Σάββατο 17 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Περιφέρεια Αττικής: Το πρόγραμμα εκτελεστέων έργων για το 2024 περιλαμβάνει 833 έργα

Περιφέρεια Αττικής: Το πρόγραμμα εκτελεστέων έργων για το 2024 περιλαμβάνει 833 έργα

Εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής ο Προϋπολογισμός, ο Προγραμματισμός έργων και το Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Δράσης του οικονομικού έτους 2024.

Με την υπερψήφιση κατά πλειοψηφία, των προτάσεων της διοικούσας παράταξης για τον Προϋπολογισμό, τον Προγραμματισμό έργων και το Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Δράσης του οικονομικού έτους 2024, όπως τις εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Ν. Πέππας και παρουσίασε αναλυτικά ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης, ολοκληρώθηκε η χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξεδόθη από την Περιφέρεια.

O κ. Πατούλης, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ανέφερε ότι το πρόγραμμα εκτελεστέων έργων για το 2024 περιλαμβάνει 833 έργα, συνολικού προϋπολογισμού 1.62 εκ. ευρώ και εστίασε στο γεγονός ότι στο νέο ΠΕΠ 2021-2027 έχει προβλεφθεί η χρηματοδότηση έργων αντιπλημμυρικής προστασίας εκτιμώμενου προϋπολογισμού 150 εκ. €, επισημαίνοντας πως η ενίσχυση της ανθεκτικότητας της Αττικής απέναντι σε έκτακτα καιρικά φαινόμενα ήταν από την αρχή της θητείας του, πρώτη προτεραιότητα.

Σε αυτό το πλαίσιο όπως ανέφερε και στο πλαίσιο εκπόνησης ενός ολοκληρωμένου προγράμματος πρόληψης, με απόφαση του, διπλασιάστηκαν οι πόροι για έργα καθαρισμού των ρεμάτων, δημιουργήθηκε και το παρατηρητήριο καθαρισμού ρεμάτων και εκπονήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το ΕΚΠΑ και το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, ένα master plan εκτίμησης κινδύνων. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις χρηματοδοτήσεις από το Περιφερειακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2021», υπογραμμίζοντας το υψηλό ποσοστό απορροφητικότητας του ΕΣΠΑ που επετεύχθη, ενώ αναφορικά με το εμβληματικό έργο του Φαληρικού όρμου, υπογράμμισε ότι ολοκληρώθηκε το 98% της α΄ φάσης και εξασφαλίστηκαν με συστηματική δουλειά από την ΕΕ 356 εκ. ε. για την ανάπλαση του μεγαλύτερου Οικολογικού Πάρκου της Ελλάδας (Α΄και Β΄Φάση)ενώ ήδη έχουν επιστραφεί στους πόρους της Περιφέρειας και 110 εκ. ευρώ τα οποία είχαν χρηματοδοτήσει αρχικά το έργο.

Υγειονομική θωράκιση

Επιπρόσθετα εστίασε μεταξύ άλλων στις δράσεις ενίσχυσης υγειονομικής θωράκισης της Αττικής, όπως τα 150 εκ. ευρώ που δόθηκαν για τη μισθοδοσία 1.481 ιατρών και νοσηλευτών την περίοδο της πανδημίας και η προμήθεια 8 κινητών μονάδων, 52 ασθενοφόρων και 20 μοτοσυκλετών, για το ΕΚΑΒ, στα 160 εκ ευρώ για δαπάνες κοινωνικής προστασίας, στα νέα σχολικά συγκροτήματα που δημιουργήθηκαν, στα έργα ενίσχυσης της οδικής ασφάλειας, στην ολοκλήρωση εμβληματικών πολιτιστικών έργων όπως η Εθνική Πινακοθήκη και το Ωδείο Αθηνών, στα σημαντικά αποχευτευτικά έργα που έγιναν κυρίως στην Αν. Αττική, αλλά και στα έργα για τη ορθή διαχείριση απορριμμάτων.

Sports in

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Φούλαμ 1-0: Τη λύτρωσε ο Ζίρκζι στο 87′!

Ο Ζίρκζι έκανε ντεμπούτο για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και με δικό του γκολ στο 87′ έδωσε τη νίκη με 1-0 κόντρα στη Φούλαμ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 17 Αυγούστου 2024