Έχοντας την οικογένεια στο πλευρό του, ο διάσημος σεφ Bill Granger άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο στα 54 του χρόνια.

Ο παγκοσμίου φήμης σεφ Bill Granger, που βρισκόταν πίσω από την αλυσίδα εστιατορίων Bill’s και έγινε γνωστός ως ο νονός του τοστ με αβοκάντο, έφυγε από τη ζωή στα 54 του χρόνια.

Ο αυτοδίδακτος Αυστραλός σεφ, ιδιοκτήτης εστιατορίων και συγγραφέας πέθανε την ημέρα των Χριστουγέννων έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του και τις τρεις κόρες του στο νοσοκομείο.

Πολλοί αστέρες του Χόλιγουντ, μεταξύ των οποίων ο Χιου Τζάκμαν και η Γκουίνεθ Πάλτροου, αποτίουν φόρο τιμής στον Bill Granger, ο οποίος έδινε μάχη με τον καρκίνο εδώ και μήνες.

Ο γεννημένος στη Μελβούρνη σεφ, ο οποίος είχε μια καριέρα 30 ετών, άνοιξε το πρώτο του εστιατόριο στο Σίδνεϊ το 1993 και το πρώτο του εστιατόριο στο Λονδίνο, στο Νότινγκ Χιλ, το 2011.

Είχε επίσης εστιατόρια στη Σεούλ και το Τόκιο, είχε γράψει 14 βιβλία μαγειρικής και είχε παρουσιάσει μια σειρά εκπομπών μαγειρικής, ενώ είχε εμφανιστεί και ως προσκεκλημένος κριτής στο MasterChef Australia.

Ο «βασιλιάς του πρωινού» Bill Granger

Η οικογένειά του ανέφερε ότι θα τον θυμάται ως «βασιλιά του πρωινού».

«Είμαστε συντετριμμένοι που ακούμε την είδηση του θανάτου του Bill Granger. Το ταλέντο του, η χαρά του στη ζωή, ο τρόπος που έφερνε κοντά τους ανθρώπους και η δέσμευσή του στην οικογένειά του αποτελούσαν πηγή έμπνευσης» ανέφερε ο Χιου Τζάκμαν σε κοινή δήλωση με την πρώην σύντροφό του Deborah-Lee Furness.

«Πέθανε ο Bill Granger. Αυτά είναι τόσο θλιβερά νέα. Τον αγαπούσα τόσο πολύ. Ήταν ένας υπέροχος άντρας, ζεστός, γοητευτικός», σημείωσε μεταξύ άλλων ο διάσημος σεφ Jamie Oliver.

Το αντίο του Jamie Oliver στον Bill Granger