον, δεσμεύεται πως έως το 2030, το 100% του νερού που θα χρησιμοποιείται στις βιομηχανικές διαδικασίες που ακολουθεί, θα ανακυκλώνεται και θα επαναχρησιμοποιείται.

Όσο για τα συστατικά των προϊόντων της, μέχρι το 2030 το 100% των συστατικών της που βασίζονται σε βιολογικά συστατικά για συνθέσεις και υλικά συσκευασίας, θα είναι ανιχνεύσιμα και θα προέρχονται από βιώσιμες πηγές. Παράλληλα, έχει προβλέψει να εντάξει και εμάς στην προσπάθειά της , δίνοντας μας τη δυνατότητα να μειώσουμε τις εκπομπές αερίων έως το 2030, αλλά και την κατανάλωση νερού που προκύπτει από τη χρήση των προϊόντων της κατά 25%, σε σύγκριση με το 2016.

Σχετικά με τη διαφύλαξη των φυσικών πόρων και την προστασία της βιοποικιλότητας, το L’Oréal For The Future σχεδιάζει να διατηρήσει σταθερή τη συνολική κατοχή γης, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για την προμήθεια των συστατικών της. Επίσης, έως το 2030 τα προϊόντα της θα έχουν βιολογική βάση, ενώ το 100% του πλαστικού που χρησιμοποιείται στις συσκευασίες της, είτε θα ανακυκλώνεται, είτε θα προέρχεται από πηγές βιολογικής βάσης, ξεκινώντας με στόχο το 50% μέχρι το 2025.

Πρωτοβουλίες που αποσκοπούν σε ένα ισότιμο μέλλον δίχως κοινωνικούς αποκλεισμούς

Παράλληλα με τις δεσμεύσεις που αφορούν στο περιβάλλον, το L’Oréal For The Future περιλαμβάνει και τους σκοπούς του ομίλου για ένα συμπεριληπτικό μέλλον, στο οποίο έχουν εξαλειφθεί οι κοινωνικοί αποκλεισμοί. Ακριβώς για αυτό, αντιμετωπίζει τις κοινωνικές προκλήσεις, αναπτύσσει πρωτοβουλίες που υποστηρίζουν την εκπαίδευση, την καθολική πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη, τις γυναίκες και τους άνεργους νέους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το «The L’Oréal Fund for Woman», το οποίο έχει ως αποστολή τη στήριξη των θυμάτων ή και των γυναικών που βρίσκονται σε επισφαλείς καταστάσεις, καθώς και την αποτροπή της ενδοοικογενειακής και της σεξουαλικής βίας. Βέβαια, εξίσου σημαντικά είναι το «L’Oréal Fund for Nature Regeneration», το οποίο προωθεί έργα διατήρησης και ανάπλασης της φύσης, όπως και το «Climate Emergency Fund», το οποίο στηρίζει κοινότητες σε περιοχές που είναι εκτεθειμένες σε φυσικές καταστροφές, ώστε να προετοιμαστούν και να ανακάμψουν από αυτές.

Η Ελλάδα συμμετέχει στην παγκόσμια προσπάθεια μέσω της L’Oréal Hellas

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πως η L’Oréal Hellas έχει ήδη υλοποιήσει στη χώρα μας μια σειρά από σημαντικές πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην προστασία του πλανήτη, αλλά και σε ένα μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, πάντα στο πλαίσιο του L’Oréal For The Future.

Αξίζει να αναφέρουμε πως όλες οι εγκαταστάσεις της λειτουργούν με 100% ανανεώσιμη ενέργεια έναντι στόχου για 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως το 2025, ενώ σκοπός του προγράμματος είναι και μία μείωση 50% του CO2, κατά τη μεταφορά των προϊόντων της. Μάλιστα, στα κέντρα διανομής ακολουθούνται βιώσιμες πρακτικές για τα υλικά συσκευασίας και έχουν καταργηθεί οι πλαστικές ταινίες στα χαρτοκιβώτια.

Όσον αφορά στη βιοποικιλότητα, στόχος του ομίλου είναι μέχρι το 2030 το 100% των εγκαταστάσεων να έχουν θετικό αντίκτυπο στη βιοποικιλότητα της αντίστοιχης περιοχής. Επίσης, δεν περιορίζεται μόνο εκεί, αλλά προσπαθεί να καλλιεργεί και στους εργαζομένους μία κουλτούρα βιοποικιλότητας, μέσα από σπουδαίες δράσεις ευαισθητοποίησης.

Επιπλέον, κάποιες επιμέρους προσπάθειες που εντάσσονται στο πλαίσιο των πράσινων συμφωνιών της L’Oréal Hellas, για την ενδυνάμωση του επιχειρηματικού της οικοσυστήματος είναι το πιλοτικό πρόγραμμα επιστροφής άδειων συσκευασιών σε 18 από τις μάρκες της, το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με τα Hondos Center, το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, καθώς και την εταιρεία ανακύκλωσης WATT. Στο ίδιο πλαίσιο ανήκει και το πρόγραμμα “Pharmacies for the Future”, το οποίο πραγματοποιείται με την αρωγή του διεθνή φορέα πιστοποίησης Bureau Veritas, ενώ επιδιώκει τη δημιουργία μίας πιο πράσινης κοινότητας φαρμακοποιών που στηρίζουν έμπρακτα τη βιωσιμότητα.

Εξίσου σημαντικό είναι και το κοινωνικό αποτύπωμα της L’Oréal Hellas στη χώρα μας, μέσα από πολυάριθμα προγράμματα που υλοποιούνται από μάρκες της L’Oréal, στα οποία συμμετέχουν τοπικές κοινότητες και διακεκριμένοι μη κυβερνητικοί οργανισμοί, αξιοσημείωτες πρωτοβουλίες που μέχρι σήμερα μετρούν πάνω από 17.000 επωφελούμενους.

Όλα τα παραπάνω είναι μόνο ένα κομμάτι από τη μεγάλη, ελπιδοφόρα προσπάθεια της L’Oréal να διαμορφώσει ένα πιο βιώσιμο μέλλον. Και σε αυτή την προσπάθεια αξίζει να είμαστε «σύμμαχοί» της, εξασφαλίζοντας ένα πιο αισιόδοξο αύριο, όχι μόνο για εμάς αλλά και για τις γενιές που θα ακολουθήσουν.

Εδώ μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα L’Oréal for the Future.

Φωτιά στη Μέση Ανατολή

Νέες φονικές επιθέσεις του Ισραήλ σε Λίβανο και Συρία - Ομοβροντία ρουκετών από τη Χεζμπολάχ

Σε τεντωμένο σχοινί βαδίζει ολόκληρη η Μέση Ανατολή - Ισραήλ και Χεζμπολάχ συνεχίζουν τις εχθροπραξίες, με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου να απορρίπτει πρόταση για εκεχειρία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024