Η δραπέτευση του Φατίχ Τερίμ από το μέγα οικονομικό σκάνδαλο που συγκλονίζει το τουρκικό ποδόσφαιρο.
Ο Τερίμ υποστηρίζει πως ουδέποτε έδωσε χρήματα στην πρώην διευθύντρια υποκαταστήματος ιδιωτικής τράπεζας για fund
Από το γραφείο του εισαγγελέα απευθείας στον πάγκο του Παναθηναϊκού. Ο Φατίχ Τερίμ, ο «Αυτοκράτορας» του τουρκικού ποδοσφαίρου, έκανε ρελάνς στην αρνητική δημοσιότητα που τον τύλιξε αναπάντεχα τους τελευταίους μήνες όταν το όνομά του ενεπλάκη σε μέγα οικονομικό σκάνδαλο από το οποίο βγήκαν ζημιωμένοι πολλοί ποδοσφαιριστές, ανάμεσά τους οι Αρντά Τουράν, Εμρέ Μπελόζογλου, Φερνάντο Μουσλέρα, Εμρέ Τσόλακ και Σελτσούκ Ινάν, αποδεχόμενος την πρόταση του Γιάννη Αλαφούζου να ηγηθεί των Πρασίνων.
Η «πυραμίδα» που δημιούργησε η πρώην διευθύντρια υποκαταστήματος της ιδιωτικής τράπεζας Denizbank, Σεσίλ Ερζάν προκειμένου να καλύψει μια άστοχη επένδυσή της είχε ως θεμέλιο λίθο τη γνωριμία της με τον διάσημο προπονητή, για να εξελιχθεί ως «Φατίχ Τερίμ fund» προκειμένου να παραπλανήσει τα υποψήφια θύματα της.
Ο Τερίμ υποστηρίζει πως ουδέποτε έδωσε χρήματα στην Ερζάν για το υποτιθέμενο fund και όταν ξέσπασε το σκάνδαλο μετέφερε τα χρήματα του σε λογαριασμό της συζύγου του σε άλλη τράπεζα τονίζοντας πως τρία εκατ. δολάρια μεταφέρθηκαν «ημιτελώς».
Η ταύτιση του Τερίμ με την υπόθεση που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στις δικαστικές αίθουσες και θα συνεχιστεί στις 12 Ιανουαρίου, έχει εξοργίσει τον «Αυτοκράτορα» που αποφάσισε να περάσει στην αντεπίθεση. Οι δικηγόροι του ξεκαθάρισαν πως ο Τερίμ δεν συμμετείχε στην απάτη και ούτε φυσικά υπήρχε το «Φατίχ Τερίμ fund» και απειλούν με νομικές διαδικασίες όσους συνεχίσουν τη χρήση του που προσβάλει τον τούρκο προπονητή και αμαυρώνει τη φήμη του.
Διευκρίνισαν πως η πηγή των χρημάτων του δεν προέρχεται από νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητας όπως κάποιοι υπαινίχθηκαν, αλλά από τη δουλειά του στη Γαλατασαράι και την τουρκική ομοσπονδία.
Πρόσθεσαν επίσης πως ουδέποτε ο Τερίμ είχε φιλική σχέση με την πρωταγωνίστρια του σκανδάλου Σεσίλ Ερζάν εναντίον της οποίας έχουν κατατεθεί 21 μηνύσεις από θύματά της -ανάμεσά τους βρίσκονται η θυγατέρα του Τερίμ, Μπούσε και ο γαμπρός του Βολκάν Μπαχτσεκαπίλι- και ο εισαγγελέας έχει ζητήσει να της επιβληθεί ποινή κάθειρξης από 69 έως 226 χρόνια.
Ο τουρκικός Τύπος υποστηρίζει πως ο Τερίμ γνώριζε την Ερζάν 5-6 χρόνια και κάθε φορά που χρειαζόταν χρήματα την καλούσε στο γραφείο στου προπονητικό κέντρο της Γαλατασαράι για να υπογράψει τα σχετικά έγγραφα.
Σύμφωνα με την «Cumhuriyet» της 15ης Δεκεμβρίου που επικαλείται πηγές στην εισαγγελία, διατάχθηκε «τεχνική έρευνα» για τις κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών του Τερίμ για να διαπιστωθεί αν χρησιμοποιήθηκαν χρήματα για το «μυστικό fund».
Η Ερζάν χρησιμοποίησε το όνομα του διάσημου προπονητή για να πείθει τα υποψήφια θύματά της να συμμετάσχουν σε «ομόλογο» που πρόσφερε απίστευτες αποδόσεις. Διέδιδε, πάντοτε σύμφωνα με τον Τύπο, πως ο Τερίμ κέρδιζε εκατομμύρια δολάρια.
Στην κατάθεσή της η Ερζάν υποστήριξε πως διαχειριζόταν τις τραπεζικές συναλλαγές του Τερίμ από το 2012 αλλά ουδέποτε παρανόμησε.
Η εμπλοκή στο σκάνδαλο του ονόματος του τούρκου προπονητή αλλά και τα πολλά θύματα από το χώρο του ποδοσφαίρου τροφοδότησαν τη δημοσιότητα σε βαθμό που να ενεργοποιήσει τον πρόεδρο της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος δήλωσε: «Η Τουρκία είναι κράτος δικαίου και όποιος διαπράττει παράνομες πράξεις θα τιμωρείται. Οι πολίτες μας δεν πρέπει να πέσουν στις παγίδες των απατεώνων που προσφέρουν υψηλά κέρδη σε σύντομο χρονικό διάστημα», ανέφερε ο πρόεδρος της Τουρκίας.
Η Ερζάν καταχράστηκε συνολικά 43.920.082 δολάρια και 15.625.000 τουρκικές λίρες.
Το μεγαλύτερο θύμα του σκανδάλου ήταν ο πρώην άσος της Μπαρτσελόνα και της Ατλέτικο Μαδρίτης Αρντά Τουράν ο οποίος έχασε περίπου 7,5 εκατ. δολάρια. Ο γαμπρός του Τερίμ φέρεται να έχασε 4,3 εκατ. δολάρια.
- Πέθανε η Rosita Missoni, η μητριάρχης του οίκου που έκανε τα ζιγκ-ζαγκ πλεκτά υψηλή μόδα
- Ιβάνκα Τραμπ: Ζίου ζίτσου, γυμναστική και οικογένεια – Ο απολογισμός της για το 2024
- Ίντερ – Αταλάντα 2-0: Ο Ντούμφρις την έστειλε στον τελικό του Σούπερ Καπ
- Η άνοδος και η πτώση της οικογένειας Μαρινόπουλου – 123 χρόνια επιχειρηματικής ιστορίας
- Δυναστεία Μπέκαμ: Μεγιστάνες με περισσότερα από 1 δισ. ευρώ
- Κοζάνη: Κατολίσθηση στο δρόμο προς Πολύφυτο