Βλέπεις το σερί του και αναμφίβολα διαπιστώνεις πως πρόκειται για την πλέον φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος. Τι κι αν δίνει ακόμη και ευρωπαϊκά ματς; Ο ΠΑΟΚ έχει αυτό το «κάτι» που τούτη την ώρα προσφέρει την απαραίτητη ώθηση στο σύνολο και του επιτρέπει να κάνει γιορτινές ημέρες στην πρώτη θέση.

Οι απανωτές νίκες είναι το ένα. Το δεύτερο σχετίζεται με την ικανότητα που βγάζει ο ΠΑΟΚ να μην κάνει λάθη εκεί που πιθανόν δυσκολεύονται ή σκοντάφτουν οι άλλοι. Απέναντι στους λεγόμενους «μικρούς» της Σούπερ Λίγκας, το σύνολο του Λουτσέσκου τα πάει εξαιρετικά. Με τον Πανσερραϊκό 5-0 στην Τούμπα. Απέναντι στη Λαμία 3-0.

Ο ΠΑΟΚ είναι αυτή τη στιγμή η πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος

Στην Τρίπολη 4-1 τον Αστέρα και την Πέμπτη το βράδυ 6-0 στην Καισαριανή με την Κηφισιά. Σύνολο 18 γκολ σε τέσσερα ματς! Πώς είπατε; Ναι, είναι ρεκόρ σημαντικό για μια ομάδα που κάποτε όταν άφηνε τη Θεσσαλονίκη άρχιζε να τρεκλίζει, να αφήνει βαθμούς, να βγάζει ένα πρόσωπο καθόλου γοητευτικό.

Με την Κηφισιά ο ΠΑΟΚ ερχόταν με φόρα από τον περίπατο στην Αρκαδία. Νωρίς νωρίς είχε καθαρίσει το παιχνίδι και δεν άφησε κανένα περιθώριο σε μια ομάδα που είχε δυσκολέψει πολύ τον Παναθηναϊκό και πήρε βαθμό από την ΑΕΚ. Είναι δε χαρακτηριστικό πως ο Ρουμάνος προπονητής είδε να βρίσκουν δίχτυα έξι διαφορετικοί ποδοσφαιριστές.

Ο Οζντόεφ, ίσως η καλύτερη κίνηση της περασμένης μεταγραφικής περιόδου, παίζει συνέχεια και μοιάζει με μετρονόμο στη μεσαία γραμμή. Ο Κοτάρσκι, ακλόνητος στη θέση του «κίπερ». Ο Κωνσταντέλιας δίνει με πινελιές τον τόνο στα χαφ και ο Μπράντον Τόμας από τις πάσες που παίρνει σημαδεύει κατά κανόνα σωστά. Ο δε Ντεσπόντοφ, έχει τον αέρα ενός φθασμένου ποδοσφαιριστή.

Τελικά, είναι τόσο δυνατός ο ΠΑΟΚ και θεωρείται ίσως το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου; Ας μην υπερβάλλουμε. Μιλάμε για την εικόνα που βγάζει αυτή τη χρονική στιγμή. Σίγουρα έχει αδυναμίες, ίσως αυτές να αφορούν τις θέσεις των ακραίων μπακ, με τη διαφορά πως ο Λουτσέσκου έχει τον τρόπο να τις μακιγιάρει και να μην γίνονται αντιληπτές.

Το πού θα φτάσει ο Δικέφαλος στη συνέχεια και αν του κάνει καλό η διακοπή, δεν το γνωρίζει κανένας. Αυτό που συμβαίνει αρκετές φορές είναι η ομάδα που πάει …τρένο στις γιορτές να μην είναι αυτή που κόβει το νήμα στο φινάλε της σεζόν. Αραγε, πρόκειται να δούμε ανατροπές σε ένα πρωτάθλημα που τον τίτλο διεκδικούν τέσσερις ομάδες;