Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Έκκληση δημάρχου Γάζας - «Πιέστε τους ηγέτες να σταματήσει η καταστροφή»

Έκκληση δημάρχου Γάζας – «Πιέστε τους ηγέτες να σταματήσει η καταστροφή»

Σε άρθρο του ο δήμαρχος της Γάζας υπογραμμίζει τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από τις ισραηλινές επιθέσεις

Σε πολύ δύσκολη κατάσταση βρίσκεται η Γάζα, με τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις να συνεχίζουν τις εναέριες επιθέσεις, ταυτόχρονα με την σταδιακή επέκταση της χερσαίας επίθεσης. Η περιοχή έχει μείνει χωρίς νοσοκομεία, καθώς το Ισραήλ έχει επιτεθεί σε όλες τις δομές πιστεύοντας πως οι σήραγγες της Χαμάς συνδέονταν με τα νοσηλευτικά ιδρύματα.

Βλέποντας τον αριθμό των νεκρών να αυξάνεται και τις υποδομές να χάνονται την μία μετά την άλλη, ο δήμαρχος της Γάζας προχώρησε στην συγγραφή ενός άρθρου, το οποίο δημοσιεύτηκε στην New York Times, με το οποίο ο ίδιος καλεί όλους τους δήμους να πιέσουν τους παγκόσμιους ηγέτες προκειμένου να μην συνεχιστεί άλλο αυτή  η καταστροφή.

«Οι ισραηλινοί κονιορτοποίησαν τον πολιτιστικό πλούτο της Γάζας»

Στο άρθρο αυτό, ο δήμαρχος της Γάζας αναφέρει πως «ως έφηβος είχα παρακολουθήσει την κατασκευή του Πολιτιστικού Κέντρου Rashad al-Shawa στην πόλη της Γάζας, το οποίο πήρε το όνομά του από μία από τις μεγαλύτερες δημόσιες προσωπικότητες της Γάζας.»

Συνεχίζει αναφέροντας πως « Η ισραηλινή εισβολή έχει προκαλέσει το θάνατο περισσότερων από 20.000 ανθρώπων, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας, και κατέστρεψε ή κατέστρεψε περίπου τα μισά κτίρια στην περιοχή. Οι Ισραηλινοί έχουν επίσης κονιορτοποιήσει και κάτι άλλο: τον πολιτιστικό πλούτο και τα δημοτικά ιδρύματα της πόλης της Γάζας.»

Καταστράφηκαν τα κτήρια – σύμβολα στη Γάζα

Ο δήμαρχος της πόλης αναφέρει πως οι Ισραηλινοί έχουν καταστρέψει τα εμβληματικά σύμβολα της όμορφης παραλίας, των βιβλιοθηκών και των αρχείων της και της όποιας οικονομικής ευημερίας είχε.

Στη συνέχεια, ανέφερε πως «ο ζωολογικός κήπος της Γάζας έχει καταστραφεί, με πολλά από τα ζώα του να έχουν σκοτωθεί ή να έχουν πεθάνει από την πείνα, συμπεριλαμβανομένων λύκων, ύαινων, πουλιών και σπάνιων αλεπούδων.»

Πρόσθεσε δε ότι «Άλλες απώλειες περιλαμβάνουν την κύρια δημόσια βιβλιοθήκη της πόλης, το Κέντρο Παιδικής Ευτυχίας, το δημοτικό κτίριο και το αρχείο του, καθώς και το Μεγάλο Τζαμί Omari του έβδομου αιώνα. Οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν επίσης καταστρέψει ή καταστρέψει δρόμους, πλατείες, τζαμιά, εκκλησίες και πάρκα.»

Οι Ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις αναφέρουν ότι κατάστρεψαν το πολιτιστικό κέντρο της περιοχής

Ποιοι είναι οι στόχοι του

Ακόμη, ο δήμαρχος στο άρθρο του αναφέρεται στους στόχους του από την στιγμή που η διοίκηση της Χαμάς τον όρισε δήμαρχο το 2019. Πρώτος στόχος του ήταν να βελτιώσει το παραλιακό μέτωπο της πόλης και να προωθήσει το άνοιγμα μικρών επιχειρήσεων κατά μήκος του για τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Λέει δε ότι «Μας πήρε τέσσερα χρόνια για να ολοκληρώσουμε το έργο, το οποίο περιελάμβανε έναν παραλιακό δρόμο, χώρους αναψυχής και χώρους για τις επιχειρήσεις αυτές. Το Ισραήλ χρειάστηκε μόνο εβδομάδες για να το καταστρέψει».

Η απώλεια του γιου του και η έκκληση προς τους δήμους παγκοσμίως

Τέλος, ο ίδιος αναφέρει ότι  «έχω χάσει ένα αγαπημένο μου πρόσωπο. Χωρίς προειδοποίηση, ένα άμεσο χτύπημα στο σπίτι μου στις 22 Οκτωβρίου σκότωσε τον μεγαλύτερο γιο μου, τον Roshdi, φωτορεπόρτερ και κινηματογραφιστή. Νόμιζε ότι θα ήταν πιο ασφαλής στο σπίτι των γονιών του. Αυτό με έκανε να αναρωτηθώ αν θα μπορούσα να ήμουν εγώ ο στόχος. Δεν θα το μάθουμε ποτέ.»

Ο δήμαρχος της Λωρίδας της Γάζας μέσα από το άρθρο αυτό απευθύνει έκκληση σε όλους τους δήμους του κόσμου, να πιέσουν τους παγκόσμιους ηγέτες να σταματήσουν αυτή την παράλογη καταστροφή.

Sports in

BIG 3: Το 48ωρο και η ιδέα που… τρελαίνει τον Ολυμπιακό (pics)

Η δυνητική τριάδα που έχει κάνει τους φίλους του Ολυμπιακού να χάσουν τον… ύπνο τους. Τι γίνεται με τους Εβάν Φουρνιέ, Σάσα Βεζένκοφ και Τάιλερ Ντόρσεϊ…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024