Το πρώτο πάρκο σκύλων με ανακυκλώσιμα υλικά στον Δήμο Καλαμαριάς
Παραδόθηκε προς χρήση στους τετράποδους φίλους μας το πρώτο πάρκο σκύλων στο Δήμο Καλαμαριάς.
- Η ιστορία του αέναου ομολόγου που εδώ και 400 χρόνια πληρώνει τον τόκο
- Τρόμος στην Ξάνθη το βράδυ των Χριστουγέννων - Μπούκαραν σε σπίτι με όπλο και άρπαξαν χρήματα και λίρες
- Πώς θα τα πληρώσετε τα τέλη κυκλοφορίας χωρίς πρόστιμο - Έως τις 31 Δεκεμβρίου η προθεσμία
- Σε λειτουργία το πιο «απότομο» τελεφερίκ στην Ελβετία - Κόβει την ανάσα
Το πρώτο πάρκο για σκύλους φτιαγμένο με ανακυκλώσιμα υλικά είναι γεγονός και βρίσκεται στο άλσος Καραολή και Δημητρίου του δήμου Καλαμαριάς.
Πρόκειται για ένα χώρο περίπου 50τμ , που περιλαμβάνει εφτά παιχνίδια-κατασκευές για τους τετράποδους φίλους μας, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από ιδιωτική πρωτοβουλία.
«Αυτά τα τέσσερα χρόνια βάζαμε στόχους και έναν -έναν τους υλοποιούσαμε. Το πάρκο για σκύλους αποτελούσε έναν από αυτούς και όταν οι συνθήκες ωρίμασαν, προχωρήσαμε στην ολοκλήρωσή του. Αυτό είναι ακόμη ένα έργο, που αποδεικνύει ότι όταν ο δημόσιος τομέας συνεργάζεται με τον ιδιωτικό, υπάρχει θετικό αποτύπωμα», δήλωσε ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης.
Το πάρκο θα εμπλουτιστεί με λουλούδια, παγκάκια και άλλες κατασκευές πάντα με ανακυκλώσιμα υλικά.
Απολογισμός τρίτης διαβούλευσης για το ΣΒΑΚ
Στο μεταξύ ολοκληρώθηκε η 3η Δημόσια Διαβούλευση που διοργάνωσε ο Δήμος Καλαμαριάς στο πλαίσιο εκπόνησης του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμαριάς.
Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η καταγραφή απόψεων φορέων και πολιτών σχετικά με το προσχέδιο μέτρων /παρεμβάσεων του ΣΒΑΚ.
Μέσα από τις τοποθετήσεις των παρευρισκόμενων και τη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε αναδείχθηκε για ακόμη μία φορά η αναγκαιότητα εκπόνησης ενός Στρατηγικού Σχεδίου για την κινητικότητα στον Δήμο Καλαμαριάς, το οποίο θα υποδεικνύει με σαφήνεια και όρους βιωσιμότητας τα μέτρα και τις παρεμβάσεις που θα πρέπει να αναπτύξει ο Δήμος κατά την επόμενη δεκαετία.
Τα βασικότερα ζητήματα που αναδείχθησαν σχετίζονται με την καθολική προσβασιμότητα όλων των ομάδων πολιτών και τα προβλήματα που απαντώνται στις υφιστάμενες υποδομές βαδισιμότητας, τις δυσκαμψίες και τα εμπόδια που επιφέρει το ισχύον πολεοδομικό πλαίσιο, την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών από/ προς τις σχολικές μονάδες με ήπια μέσα μετακίνησης και την ανάγκη για συμπεριφορική αλλαγή των μετακινουμένων σε μέσα πιο φιλικά προς το περιβάλλον. Τέλος, όλοι συμφώνησαν στην ανάγκη για ολιστικό σχεδιασμό μέσα από ιεράρχηση των προβλημάτων/ αναγκών και όχι μεμονωμένες παρεμβάσεις, καθώς και σε ένα κυκλοφοριακό σχεδιασμό που λαμβάνει υπόψη τον πολεοδομικό σχεδιασμό και τον αναπτυξιακό προγραμματισμό της ευρύτερης περιοχής.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις