Πόλεμος στη Γάζα: Η Αίγυπτος προσφέρει στη Χαμάς συμφωνία κατάπαυσης του πυρός σε τρεις φάσεις
Σε αντάλλαγμα, το Ισραήλ θα απελευθερώσει 120 Παλαιστίνιους κρατούμενους και θα επιτρέψει την είσοδο στη Γάζα μιας ουσιαστικής ανθρωπιστικής βοήθειας.
- Αρκάς: Η καλημέρα της Κυριακής έχει γεύση από κουραμπιέδες
- Κρύο και καταιγίδες από το απόγευμα - Σε ποιες περιοχές θα χιονίσει
- Ανοιχτά τα μαγαζιά σήμερα - Κορυφώνεται η κίνηση, τι να προσέχουμε όταν αγοράζουμε παιχνίδια και τρόφιμα
- Τα ζώδια σήμερα: Γλύκανε μωρέ λίγο, μην είσαι σαν κακό χρόνο να'χεις
Το κανάλι Asharq με έδρα τη Ραμάλα μετέδωσε την Κυριακή ότι η Αίγυπτος προσέφερε συμφωνία κατάπαυσης του πυρός σε τρεις φάσεις στην αντιπροσωπεία της Χαμάς που επισκέφθηκε το Κάιρο.
Σύμφωνα με την πρόταση, η κατάπαυση του πυρός θα ξεκινήσει με μια ανάπαυλα των μαχών για δύο εβδομάδες και θα περιλαμβάνει την απελευθέρωση 40 ισραηλινών ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς, κυρίως γυναικών, παιδιών και ασθενών ενηλίκων.
Σε αντάλλαγμα, το Ισραήλ θα απελευθερώσει 120 Παλαιστίνιους κρατούμενους και θα επιτρέψει την είσοδο στη Γάζα μιας ουσιαστικής ανθρωπιστικής βοήθειας, συμπεριλαμβανομένων καυσίμων και φυσικού αερίου.
Ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων ανέρχεται πλέον σε περίπου 20.000
Στη δεύτερη φάση της συμφωνίας, θα σχηματιστεί μια νέα ad hoc κυβέρνηση που θα επιβλέπει την είσοδο της ανθρωπιστικής βοήθειας και την αποκατάσταση της Γάζας και θα προετοιμάσει επίσης τη Λωρίδα για εκλογές.
Η τρίτη φάση θα περιλαμβάνει συνομιλίες με το Ισραήλ για μια συνολική κατάπαυση του πυρός που θα περιλαμβάνει την απελευθέρωση όλων των ισραηλινών ομήρων σε αντάλλαγμα για πολλούς παλαιστίνιους κρατούμενους. Η φάση αυτή θα περιλαμβάνει επίσης την πλήρη αποχώρηση του Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας.
Ο αριθμός των Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου ανέρχεται πλέον σε περίπου 20.000, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε την Πέμπτη στη δημοσιότητα το Υπουργείο Υγείας της Γάζας (το οποίο ελέγχεται από τη Χαμάς).
Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί περίπου στο 1% του πληθυσμού της Γάζας. Και ο αριθμός αυτός δεν περιλαμβάνει τους πολυάριθμους ανθρώπους που αγνοούνται και πιστεύεται ότι είναι θαμμένοι κάτω από τα ερείπια των κατεστραμμένων κτιρίων.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις